Jestem użytkownikiem takiej Previi stosunkowo niedługo - od czerwca 2014, więc nie na wszystkie pytania jestem w stanie odpowiedzieć, ale mam nadzieję, że coś pomogę
1. Rogi drzwi przesuwanych a szczególnie tylne rogi otworu drzwiowego drzwi przesuwanych - tam czasami pojawia się rdza i łatwo to przeoczyć.
3. Gdybym mógł wybierać to wziąłbym benzynę i zagazował, ale dużo trudniej na taką trafić, więc wziąłem w końcu Diesla. Troszkę brakuje mu mocy czasami do wyprzedzania a na autostradzie powyżej 120-130 km/h spalanie szybko rośnie. Ale ponieważ większość czasu jeżdżę mniejszymi, bocznymi drogami to bardzo na to nie narzekam. Bardziej dokucza mi to, że najpierw trzeba rozgrzać a potem ostudzić turbinę.
5. Turbina o zmiennej geometrii łopatek. U mnie było tak, że poprzedni właściciel jeździł spokojnie niezbyt długie trasy i po zakupie parę razy mi się turbo wyłączyło podczas mocnego przyspieszania przy trochę większej prędkości. Myślałem że to sterowanie podciśnieniem (pasowało do opisów z forum) i już miałem szukać fachowca co mi to wyczyści, ale okazało się, że to chyba się trochę zapiekły kierownice, bo kręciłem trochę wyższe obroty i problem przestał się pojawiać. Teraz profilaktycznie od czasu do czasu przy wyprzedzaniu przytrzymam do 4000 obrotów i jest w porządku.
6. U mnie, w wersji 7 osobowej, chyba typowej, nie - ale może jest taka możliwość w wersji 6 osobowej?
8. Z dostępnością części różnie (nie korzystam z ASO). Wymieniałem jakieś gumy w tylnym zawieszeniu, chyba coś w przednim, uszczelniacz półosi, rolki od paska i koło pasowe alternatora i nie było problemu z dostępnością. Natomiast z linkami od hamulca ręcznego był problem. Jedną można było kupić w Polsce a druga nie pasowała i zamówiłem na Łotwie (było trochę taniej niż na brytyjskim ebayu).
9. Jak dla mnie wystarczająco dużo, ja jestem zadowolony. Jedna z największych pojemności w klasie - więcej niż Sharan, Galaxy, Alhambra, Espace. Właśnie dla tego wybraliśmy Previę, bo chyba tylko Chrysler Grand Voyager może się z nią równać. W praktyce rzadko kiedy jeżdżę z rozłożonym 3 rzędem, ale zmieściły się kiedyś 2 złożone wózki (jeden duży z gondolą, jedna spacerówka - parasolka) i jeszcze jakieś mniejsze torby.