Ja Aurisem HSD 2015 jeżdżę od lipca i wszystko było ok aż do wczoraj kiedy po raz pierwszy zapaliła się kontrolka ciśnienia powietrza w oponach. Akurat stało się to pod koniec dnia kiedy już nie chciało mi się jechać na stację żeby skorzystać z kompresora. Oczywiście dokładnie obejrzałem opony, ale żadna nie wykazywała widocznych objawów mniejszego ciśnienia. Dziś z rana znowu przed wyjazdem z parkingu obejrzałem wszystkie koła i wydawało się wszystko ok (założyłem, że jak przebiłem oponę to przez noc zejdzie tyle, że będzie to widać gołym okiem). Po uruchomieniu, kontrolka nadal się paliła. Jak zajechałem na stację i podłączyłem pod dość dokładny manometr okazało się że na jednym tylnym kole było 2.4 zamiast 2.5 jak na reszcie kół, więc wniosek jest taki, że to dość precyzyjne urządzenia te czujniki. Oczywiście jeśli chce się jeździć z mniejszym ciśnieniem to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je skalibrować na mniejsze ciśnienie.
W salonie pytałem i potwierdzili że już wersja 2015 ma możliwość zaprogramowania 8 czujników. Także raz wystarczy zaprogramować i tylko ew. kalibrować po wymianie.