Autor Wątek: TNS510 a Corolla Verso 2006  (Przeczytany 12386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: TNS510 a Corolla Verso 2006
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Marca 2015, 06:16:44 »
Dokładnie jak mówiłem, pociągnij plus od żarówki "cofania" Czasem przez życie trzeba iść na skróty ;) Kiedyś naprawiając koledze telewizor LCD 32 cale,gdzie było brak podświetlenia matrycy,padła przetwornica inverter do podświetlania.Z racji "chińskich" elementów dyskretnych,naprawa nie opłacalna.Postanowiłem wyrzucić owy moduł o wymiarach 4cmx20cm i wstawiłem zwykły mały,podróżny zasilacz elektroniczny,chyba do ładowania tabletu :) Telewizor działa...już cały rok  :cheesy: Więc prowizorka,najlepszą formą budowy,czy naprawy. Jacku,do zobaczenia na zlocie :)

Offline Requan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Marca 2015, 09:49:02 »
Dzieki Jacek za obszerny opis - napewno sie przyda. Tez za piec dych bym sie nie meczyl tylko dal komus, choc do rozebrania. Swoja droga fajnie ta Twoja wyglada w tym kolorku z przyciemnianymi szybami. :good:
Pozwolisz ze jeszcze Cie pomecze i zadam pare dodatkowych pytan:
- jak zdjales te kolki rozporowe, ktore na zdjeciu dotykasz probowka?
- jak robiles otwory? - w ASO robia wykrojnikiem, Ty z tego co widze masz okragle, ja jakbym mial zamontowac kamere co mam to musialbym miec otwor kwadratowy, a nie to ze nie ma od kogo pozyczyc, bo wszyscy maja okrage to jeszcze sa bardzo drogie.
- fakt 500zl za kamere to za duzo. mozesz mi podac model swojej?
- czy uszczelniales czyms otwor z kamera?
- z innej beczki: czy przycisk do sterowania lusterkami nie jest fabrycznie podswietlany?
- po odwiertach zabezpieczales blache przed korozja?

Offline jacek_gdynia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Marca 2015, 15:43:12 »
A więc tak:
- co do kołków to jest świetny patent wystarczy wcisnąć ten środek o jakieś 5mm i podważyć cały za rant, to wszystko.
- co do otworu to tak jak na zdjęciu wpierw wywierciłem a później wyrzeźbiłem pilnikiem do metalu w plastikowej blendzie wiec było łatwiej. Ale i w metalu dobrym pilnikiem nie powinno być problemu odpowiednio wyprofilować ten otwór po wcześniejszym nawierceniu i nawet jeśli narożniki będą lekko zaokrąglone to myśle w niczym to nie będzie przeszkadzać.
- wszystkie otwory uszczelniłem najprostszym i chyba najlepszym sposobem czyli po prostu silikonem, możesz się pokusić np. o taki zewnętrzny do framug okien itp. co za razem zakonserwuje wszystkie otwarte krawędzie blachy. Ja osobiście jeszcze pomalowałem je później w kolorze nadwozia (fiolka jak lakier do paznokci z pędzelkiem około 7zł).
- przyciskowi do lusterek się nie przyglądałem ale myślę że jest a gdyby nawet nie był to chyba aż tak to nie przeszkadza na to co się go używa myślę...
- kamerkę kupiłem od tego użytkownika: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29131592, masz tam od koloru do wyboru  :-) ja patrzyłem na rozmiary żeby była jak najmniejsza, moja u podstawy kwadratu ma 2,5cm i nie sugeruj się brakiem doświetlenia diodami bo światło wstecznego w zupełności wystarcza do oświetlenia terenu z tyłu auta. Bardziej ważna jest rozdzielczość żeby była chodź zbliżona do ekranu radia.
Moja to konkretnie taka: http://allegro.pl/hit-elegancka-czarna-samochodowa-kamera-cofania-i5132144274.html

Jak będziesz potrzebował więcej info pisz śmiało, jak tylko znajdę chwilkę zawszę odpiszę  <kawusia>

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Marca 2015, 23:28:02 »
Przycisk sterowania ustawieniem lusterek zewnętrznych jest nie podświetlany - info ASO Toyota. :thumbdown: :czerwona:
Ja od dłuższego czasu poszukuje oryginalnej kamery cofania o numerze 86790-64010 (wersja z kabelkiem) ale praktycznie nie osiągalna poza ASO (cena w aso 2 tyś) :shock:.
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2015, 23:34:39 wysłana przez Nimrod-PW »

Offline adblock

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Marca 2015, 15:34:58 »
Muszę zapytać ale chyba znajomy miał taką kamerkę nawet z listwą. :grin:
Diagnostyka Toyota, kodowanie wtryskiwaczy. TANIO. Kontakt na PW

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **