Kupiłem auto w salonie Toyota PEWNE AUTO.
Otrzymałem do tego w ramach promocji gwarancję PLUS - gwarantem jest firma Wagas a nie TMP.
Teraz już wiem, że skorzystam z niej w przyszłym roku, nawet kosztem przeglądu w ASO Toyota - wymóg ubezpieczyciela.
2 tygodnie po zakupie niepokoiły mnie odgłosy ze skrzyni biegów. W ASO stwierdzono nieprawidłowe działanie skrzyni biegów. Do wymiany zakawalifikowano 7 łożysk - uszkodzone były 4, ale kolejne również wymieniono.
Ze starej skrzyni została mi tylko obudowa - wymieniono również olej w skrzyni.
1. Zgłoszono szkodę do ubezpieczyciela.
2. Na drugi dzień przyszedł mail, że ubezpieczyciel wysyła rzeczoznawcę na ocenę usterki - w tym czasie ASO nie mogło nic rozbierać itp.
3. Po wizycie rzeczoznawcy powstał bardzo obszerny protokół z opisem uszkodzeń - z dokumentacją foto - bardzo profesjonalne podejście.
4. Nastepnego dnia, ubezpieczyciel poprosił o kosztorys naprawy. Po 2h przyszła decyzja - autoryzacja naprawy.
5. Kosztorys na kwotę 4500zł brutto - całkowita autoryzacja na tą kwotę - gwarant pokrył wszystkie koszty.
6. Nie zauważyłem opieszałości - sprawnie podeszli do tematu. Obawiałem się, że jak to ubezpieczyciel będzie drążył temat celem wymówki. W moim przypadku usterka była ewidentna. Oczywiście rzeczoznawca pierwsze co sprawdził, to czy auto po zakupie - przed przystąpieniem do Gwarancji PLUS miało przegląd kwalifikacyjny, i czy do tej pory były robione przeglądy w ASO.
7. Całość trwała 7 dni - w tym czasie dostałem auto zastępcze od ASO TOYOTY - nowiutkiego Aurisa. Tak więc mi się nie śpieszyło z odbiorem mojego auta.
Uważam, że naprawdę rzeczowo i profesjonalnie zostałem potraktowany - i w przyszłym roku skorzystam z ubezpieczenia ponownie - koszt składki po 5 roku życia auto to chyba 650zł. Tak więc naprawdę warto