Witam,
Chciałem odświeżyć wątek. Planuję założyć czujniki zmierzchu w moim Aurisie. Niestety wersja posiadana przeze mnie nie ma go w wyposażeniu. Swoją drogą trochę dziwne jest konfigurowanie samochodów przez Toyotę, mam przedostatnią od góry wersję wyposażeniową a brakuje takich podstaw jak właśnie czujnika zmierzchu czy np elektrycznie składanych lusterek. Wracając jednak do tematu. Mój Auris ma światłą do jazdy dziennej a światła mijania muszę włączać codziennie sam (na dodatek nie można ich zostawić włączonych na stałe bo nie gasną przy wyłączeniu zapłonu. Więc muszę codziennie wajchować co mnie strasznie irytuje. Zapytałem w ASO i ponoć mają czujnik zmierzchu jako akcesorium i mogą go założyć za około 450 zł. Zastanawiam się jednak czy ktoś może zakładał taki czujnik w ASO i ma doświadczenie jak to się sprawuje, bo w jednym z ASO powiedzieli mi, że zdarzają się reklamacje, co do prawidłowego działania (chodzi głównie o przypadki kiedy szyba jest brudna i czujnik wariuje włączając światła w dzień). A więc czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć ?
P.S. Wróciłem na to forum po rocznej przerwie. Poprzednio miałem Aurisa I FL którego zamieniłem na Hyundaia ix35. Po roku użytkowania miałem już dość różnych stuków, skrzypienia, dzwonienia. Dlatego też niedawno, tydzień temu, powróciłem do toyoty, tym razem Auris II TS z 2016 r. 1,6 benzyna, wersja Comfort. Po pierwszych przejechanych kilometrach przypomniałem sobie że w samochodzie może panować błoga cisza. Tak więc witam ponownie