to tak ajak moja tylko moja w lifcie, jednak silniczek ten sam i też na gazie. Moja jednak ma już 186 tyś zrobione - i w moim odbiorze aut z tego rocznika to tyle właśnie powinny mieć przebiegu. To 90 tyś to coś mało, ale zdaje sobie sprawęże i tak może być.
Na co zwrócić uwagę, napewno na:
1. sprwadzenie tego przebiegu - przy przeglądach jest wpisywany aktualny przebieg (dość często wychodzi to że np w ciągu 2 lat gostek zrobił 50 - 60 tyś a potem nagle "przestał jeżdzić, bo licznik auta pokazuje 90tyś po 7 latach - tak ostatnio zdażyło sięu kumpla - tam jeszcze udało sięznaleść kwity na gaz z przebiegiem dużo większym niż ten co pokazywał l;icznik auta)
2. Sprawdz czy nie ma wycieków między blokiem silnika a skrzynią biegów - ten rocznik to najprawdopodobniej sprzęgła Schack-sa (a co za tym idzie i uszczelniacz) a nie Asin. A te niemieckie lubieją pociec.
3. Wycieraczkętylnej szyby - czy sie nie zatrzymuje, podczas pracy - to samo też dotyczy wycieraczek przednich.
4.Maskęprzednią - lubi dość ciężko chodzić.
5. Zawieszenie i łączniki stabilizatorów - czy coś nie stuka na torach.
A co wymienić po zakupie:
1. płyny, paski - i tu jeżeli przebieg jest oryginalny (i jesteś tego pewien) to możesz narazie olać sprawępaska rozrządu (w 4EFE przy 150tyś jest dopiero wymiana).
2. hamulce - bo to chyba nawet i pora przy tym przebiegu.
Napewno decydując sie na zakup zrobił bym diagnostykęw ASO - 200zł (dane z przed roku), analizator spalin - 120zł (dane z przed roku). We Wrocku jest ASO nie jedno - napewno na Karpacz jak sie śmiga, bo niestety to na Wawkęjuż nie istnieje. Jednak ja nigdy nie odwiedziłem wrocławskiego ASO. NIe było takiej potrzeby.