Autor Wątek: Nowa Toyota- czas realizacji zamówienia  (Przeczytany 54707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
Odp: Nowa Toyota- czas realizacji zamówienia
« Odpowiedź #105 dnia: 08 Lipca 2016, 17:52:25 »
Z tego co wiem to Toyota Motor Poland sprowadza Aurisy tylko z fabryki z UK.
Jak Ci się udało Japończyka zamówić? :o

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #106 dnia: 08 Lipca 2016, 17:54:35 »
Nie w tym wątku napisał :-)

Offline andrewl

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Lipca 2016, 12:10:45 »
Witam.
Rzeczywiście nie w tym wątku :( Doczepiłem się szukając po Internecie tematu o czasie realizacji. Mój błąd :(

Pozdrawiam

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #108 dnia: 24 Lipca 2016, 18:48:00 »
Dziś rano po równo 30 dniach od potwierdzenia gotowości do produkcji w fabryce, auto zostało złożone i opuściło zakład w Anglii - uff  :cry: (chyba ręcznie go składali).
Na dodatek szacowana data odbioru została przesunięta o 2 tygodnie z 15 sierpnia na 1 sierpnia co jest wręcz niemożliwe do realizacji - wielka ściema.

Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #109 dnia: 24 Lipca 2016, 20:27:54 »
Nie martw się, ja niby czekałem tylko 2 tyg (moja wersja była w Mszczonowie), ale równo tydzień po odebraniu z salonu jakiś typ skasował mi cały lewy bok auta. Od tego czasu czekam już 1,5 miesiąca i poczekam przynajmniej jeszcze 2 tyg...

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #110 dnia: 24 Lipca 2016, 20:53:02 »
Transport z UK i przygotowanie do sprzedaży w tydzień - dlaczego nie, o ile tylko papiery da się załatwić...

Gotowość do produkcji nie oznacza że komplet części leży na jednej kupce.  W produkcję samochodu zaangażowanych jest około 200 dostawców, zapasy są minimalne, wszystko jedzie just in time.

Offline sb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 05 Września 2016, 21:40:07 »
To moja pierwsza wiadomość na forum, więc witam wszystkich serdecznie...

Niedługo będę posiadaczem Aurisa Hybrid TS Comfort + Tech + Safety. Dzisiaj zalogowałem się przez stronę www do serwisu "Moja Toyota", aby sprawdzić moje zamówienie... i w związku tym mam do Was, drodzy forumowicze, pytanie: czy przy waszych zamówieniach, w opisie modelu, były podane pakiety dodatkowe (oczywiście o ile takie zamawialiście)? U mnie widnieje tylko, że jest to: "AURIS HYBRID COMFORT WG". Brak jest informacji o pakietach Tech i Safety. Czy to znaczy, że pakiety te będą "dołożone" już przez nasz polski serwis (w Mszczonowie?), czy jednak w fabryce w UK - ale po prostu nie jest to wyszczególniane w opisie zamówienia w "Moja Toyota". Nie ukrywam, że bardziej by mi pasował ten drugi przypadek...

Dziękuje i pozdrawiam,
sb.

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 05 Września 2016, 22:08:43 »
Gdy ja odbierałem toyote z salonu to powiedziano mi, że z linii produkcyjnej wszystkie schodzą z podstawowym wyposażeniem a dopiero w Polsce są doposażane według zamówienia. Dzieje się tak bo nie opłaca się przestawiać linii produkcyjnej dla jednego zamówienia.

Offline sb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 05 Września 2016, 23:00:46 »
Dzięki... choć to kiepska informacja. Moje pytanie było zainspirowane bardzo kiepskimi opiniami o pakiecie Park, zawierającym czujniki parkowania montowane już w Polsce - według wpisów w innym wątku, są one podobno nic nie warte... Podobnie może być i z pozostałymi pakietami.
Miałem nadzieję, że pakiety "bardziej złożone", jak obecny Tech czy Safety, będą jednak montowane fabrycznie, ale trudno...
sb.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #114 dnia: 06 Września 2016, 11:09:52 »
Ale chodzi Ci o to że niby w UK instalują inne czujniki parkowania? Nie sądzę. Instalują te same, w porównaniu z tym co np. ma VW pewnie jest kiepsko... ale to zupełnie inne auta....

Offline sb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 06 Września 2016, 13:27:56 »
Nawiązywałem do informacji z wątku: http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37770.msg546073.html#msg546073
Proponuję nie rozpisywać się dalej o czujnikach parkowania, bo nie tego dotyczy ten wątek.

Moje pytanie pozwoliłem sobie zadać w tym wątku, bo jest w nim sporo odniesień do "Moja Toyota" - zarówno aplikacji, jak i serwisu www - a ja chciałbym uzyskać informację powiązaną z "Moja Toyota" --  czy zamawiając konkretną wersję wyposażenia (u mnie Comfort) dodatkowymi pakietami (u mnie Tech + Safety) -- pakiety te są widoczne w "Moja Toyota" w opisie modelu zamówionego auta?

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #116 dnia: 06 Września 2016, 13:30:31 »
Pakiet SAFETY na pewno jest montowany w fabryce ponieważ nie przeszedł by samochód testu końcowego (wewnętrzne normy jakościowe produktu wg. ISO). Ponadto nie wyobrażam sobie aby w Polsce demontowali przednią szybę, uchwyt lusterka czy montowali wiązki przewodów.
W moim przypadku (a też ma ten pakiet) w salonie montowali mi tylko listwy drzwiowe, alarm czy wyposażali w dywaniki - to wszystko.

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Misqstar

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #117 dnia: 06 Września 2016, 22:58:49 »
Witam, jest to mój pierwszy wpis, dlatego chciałem serdecznie przywitać starszych forumowiczów  :-) Swojego Aurisa TS Hybrid zamówiłem w salonie 8.08, a odebrałem 1.09. Myślę że dałoby radę szybciej bo status ostatnie 2 tyg pokazywał że autko jest w Mszczonowie, ale nie miałem mega presji. Myślę że na szybki czas realizacji miał wpływ wybór wersji komfort bez zbędnych dodatków. Autko bajka, do miasta już chyba nic innego nie chce, no i dla taksówkarzy na HSD dają teraz 13% rabatu  :-)

Pozdrawiam, Mateusz.

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 07 Września 2016, 12:31:58 »
Z tego co mi mówiono to w Mszczonowie zawsze trzymają 2 tygodnie, jeśli mają jakiś pakiet do montażu.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #119 dnia: 07 Września 2016, 14:10:51 »
W moim przypadku w Mszczonowie stał 1 dzień bo załapał się na transport do Zielonej Góry który odbywa się tylko 2 razy w tygodniu a też miałem pakiet - tak więc nie wszystkie pakiety są tam montowane. Jak auto będzie już w Polsce to zadzwoń do salonu w którym był zamówiony, sprzedawca zna listy przewozowe i może powiedzieć kiedy należy spodziewać się auta w ASO.

MÓJ BYD:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl