Autor Wątek: Stuki w silniku  (Przeczytany 14332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« dnia: 03 Kwietnia 2005, 17:39:26 »
Witam
Od jakiegos czasu mam maly problem,ktory ostatnio sie nasila. Otoz  NIE ZAWSZE ,gdy staje na swiatlach slusze glosne cykliczne stukanie z prawej strony w silniku ,gdy wtedy przygazuje stukanie znika...ostatnio sie znajomy smial ze mi na D4D podmienili. Co moze byc przyczyna?

CarinaGTI

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Kwietnia 2005, 18:12:44 »
wsłuchaj sięczy przypadkiem ten ów stuk nie ejst z okolic łańcuszka rozrządu, być może ciut siępluźnił lub napinacz lub rolka domaga sięwiększej uwagi  :|

Offline MarQs

• Toyot Pełzający
  • **
Stuki w silniku
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Kwietnia 2005, 19:41:11 »
napisz jaki masz przebieg i jak z przegladami...
M6 sportbreak

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Kwietnia 2005, 21:23:47 »
wszystkie przeglady byly robione na biezaco,przebieg 91kkm

adi

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Kwietnia 2005, 21:25:05 »
chyba tez mam to samo czasami;) ale nei wiem czy to ten sam odglos....a jak ruszysz kierownica to przestaje?

MaLy_RaDeK

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Kwietnia 2005, 22:05:21 »
Jak ruszasz kierownica, to obroty sie zwiekszaja i moze dla tego...

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:03:30 »
dzisiaj zauwazylem ,ze momentalnie po wcisnieciu sprzegla ten stuk ustaje... :?:

CarinaGTI

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:05:50 »
sprawdź jeszcze czy pow wysprzegleniu na biegu, czy też przy naciśnieciu sprzegła jka masz wrzucony luz podczas jazdy i na postoju, to już powinno wiecej powiedziec
ile kkm ma twój Yarisek?

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:17:38 »
jak stoje na luzie i wcisne sprzeglo to stukot ustaje...podczas jazdy nie sprawdze ,bo wtedy jest za glosno zeby to uslyszec. Przebieg 91kkm.

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Kwietnia 2005, 21:51:34 »
nikomu nic nie przychodzi do glowy?
moze przejade sie znowu do ASO...co myslicie o Chodzeniu w Piasecznie? Serwisuje auto tam od nowosci i nawet mam zlota karte,ale jakos jak zglaszam problem to zazwyczaj mowia ,ze wszystko jest ok. Z tym stukaniem to juz ze 3 razy bylem (na gwarancji).

adi

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Kwietnia 2005, 22:15:24 »
musial bym uslyszec bo ja tez mam czasem jakies stukania;)

lifeson

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Kwietnia 2005, 22:52:26 »
tez chyba to mam na zimnym silniku :)
pzdr!
acha - przebieg 2000 km :)

busvald

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Kwietnia 2005, 23:35:32 »
no i ja mam tez tą przypadlość chciaż mam przejechane 62 000 km (99 rok) wiec nie wydaje mi sie żeby to szło z łańcucha rozrządu itp. zauważyłem że często sie zalącza to stukanie jak włacze silnik i zostawie samochód na 5-10 minut na wolnych obrotach i wtedy sie zaczyna.

Zastanawiam sie czy to nie jest od wiatraka przy chłodnicy bo jak stoi samochód na wolnych obrotach i wiatrak sie zalaczy to wtedy te stuki tez sie zalaczaja. Jak pojade na działkęi bede mial chwilke to postaram sie zlokalizować stukot. Dzowniłem do ASO oni jak zwykle podejzewaja wszystkoi nic - i mowia zeby podjechac do nich to nie skasują :) i powymieniaja kilka czesci a stukanie pewnie bedzie nadal ;(

Brick

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Kwietnia 2005, 16:20:37 »
Wracjac do tematu. Stuki dochodza dokladnie z miejsca zaznaczonym na czerwono w zalaczonym obrazku. Moze teraz ktos bedzie wiedzial co to jest?

Z gory dzieki i pozdro

CoOljaCk

• Gość
Stuki w silniku
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Kwietnia 2005, 19:25:27 »
ten zielony element to silownik od sprzegla -a le tam nie ma co halasowac  :bnono
jezli odglos dochodzi z korpusu w tym miejscu to cos ze sprzedlem.
podejrzewam ze rozsypala Ci sie tarcza w jednym miejscu lub odlamalo sie troche okladziny i cyklicznie napierdziela Ci w korpus od srodka.

najprosciej auto podniesc na podnosniku, oprzec skrzynie o kobyłke , odkrecic sruby laczace skrzynie z silnikiem i zerknac. przy okazji mozna wymienic olej w skrzyni  :cnice

ale masz czysciutki silniczek - moznabybylo jakja na bekonie smazyc  :-DD ale widze ze korozja tez Ci łapie bloczek jak u mnie - widocznie standard  :bojjjjjjjjjj

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl