Autor Wątek: Dziwny dzwiek..tym razem z kola.  (Przeczytany 4504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brick

• Gość
Dziwny dzwiek..tym razem z kola.
« dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:19:36 »
Witam
Pojawil sie kolejny problem..(akurat gwarancja sie skonczyla... :( ). Przy predkosci od okolo 125km/h cos zaczyna wyc (doslownie) i to naprawde bardzo glosno  w okolicach prawego przedniego kola. Gdy zwolnie wszystko mija...poradzcie co to moze byc.

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:29:59 »
Może łożysko sięwyrobiło? Podlewaruj koło, poruszaj nim na prawo/lewo i góra/dół i sprawdź czy nie ma luzów (to może też być przegub zewn. ale to raczej przy skręcie).
"I love the smell of flames early in the morning..."

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:32:02 »
na lewarek prawe koło, poruszaj kołem tak jak napisał Rafels oraz rozpędź koło9 na lewarku i nasłuchuj czy nie ma szumu (jeśli jest to jest to łożysko)
koła wyważone?

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:48:59 »
Też myslałem że to koło - a to wycie to uszczelka w dzwiach - problem wszystkich Yarisów nawet TSów (tyle że u mnie od 180 sięzaczyna) - chyba że to jakiś inny problem ale 99% to uszczelka która wyje przy większych prędkościach.

Brick

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:50:01 »
hm...i co z tym zrobic wymienic?

adi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Kwietnia 2005, 17:58:45 »
lozysko to jakie 700-800 zl :shock:

Offline MarQs

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Kwietnia 2005, 18:26:11 »
czasem przy wietrze boczno przednim przy wiekszych predosciach takie dziwieki sie wydobywaja od przodu. mam to samo i nic nie zrobisz z tym. TTTM (chyba ze se stuningujesz zderzak eheh)
M6 sportbreak

adi

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Kwietnia 2005, 20:01:05 »
mi po zimie wszytsko skrzy[ialo i swistalo w kolach dzisiaj na przegladzie przesmarowali lozyska i jest git:)

epico

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2005, 12:20:31 »
Jestem tu nowy i musze odswiezyc temat - mam dokladnie ten sam problem, Toyota Yaris 1.3 Luna Hit + klima 2003 rok i u mnie przy 140 wyje jakby cos ocieralo o asfalt wlasnie, nie wiem w czym problem, to jest od samego poczatku a juz jest z 60.000 km, jakby to opisac.. po prostu leci sie leci i zaczyna jakby cos ocierac o asfalt albo wlasnie cos z kolem, ale to od samego poczatku jest... Pozdrawiam.

Kwieczor

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Lipca 2005, 12:48:50 »
Sprawdź mocowania wszystkich plastikowych osłon pod spodem
mnie siętak robiło od 100 km/h (straszne szuranie) - banał - wypięła sięspinka i przednia dolna plastikowa osłona wyginała sięod naporu powietrza.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Lipca 2005, 13:01:38 »
u mnie wyje cos przy okolo 120 z lewej strony ale ja stawiam wlasnie na tą uszczelke bo przed rozkreceniem boczku drzwi nic nie wylo  :D

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Lipca 2005, 14:06:03 »
epico, hmmm może z okolvc zacisku klocka, od czasu do czasu trzeba przeczyścić, jesli jest jakby coś tarło to stawiałbym na to

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl