Autor Wątek: Stacja multimedialna z Chin  (Przeczytany 25527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Stacja multimedialna z Chin
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Lutego 2016, 15:10:17 »
1. 6401 ma lepszy tuner (NXP), mniej szumów, szybszy procesor.
2. Na setki sprzedanych jedna stacja miała cos z usb tylnym (po 5 dniach w serwisie działa do dzis). pierwsze egzeplaze mialy problemy z softem ale up. zalatwil sprawe. Do 6321 nie podepniesz dab do 6401 tak.

3. Obraz moze byc na zagłówkach a z przodu na stacji mapa - dzwieku nie da sie odseparowac.
4. Maja pelna obsluge A2DP - ale to od telefonu zalezy czy przekaze wykonawce/utwor (np moj ACE3 nie pokazuje a zony S4 juz tak)
5. nie
6. tylko inna grafika menu
7. new excelence juz nie ma - roznica taka ze smart 2 nie ma sterowania DVR z ekranu (ale podpiac mozna), nie ma i-mode (ale z tego i tak nikt nie kozystał i ma podswietlenie czerw - ziel (excel. mial czerw - białe)
8. przewaznie przed wymiana ludziska chca wymieniac stacje i glosniki - po wymianie samej stacji chyba nikt juz nie chcial wymieniac glosników :) (mowa oczywiscie o 6401)

ps. nie ma czegos takiego jak nie chinskie stacje 2din.
 Gms (Foryou) produkuje takze dla clariona, alpina, blaupunkta itd. Te ostatnie to przewaznie stare wersje GMS-a

Offline Jesza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Lutego 2016, 15:38:54 »
Do 6321 nie podepniesz dab do 6401 tak.
Dziękuję Mechu, ze względu na powyższe chyba pozostaje na placu boju 6401

Nie zapytałem jeszcze o kwestię techniczną - czy do Aurisa potrzebuję przejściówkę GMS - Toyota?
Ramka jest sprawą oczywistą.

ps. Tak, to przeczytałem w wielu miejscach dlatego nie szukam znaczka za który trzeba więcej zapłacić.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Lutego 2016, 16:13:07 »
musisz miec przelotke.

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Lutego 2016, 18:45:43 »
@mechu

Dlaczego będzie miał problem za 2-3 lata bez DAB+?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Lutego 2016, 10:07:10 »
Bo wszyscy się na dab przenosza, tak unia każe. Chyba już w samochodach jest obowiązek fabrycznego montażu takich tunerów, nie wiem tylko czy we wszystkich krajach ue. Francja zdaje się miała taki przepis jakiś czas temu - byli do przodu względem reszty.

сделано в сарае

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Lutego 2016, 11:11:55 »
Zacytuj proszę gdzie EU każe. UK ma 94 pokrycia BBC w DAB (nie DAB+) a i tak rozmawiają na razie na 2020 o wyłączeniu  i komercyjni nadawcy wcale nie MUSZĄ bo EU nic nie każe. To że Norwegia sobie strzela w stopę to jej sprawa, ale to nie jest EU.

To gdzie w Polsce będzie ten problem za dwa lata ?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 07 Lutego 2016, 11:55:07 »
Sorry dab mial byc, plusa nie trzeba oczywiscie. U nas na pewno szybko nie ruszy.

Ale branza automotive juz nie developi nowych radii bez dab.

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Lutego 2016, 13:49:53 »
Akurat u nas działa w Polskim Radio DAB+ (na kodeku AAC), a DAB jest na MP2, więc radio bez DAB+ można w Polsce postawić sobie jako przycisk do papieru. DAB+ zwykle jest w dół zgodny.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Lutego 2016, 19:22:23 »
na razie pokrycie jest takie:

co wazne - radia z fabrycznym dab pozwalaja na automatyczne przechodzenie dab -> FM -> dab

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Lutego 2016, 14:59:28 »
A to ja jeszcze mam pytanie: jaki jest zakres temperatur i wilgotności w jakich działa takie radio?

сделано в сарае

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Lutego 2016, 21:21:58 »
Cześć witam wszystkich jestem tu nowy. Ostatnio uszkodziło mi się radio w mojej aurisce 2008r, po prostu przestało działać. Znalazłem tanio radio oryginalne z corolli też z 2008r i chciałbym się od was dowiedzieć czy te radia są takie same? Chodzi mi o wymiary czy spasuje mi te z crorolli? Na oko wyglądają identycznie.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Lutego 2016, 21:53:09 »
inne

Offline Jesza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Marca 2016, 08:16:58 »
Witam,
przeglądnąłem jeszcze ofertę GMS i porównałem 6401 Smart2 z 6707 Luxury.
Po porównaniu opisów w instrukcjach dochodzę do wniosku że 6707 posiada te same funkcje co 6401
a dodatkowo wbudowany tuner cyfrowy i możliwość separacji audio i wideo na dodatkowym monitorze.
Za niewielką różnicę w cenie wiele bardziej funkcjonalne urządzenie.

Czy możecie potwierdzić że to co napisałem powyżej jest poprawnie odczytane z instrukcji? (im nowsze modele tym instrukcje są coraz bardziej ubogie w treść)
Jakie ewentualnie monitory można stosować w drugiej strefie?
Czy model 6707 Luxury to model 2016 rok, na necie jest wielu sprzedawców i bardzo różne ceny - te niskie dają do myślenia czy nie wyprzedają starszych modeli.   

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Marca 2016, 10:22:08 »
6707 nie ma dab-a.
Druga strefa dziala tak samo jak w 6401 - na tyl video, dzwiek filmu na glosniki a na przodzie nawigacja.
6707 ma tez slabszy procek.

Byla probna partia 6707 i troche tego jest na rynku , te stacje dzialaja dobrze ale maja jeszcze kilka niedociagniec estetycznych.

Ja wole sprzedac 6401 ktora jest na prawdę sprawdzona stacja.

Offline godden

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Marca 2016, 15:07:41 »
Mój 6401  ( kupiony od Mechu) intensywnie użytkowany od pół roku  w  Aurisie , narazie sprawuje się bez zarzutu. Nie słyszę jakichś szumów czy innych nieprawidłowości. Zobaczymy co będzie dalej. Jedyny problem był z ramką co niby nie do końca pasowała. Po przychwaleniu panu montażyście jaki to z niego świetny fachowiec,  nagle i z tą ramką sobie poradził :)
Czytałem różne opinie w internecie na temat GMS , ale póki co jestem zadowolony.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl