Autor Wątek: Procedura odbioru nowego samochodu  (Przeczytany 35542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Procedura odbioru nowego samochodu
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Lutego 2016, 08:42:10 »
Nie, mi było wszystko jedno jaki kolor, żona chciała biały (perłowy), syn uparł się na czerwony, i całe szczęście, bo kolor jest super no i przede wszystkim baaardzo rzadko spotykany wśród TOYOT. A ja miałem dylemat - brać HSD czy 1.2T - więc żona go rozwiała, i chwała jej za to  :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Lutego 2016, 12:05:37 »
Niby Ci wszystko jedno jaki kolor, ale za chwile piszesz że "całe szczęcie że wybrał czerwony", silnik też wszystko jedno jaki, ale całe szczęście że wybrała Hybrydę. Jakiś taki bez swojego zdania jesteś. A juz kobiecie dawać decydować o motorze to dla mnie skandal. Jest niewiele kobiet które wczuwaja się w silnik. No chyba że Twoja do nich należy to sory. Zobacz ile kobiet tutaj interesuje się samochodami. Raptem: Patkrz, Nika, BabciaEla(nowa).

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Lutego 2016, 12:58:40 »
 AurisBeast, widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Gdzie napisałem, że dla mnie wszystko jedno, jaki silnik? I całe szczęście że hybrydę? Owszem, miałem dylemat, ponieważ Aurisem z oboma silnikami jechało mi się fajnie, jednak na pytanie żony, który silnik jest bardziej oszczędny i niezawodny odpowiedź była tylko jedna. I dlatego jej przypisałem wybór silnika.
Tak dla Twojej wiadomości - ponieważ kupowaliśmy samochód dla całej rodziny, doszliśmy do wniosku, że każdy będzie miał jakiś udział w jego wyborze, jego wyposażeniu, kolorze. Każdy miał prawo wypowiedzieć swoje zdanie. I to wszystko na ten temat.

ps. To, że Tobie Auris ostatecznie się nie spodobał i zmieniłeś go na wieśwagena nie uprawnia Ciebie do krytykowania innych na tym forum. Bo jak widać Twój wcześniejszy wybór nie był trafny, zarówno silnika, który zapewne sam wybierałeś, jak i samochodu.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Lutego 2016, 13:31:56 »
Fakt wtopiłem na własne życzenie. Masz rację. A wiesz dlaczego ? Bo nie wyjechałem na autostradę, choć już byłem bardzo blisko wyłapania fatalnej elastyczności.  Nie poruszajmy już na tym forum spraw związanych z VW. Co do oszczędności między 1.2T a HSD to chyba jakiś różnic nie będzie jak się domyślam. Jakby przestawić sobie guzik w mózgu taj jak to robią wsiadający do hybrydy (jazda oszczędna na siłę) to jeżdżąc w sposób podobny w 1.2T pewnie spalanie by wyszło podobne, a zimą to juz na pewno. Nie chciałem Cię krytykować tylko coś mi tu się nie kleiło w Twojej wypowiedzi. Sorki

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Lutego 2016, 12:41:56 »
A u mnie tydzień po odbiorze dzwoni Handlowiec z salonu w którym zakupiłem auto i pyta czy wszystko w porządku i czy mam jakieś pytania odnośnie auta, no i jeśli będę miał jakieś problemy to mam dzwonić do niego - miło :)

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Lutego 2016, 18:50:48 »
Miałem tak samo. Tylko szkoda, że tam Pani już tam nie pracuje! Ekipa w moim ASO zmienia się jak miesiące w kalendarzu  :thumbdown:

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Lutego 2016, 18:54:34 »
A u mnie tydzień po odbiorze dzwoni Handlowiec z salonu w którym zakupiłem auto i pyta czy wszystko w porządku i czy mam jakieś pytania odnośnie auta, no i jeśli będę miał jakieś problemy to mam dzwonić do niego - miło :)
pomorskie Gdzie kupules samochod ?? to ciekawe?

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Lutego 2016, 19:08:06 »
BabciaEla(nowa)
Data rejestracji: 02-05-2012BabciaEla
Data rejestracji: 04-09-2012AurisBeast  :cheesy:

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Lutego 2016, 19:21:48 »
 :cheesy:

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Lutego 2016, 09:05:17 »
pomorskie Gdzie kupules samochod ?? to ciekawe?
Carter - Gdańsk, cała ekipa salonu fajna.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Lutego 2016, 09:26:11 »
bis24. Bardzo rzadko się w takim razie udzielała.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Lutego 2016, 09:29:43 »
no czy ja wiem carter mię nie zadowala jeśli pojedzie sie z usterką i im sie nie chce robić odsyłają cie do innego serwisu , jeśli chcesz cos załatwić elektryczne szyby czy cokolwiek do samochodu nie montują i nie dają informacji bo toyota im zakazała , oni od czego sa???? nie wiem czy tam kupie następny razem kupiłem tam 2 samochody ale koniec 3 ci nie tam , nie pomagają w tym aby zadowolić klienta taki jest model i koniec nie da sie nic zrobić i taka gadka ....

wiecznie mają watek o cos nic im nie pasuje na szczęście od wtedy miałem tez kontakt z Poznaniem i Toyota Roman Fietz robi wszystko co klient życzy tutaj ci to zrobia , 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl