Cześć,
Temat uszkodzonego dogrzewania dopadł i mnie

W moim przypadku po naciśnięciu przycisku, obroty zwiększają się tak jak powinny, ale za to sama nagrzewnica nie daje znaku życia. Nie czuję aby zaciągała powietrze przez plastikową rurkę czy żeby się nagrzewała.
Jestem z trójmiasta, znalazłem tylko dwa serwisy zajmujące się Eberspaecher'em w autach osobowych. W jednym terminy na drugą połowę stycznia

W drugim serwisant stwierdził, że to na pewno sterownik i finalny koszt naprawy wyniesie ok. ~2 do 2,5 tyś. zł

Jak wy radziliście sobie z naprawą? Wysyłaliście kurierem w Polskę do jakiegoś sprawdzonego serwisu? Na razie chce sam zdemontować to ustrojstwo, łudzę się, że uda mi się zdiagnozować problem. Ewentualnie widzę kilka sztuk tego dogrzewania na allegro, zastanawiam się nad kupnem (250-350zł).
Czy nagrzewnica pochodząca z innego modelu toyoty (avensis, verso) zadziała plug&play, czy i tak trzeba podpiąć na koniec wszystko pod komputer?
Jeżeli ktoś ma jakieś rady, jak rozwiązać ten problem, tak żeby nie wydawać ~ 2500zł, niech pisze śmiało