Autor Wątek: [Auris]: Doposażenie wersji ACTIVE  (Przeczytany 40711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prostoo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [Auris]: Doposażenie wersji ACTIVE
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Lutego 2020, 13:01:37 »

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Lutego 2020, 16:28:32 »
ta kostka szeroka musi być wpięta
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline Prostoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Lutego 2020, 21:23:36 »
Oczywiscie jest wpieta :/ na zdjęciu wypieta żeby lepiej było widać tą mniejszą. Niestety nadal nie dziala

Offline AURIS 2017

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Marca 2020, 00:06:02 »
Koledzy mam wersje Activ kombi 2014 rok i chciałbym wymienić fotele, pytanie czy od wersji hybrydowej pasują?

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Marca 2020, 08:53:56 »
Koledzy mam wersje Activ kombi 2014 rok i chciałbym wymienić fotele, pytanie czy od wersji hybrydowej pasują?

a co to za różnica czy to hybryta czy diesel czy benzyna fotele nic nie maja wspólnego z jednostką napędową wiec śmiało możesz kupować   tylko musisz kupić od kombi bo tylne fotele i oparcie mogą być szersze niż w HB
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline AURIS 2017

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Marca 2020, 16:17:21 »

a co to za różnica czy to hybryta czy diesel czy benzyna fotele nic nie maja wspólnego z jednostką napędową wiec śmiało możesz kupować   tylko musisz kupić od kombi bo tylne fotele i oparcie mogą być szersze niż w HB
[/quote]

Podobno w hybrydzie bateria jest pod tylnym siedzeniem  i z stąd różnica w fotelach

Offline Misiorro007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 08 Maja 2020, 14:43:49 »
Hej,

Szykuję się do zakupu Toyoty Auris Hybrid 2017 w wersji Active.

Mam ambitny plan doposażenia go i z tego co czytałem na forum i patrzyłem w internetach da sie to zrobic nie wydajac majatku.

Wczesniej kolega zaczal temat doposazaniem Aurisa przed liftem, wiec pytanie

1.  Czy dużo się zmieniło elementów w środku pomiędzy liftami? Czy poszły w związku z tym w górę ceny? 
2.  Czy warto założyć zarówno kamerkę i czujniki cofania (przod i tyl), i ile moze kosztowac montaz w ASO / poza ASO?
3.  Myslalem jeszcze nad - kierownica skora, tempomat, podlokietnik.  Czy cos jeszcze naprawde warto modyfikowac?

Dzieki za pomoc i obiecuję podrzucić zdjęcia jak już projekt będzie w realizacji.  :beer:

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 09 Maja 2020, 01:22:52 »
Lepiej poszukać czegoś już odpowiednio wyposażonego niż Active. Wyjdzie być może nawet taniej a napewno lepiej. Kiedyś doposazalem Forda Mondeo z wersji najuboższej do full wypas Ghia, włącznie z montażem klimy której fabrycznie nie było i satysfakcja owszem była ale z perspektywy czasu lepiej było poczekać i kupić coś już wyposażonego.

Offline Pieer

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Sierpnia 2020, 19:37:34 »

Witam,

Właśnie kończę dokładanie kamery cofania do wersji ACTIVE 2018 HB, korzystałem z opisu szakul22 (dzięki wielkie za włożony wysiłek w tworzenie opisu.) Radio z wiązką i kamerą oraz gniazdem USB, kupiłem od wersji kombi ( gdzieś przeczytałem że też pasuje)Wiązka pasuje po niewielkich przeróbkach. Trzeba odwinąć trochę izolacji :-) Ale pasuje i usunąć kable od oświetlenia tablicy.

KAMERA OD KOMBI NIE PASUJE DO HB, MA INNY KĄT WIDZENIA I INNE MOCOWANIE !!!!

Jak ktoś ma wybór lepiej wziąć od HB - mniej roboty. Miałem porobić zdjęcia, ale jak komuś nie wystarcza opis z tematu niech nie bierze się za tą robotę.

W wersji ACTIVE oryginalna wiązka klapy nie ma dodatkowego złącza które jest troszkę dłuższe. W pierwszej chwili się wystraszyłem ale w słupku jest gniazdo do tej kostki, trzeba  ją namacać :-)

Oczywiście w ACTIVE trzeba wyciąć otwór w klapie pod kamerę...

I tak jak pisał szakul22 z mocowaniami wiązki lepiej się nie szarpać, lepiej podcinać izolację i potem poowijać taśmą do nich nową wiązkę.

Czy w miejsce czarnej zaślepki (tam gdzie jest teraz kamera) przychodzi jakiś element?
Ewidentnie czegoś mi tam brakuje.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Sierpnia 2020, 09:01:38 »
Pewnie się powtórzę ale dużo prościej dodać kamerę nieoryginalna - tym bardziej do kombi.
Przede wszystkim nie trzeba ciąć klapy.

Offline piotrekf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Sierpnia 2021, 20:45:13 »
Witam. Posiadam Auris 2016 Active. Zamontowałem Chińskie radio z Androidem. Teraz dokupiłem kamerkę chińską i mam pytanie. Rozumiem że zasilić kamerkę muszę z lampy wstecznego. Czy muszę prowadzić przewód sygnałowy przez całe auto czy wystarczy że wepnę się do wtyczki w lewym słupku? Jeżeli wystarczy do wtyczki to może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak odetnę żółty chinch to z którym kolorem kabla w wtyczce mam podpiąć ten kabel a z którym czerwony. A może jest do kupienia taka przejściówka z złącza Toyoty na chińską kamerkę?

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Sierpnia 2021, 08:12:48 »
może to Ci pomoże

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Sierpnia 2021, 08:54:39 »
Ciagnij przewód do radia.
Tam też powinno być zasilanie - zmierz to będziesz miał pewność.

Offline piotrekf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Sierpnia 2021, 09:45:21 »
Dziękuję za podpowiedzi Znalazłem jeszcze taki opis z przewodów kamery. Mam jeszcze jedno pytanie. Kamery mają zakres napięcia np. 6-12v  czy pracują tylko na 6v lub 12v?

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Sierpnia 2021, 19:10:31 »
Albo na 3 albo na 6 albo 12v.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl