Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653473 razy)

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1275 dnia: 22 Sierpnia 2019, 10:18:07 »
Oraz bardzo niskie podwozie?

nie jest to SUV, ale tez i nie bolid F1. jak dla mnie móglby byc większy prześwit
na polnych drogach zawsze zielsko szoruje o podwozie, a zdaza sie że jak zjezdzam z wyzszego kraweżnika przednimi kołami i tyl zostaje wyżej to potrafi niezle pier....ąć w podwozie  :| ale wszystko gra, jedynie dzwiek mało przyjemny. trzeba ostrożnie zjeżdzać i jest ok

swojego mam juz 3 lata i nic z zawieszeniem nie robilem, ale jeżdze ostrożnie i staram sie wybierać "dobre" drogi, a nie jeździc po dziurach
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1276 dnia: 22 Sierpnia 2019, 10:25:49 »
obek, czytałeś?
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,44233.0.html
może Ci pomoże. ciekawa dyskusja  <kawusia>

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1277 dnia: 22 Sierpnia 2019, 11:56:15 »
Dzięki na pewno się przyda :)
Tylko wątpliwości co gdy po jakimś czasie samochód się zepsuje pozostaje naprawa na własny koszt? Bez żadnej gwarancji?

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1278 dnia: 22 Sierpnia 2019, 12:05:06 »
jak to przy kupnie używanego auta niestety...widziały gały co brały...

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1279 dnia: 22 Sierpnia 2019, 12:09:26 »
W toyocie używane to dają gwarancję przynajmniej na dwa lata :)

Offline jaronx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1280 dnia: 22 Sierpnia 2019, 12:17:17 »
W toyocie używane to dają gwarancję przynajmniej na dwa lata :)
Raczej na rok lub limit kilometrów

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1282 dnia: 22 Sierpnia 2019, 12:28:30 »
za tą cenę trochę słaba wersja/wyposażenie, ale od toyoty...i weź tu bądz mądry  :-)

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1283 dnia: 22 Sierpnia 2019, 13:23:46 »
Kupując Priusa i każdy inny samochód od razu po zakupie trzeba zrobić przegląd "0" ? Jaki to jest koszt?
2. Jaki koszt ubezpieczenia ?
3. Jakieś dodatkowe koszty? W toyocie robią pełny przegląd z baterią czas 3 godziny 300 zł
4. Przed zakupem sprawdzić numer VIN?
5. Czy coś jeszcze?
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2019, 13:38:41 wysłana przez obek »

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1284 dnia: 22 Sierpnia 2019, 15:30:26 »
za tą cenę trochę słaba wersja/wyposażenie, ale od toyoty...i weź tu bądz mądry  :-)

Że niby od Toyoty to lepsze ?????
Miesiąc temu kupowałem Toyotę dla żony, brałem pod uwagę także z ASO Poznań, Zielona Góra, Lubin, Leszno, Wałbrzych, Jelenia Góra, Wrocław (2-3 letnie auta) i tylko 3 sztuki były bezwypadkowe  - reszta a przejrzałem ponad 20 egzemplarzy były po większych lub mniejszych przygodach ( w większości udokumentowane szkody) - ręce opadają  <zalamka>

Uważajcie przy kupowaniu i nie sugerujcie się gdzie stoi auto.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline PrzemekC5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1285 dnia: 22 Sierpnia 2019, 16:01:21 »
Szukam przyczyny tej ceny, ale nie widzę - według mnie cena zbyt wysoka...
Nie rozumiem koledzy dlaczego czepiacie się ceny? Wg otomoto w tym roczniku Prius III kosztuje od 33800zł do 42900zł. Poza tym każda cena jest do negocjacji. Wolałbym kupować używanego Priusa z serwisu Toyoty niż np 5000zł taniej ale z komisu. Moim zdaniem ten Prius zbyt długo nie postoi i się sprzeda zwyczajnie...

Wyraziłem swoja opinię, nie czepiam się przyjacielu :) golas z zawyżoną ceną z powodu stania w pobliżu salonu Toyoty to też opinia.
Szukając swojego napotkałem w serwisach Toyoty też ciekawe przypadki i wiem, że wszędzie można znalezc auta z "bogatą" historią dlatego te 5000zł bardzo szanuję i wolę mimo wszystko odnalezc historie auta, nawet kosztem wykonania kilku telefonow do Francji, Niemiec, Holandii...

Offline priusowner

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1286 dnia: 22 Sierpnia 2019, 16:50:04 »
Z tymi ofertami `Toyota Pewne Auto` nie jest tak idealnie jak by moglo by sie wydawac. Faktem jest to, ze dostajesz sprawdzone auto z `gwaracja` i chlopaki z ASO nie klamia jak handlarze, ale trzeba pamietac, ze bezwypadkowy nie oznacza, ze nie mial malowanego jakiegos elemenu ( zaznaczam, ze nie wymagam zeby 7 czy 9 letni samochod byl jak z salonu ).  Jesli jednak zadzwonisz i zapytasz czy jakis element byl malowany to nawet podadza ci grubosc lakieru w miejscu malowania (jesli takie bylo). Kolejna rzecza jest stwierdzenie `serwisowany`. Nie oznacza to ze samochod byl serwisowany od poczatku to konca w ASO. Wierzcie mi lub nie, ale w wiekszosci przypadkow oznacza to ze osoba kupila samochod, serwisowala przez pierwsze pare lat, pozniej samochod byl `serwisowany` poza ASO (zazwyczaj nie jest to udokumentowane). Po paru latach zewnetrznego `serwisu osoba przyjezdza do ASO bierze nowy samochod a stary zostawia. ASO robi przeglad (naprawia co trzeba), sprawdza baterie itp itd wystawia je u siebie w komisie jako `Toyota Pewne Auto`. W rezultacie kupujesz sprawdzone z nie kreconym przebiegiem auto, z nie do konca udokumnetowana historia serwisowa. Przez to, ze nie bylo ciaglosci serwisowej tracisz pelna gwarancje - np nie masz 12 letniej gwarancji na perforacje. Oczywiscie zdarzaja sie sytuacje gdzie wszystko jest pieknie, dobry rocznik, maly przebieg, serwis od poczatku do konca, pelna gwarancja, ale takiego auta nie zobaczysz w ofercie `Toyota Pewne Auto`. Dlaczego? Jak mozna sie domyslec w kazdym ASO pracuje troche osob i takie perelki nawet nie widza swiatla dziennego. Jak tylko cos takiego sie pojawia to albo bierze to pracownik dla siebie, albo dla rodziny ( blizszej lub dalszej ). Mam paru znajomych w ASO Toyoty i niestety taka jest prawda. To co jest w `Toyota Pewne Auto` przeszlo juz wstepna filtracje, ale nie znaczy, ze jest zle. Nie trafisz na mine i mozesz liczyc na rzetelnie informacje o stanie samochodu, ale cena z wiadomogeo powodu bedzie wyzsza...

Offline priusowner

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1287 dnia: 22 Sierpnia 2019, 19:22:26 »
bezwypadkowe  - reszta a przejrzałem ponad 20 egzemplarzy były po większych lub mniejszych przygodach ( w większości udokumentowane szkody) - ręce opadają

Z mojego doswiadczenia/wiedzy wynika, ze ASO nie ukrywa napraw blacharskich. Tak jak pisalem wczesniej, jesli zapytasz sie pracownika o naprawy lakiernicze powinni ci dokladnie powiedziec co bylo robione i moga nawet podac grubosc lakieru. Ogolnie nie ma co tez przesadzac bo pol mojej rodziny jezdzi juz toyota, a dwa samochody zostaly zakupione mimo iz mialy male przygody. Oba samochody kupowane byly z pelna historia serwisowa z niskim przebiegiem, jeden byl trafiony w tyl, drugi w przod. W obu przypadkach byly fotki zrobione przed naprawa i pelny wykaz wymieniomych czesci. Naprawa polegala na wymianie wszystkiego na NOWE, nikt nic nie klepal i lepil. W jednym z przypadkow naprawa kosztowala 25tys zl bo samochod mial kolizje po roku od wyjazdu z salonu. Na chwile obecna samochod ma juz 10lat zero rdzy itp itd, auto ma jeszcze 2 lata gwarancji na perforacje. Jesli auto mialo przygode, a naprawa byla zrobiona w ASO mozna poprosic o wykaz tego co zostalo wymienione. Jesli wstawili wsztstko nowe to nie ma co sie przejmowac.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1288 dnia: 22 Sierpnia 2019, 20:37:03 »
Ważne jest by auto nie miało "dzwona", rozmawiałem kiedyś z fachowcem od regeneracji baterii. Tak twierdził. Ma to wpływ na żywotności baterii.

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1289 dnia: 23 Sierpnia 2019, 09:56:26 »
Ważne jest by auto nie miało "dzwona", rozmawiałem kiedyś z fachowcem od regeneracji baterii. Tak twierdził. Ma to wpływ na żywotności baterii.

Prius bez dzwona ?  :o To raczej chyba nówka z salonu :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl