Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654332 razy)

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #855 dnia: 10 Sierpnia 2018, 12:33:39 »
Opinie można mieć, nie mówię że nie. Tylko niech się odnosi do faktów i założeń np. technologicznych. Opinię w temacie Priusa można mieć np. o kolorze nadwozia itp. ale nie o technologii i założeniach konstrukcyjnych. Zgadzasz się? Może ktoś nie doczytał nie pogrzebał na forach, blogach i nie wie że np. klapa tylna ma swoją funkcjonalność a opinia że to rozwiązanie jest bez sensu spowoduje ze zrezygnuje z zakupu fajnego i dobrego auta?
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #856 dnia: 10 Sierpnia 2018, 12:36:03 »
Wojtek, Prius ma fabryczne koła 15 cali które oczywiście możesz sobie zmienić na 17 albo 20 cali.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #857 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:17:52 »
Mam jednak pecha. Właśnie zdecydowałem się na tamte i dostałem potwierdzenie że sprzedane.
Teraz proszę o ocenę drugiej opcji czyli

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Toyota-Toyota-Prius-1.8-Hybrid-136-CV-Style/vhc:car,cnt:it,srt:price,sro:asc,ms1:24100_27_,frn:2009,prx:11000,ful:hybrid,dmg:false/pg:vipcar/265941147.html
Bo miałem wybrać jednego z dwóch. Poprzednio o tym pisałem.

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #858 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:21:22 »
Wojtek, Prius ma fabryczne koła 15 cali które oczywiście możesz sobie zmienić na 17 albo 20 cali.

Miewa też 17 cali. Nie wiem od czego to zależało ale niektóre egzemplarze takie miały. Dokładnie takie i nasz P3 je ma:

« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2018, 13:28:16 wysłana przez wojtekS »

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #859 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:28:12 »
Rozmiar koła wynika z opcji. W standardzie jest 15 cali, w innych opcjach wyposażeniowych moze być 17 cali. W standardzie jednak fabrycznie jest koło 15 cali.

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #860 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:29:55 »
No to pewnie pani Renate dopłaciła sobie za taką opcję i chwała jej za to :)

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #861 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:30:30 »
Nota bene, wiele osób na forach, blogach twierdzi że koła 17 calowe mają zły wpływ na aerodynamikę i osiągi mogą być gorsze. Ale koło 17 cali samo z siebie wygląda o wiele lepiej niż 15 cali, z tym się zgadzam.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #862 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:36:44 »
GIA' VENDUTA VISTO CHE AVETE DETTO CHE IL MIO MEZZO ERA INCIDENTATO CON ME NON SI PERDE TEMPO LE NOSTRE AUTO SONO PERFETTE IN VENDITA A PRIVATI.SALUTI

DENIS ROTA
Area Vendite, Autozatti srl
Tak mi odpisał gdy raczyłem zapytać o te felgi,
w tłumaczeniu wysłał tak

wcześniejszy mail anulowanie kontraktu

drugi mail - przesyłam-

w skrócie napisał - jak mogliśmy go pytać czy auto wypadkowe, ich firma sprzedaje tylko stan perfekt auta prywatnym klientom

dlatego anulował i sprzedał bo miał kilka ofert innych

Dlatego do 15 godz. muszę zadecydować czy podchodzić do tego z 2012roku, bo rzekomo we Włoszech mają wolne 2 tyg. tego typu komisy

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #863 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:43:28 »
Czyli od 13-25 sierpnia

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #864 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:47:13 »
Ależ miałeś czelność zapytać...... Trochę nieładnie traktują klienta. Moze Priusy dobrze się sprzedają ale takie podejście mnie osobiście odrzuca od takich firm czy osób. Musisz sam zdecydować.
Generalnie zdjęcia słabej jakości. Z tego co widać to raczej nie ma sie do czego doczepić. Wydaje mi się że to zwykła wersja. Nie ma czujników parkowania, składanych lusterek, podgrzewanych i sterowanych foteli, radio zwykłe co prawda z nawigacją i pewnie kamerą cofania ale bez JBL. Dodatkowo założone chlapacze.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #865 dnia: 10 Sierpnia 2018, 13:58:56 »
To inny komis, dlatego zaryzykuję i zapytam (za pośrednictwem znajomego który ma mi auto sprowadzić) czy tylny zderzak był naprawiany, bo jest trochę krzywo przy lewym nadkolu

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #866 dnia: 10 Sierpnia 2018, 14:02:50 »
Tez to zauważyłem ale na kolejnym zdjęciu to ew.wgniecenie jest mało widoczne. Ale tak, wpadło mi to także w oko. Zderzak prawy tył.

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #867 dnia: 10 Sierpnia 2018, 16:15:51 »
Ten drugi bez sensu. Wersja pustak, brak navi, zwykle swiatla. I w cholere daleko.

Offline joy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #868 dnia: 11 Sierpnia 2018, 06:19:49 »
Kolego szukający  Priusa we Włoszech, chciałbym zwrócić Twoją uwagę na coś istotnego...
Otóż generalnie w Italii są tragiczne, skandaliczne, wołające o pomstę drogi rojące się od dziur, grabów i rozmaitych uszkodzeń od lat nienaprawianych. Zjeżdżając z autostrady zaczyna się koszmar. Naprawdę ich drogi są dużo gorsze od naszych - wiem, co mówię,  bo jestem kierowcą TIR-a i często jeżdżę na Włochy. Tam po prostu trzeba podnieść ciągnik siodłowy na poduszkach, żeby nic nie połamać i nie uszkodzić. Nie kupił bym Prius z Włoch, który przy tych przebiegać MUSI mieć problem z zawieszeniem, a to wiąże się z kosztami. Prius z Holandii, z Belgii czy z Niemiec może mieć 300.000 km przebiegu i zawieszenie jak nowe, ale z Włoch możesz o tym zapomnieć...
Zrobisz jak chcesz, Twoje pieniądze i Twój wybór, ja tylko chciałem zwrócić Twoją uwagę na ten aspekt...

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #869 dnia: 11 Sierpnia 2018, 08:05:07 »
Bardzo dobra uwaga dla kupujących. Sam ściągałem auto z NL i pomimo 155kkm przebiegu stan auta jest bardzo dobry. Nie ma co się dziwić bo autostrady i zwykle drogi są płaskie jak stół i rowniutkie.Jazda po nich to sama przyjemność.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl