Autor Wątek: Zakup - prośba o porady  (Przeczytany 27121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniuni

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup - prośba o porady
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Czerwca 2016, 17:50:54 »
Tutaj masz instrukcje obsługi po polsku w PDF: https://drive.google.com/file/d/0B7_TNJF-723BZFdhaS1wOUFfS3c/edit
Na drodze myśl , za innych również ! ! !

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Czerwca 2016, 14:06:25 »
Berculioni
Cytuj (zaznaczone)
a wiecie w co warto iść, w sensie w jaką instalację?
Może to trochę Cię naprowadzi https://www.youtube.com/watch?v=VsLBYx1iC-8. Nie jestem pracownikiem tej firmy ale widać że się w tym temacie znają, jesteś z Wa-wy także masz ich na miejscu warto zadzwonić popytać.

dzięki! zaraz dzwonię  :) przypadkiem ich znalazłeś czy masz jakieś doświadczenie z tym warsztatem? tak przy okazji to chciałem powiedzieć że kumpel zdecydował się jednak na Toyotę, dzisiaj odbiera

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Czerwca 2016, 18:42:27 »
Trafiłem na ich filmik na youtube przypadkiem, przy temacie innego samochodu i z treści filmu wynika że poza zainstalowaniem instalacji gazowej proces obejmuje jazdę próbną w celu sczytania danych ze sterownika instalacji gazowej pod różnymi obciążeniami obrotów silnika i ustawieniu parametrów do poprawnego działania oprogramowania i całej instalacji. Widać że w temacie gazu nie są laikami na zasadzie będzie pan zadowolony. Pomimo tego lepiej popytać i poszperać na temat opinii w internecie - informacje które tu podałem to tylko moje spostrzeżenia.

Offline bartek0000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Czerwca 2016, 23:38:55 »
Toyota dobry wybór  :good: . Auto nie od handlarza i nie na szybko. Przebiegu w Toyotach się nie bój , patrz czy jest książka serwisowa i do jakiego przebiegu jest prowadzona oraz jak często była serwisowana. Lepsze auto z większym przebiegiem a regularnie serwisowane niż z małym przebiegiem a tylko  2 razy na przeglądzie i wymianie np: oleju. Miałem japońską corolle do przebiegu 180tyś km i od nowości po za łożyskiem wraz z piastą tylnego koła do wymiany nie miałem nic (raz poszalałem w zimę i przywaliłem kołem w krawężnik)  Ideałem dla ciebie jest egz produkcji japońskiej (JTN w vin na początku). Grubość lakieru to ok 120-140 mikronów, na słupkach ok 80-90. Serwis Toyoty odnotowuje każdą pierdołę z którą się przyjeżdża , nawet wymiana baterii w pilocie i jest to w systemie. Dowiesz się u nich historii auta serwisowanego. Na początek polecam ci miernik grubości lakieru oraz techstream v10. Obejrzyj auta na chłodno i z wybranym na serwis , kasowo lepiej ci to wyjdzie

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Czerwca 2016, 11:19:28 »
Trafiłem na ich filmik na youtube przypadkiem, przy temacie innego samochodu i z treści filmu wynika że poza zainstalowaniem instalacji gazowej proces obejmuje jazdę próbną w celu sczytania danych ze sterownika instalacji gazowej pod różnymi obciążeniami obrotów silnika i ustawieniu parametrów do poprawnego działania oprogramowania i całej instalacji. Widać że w temacie gazu nie są laikami na zasadzie będzie pan zadowolony. Pomimo tego lepiej popytać i poszperać na temat opinii w internecie - informacje które tu podałem to tylko moje spostrzeżenia.

poszperałem i opinie na ich temat były bardzo skrajne, mimo tego kolega zdecydował się do nich podjechać i zapytać. czekam na info jak poszło.

bartek0000 dzięki za rady! auto było z dosyć pewnego źródła, bo od znajomego, ale serwis w celu weryfikacji informacji na jego temat obowiązkowo został zaliczony

w ogóle to powiem chyba kumplowi żeby założył też konto i dołączył do dyskusji, w końcu teraz jest już też posiadaczem Toyoty

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Czerwca 2016, 23:00:45 »
Maniuni dzięki!

Mam jeszcze takie pytanie: zastanawiam sie nad montażem czujników parkowania z przodu w Corolli Verso (z tylu mam kamerkę). Czy ktoś montował i czy uważa, że sie przydają?

Offline adblock

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Czerwca 2016, 22:33:43 »
Ja zakładałem i z przodu i z tyłu. Bardzo przydatne. Nawet jak fotel mam u góry to nie widać idealnie maski. Jak parkuję bardzo się przydaje. Ja osobiście polecam. Zakładałem u siebie na 4 czujki z przodu i 4 czujki z tyłu. :good:
Diagnostyka Toyota, kodowanie wtryskiwaczy. TANIO. Kontakt na PW

Offline macier

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:27:01 »
Witam wszystkich, to ja jestem tym znajomym co był zbyt leniwy żeby samemu założyć konto i zapytać, ale zreflektowałem się i oto jestem  :cheesy:

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:31:16 »
no nie, a jednak! :-P

Offline macier

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:50:41 »
widzisz, a tak we mnie wątpiłeś.

to mój nabytek, co sądzicie? jakieś pomysły czy warto coś zmodyfikować?

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:53:32 »
załóż swój temat :)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Czerwca 2016, 14:56:59 »

Offline Nimrod-PW