Autor Wątek: Jaki alarm do auta? (F)  (Przeczytany 15501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wilsonik

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« dnia: 11 Kwietnia 2005, 20:12:42 »
Witam, jaki polecilibyście alarm do autka? W mojej cari mam jakis ale jakoś dziadowsko działa.
jak kupiłem moja cari to nie było w niej syreny. Dalej nie ma. Pilot sie zacinał, otwierł i zamykał mi autko przypadkowo.

Co sądzicie o takich alarmach z allegro jak forteca czy magic car.
W zakładzie gdzie montuja alarmy zaproponowali mi prestige. Wraz z montażem koszt ok 700-800 zł.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:30:09 wysłana przez Miche »

Duckling

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Kwietnia 2005, 21:19:46 »
Hmmm przedewszystkim chyba dobrze zainstalowany  :D zastanawiam sie nad sensownoscia montazu alarmu, patrzac na otaczajaca nas znieczulice i stwierdzenia pt. "wylacz to gowno"... nie wiem, czy bardziej praktyczne nie bylo by zamontowanie sterownika centralnego zamka (pilot) + domykanie szyb i szyberdachu + jakas sliczna ;) migajaca dioda, wiesz jak Twoje autko pojdzie na zamowienie to zaden alarm nic nie da, poza tym znizka do AC 5% jest smiechu warta... moje osobiste zdanie, kto wie moze w jakiejs chcicy zamontuje sobie alarm, a moze nie... czas pokaze...

p_flori

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:17:34 »
Tak naprawde nie masz co inwestowac w drogi alarm, szczegłlnie taki, co jest programowalny tyko programatorem i za każdym razem trzeba zasuwac do serwisu i płacic. Kup najprostszy alarm typu np. forteca z głośną upierdliwą syreną za jakieś 100-150 PLN, za 40 zł kupisz antynapad, a tak naprawde to odetnij sobie zapłon niezależnie. 8 stow to przesada - jak Ci mają skroic auto to i tak to zrobią co byś nie wsadził. Ja mam w Corolce Chellengera - to drogi alarm a g.. warty zamontowany w salonie. W Nissanie Skorpiona - tanszy ok 400PLN - full wypas, ale od 5 ciu lat bez problemw.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:32:19 wysłana przez Miche »

Michal_P

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2005, 23:31:16 »
Ja mam jakiś seryjny z Toyoty nazywa sie Clifford z antynapadem na "kod" i hjestem zadowolony:)
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:32:54 wysłana przez Miche »

Rafi

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2005, 23:48:43 »
Jesli chcesz miec AC to jakies zabezpieczenie auto musi miec. Ja mam jakis alarm proxima za 450zl. ale moze faktycznie z tym domykaniem szyb + ladna kolorowa dioda to nie glupi pomysl...

MarcyÂś

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwietnia 2005, 07:37:17 »
Witam,
chyba musze sie zgodzic  z niekorymi moimi przedmłwcami, jeżeli beda chcieli ukraśc wuzek to i tak bez wzgledu na zastosowane zabezpieczenia go ukradną!!!!! Ale świadomosc tego, że posiadamy jakiś alarm polepsza nasze samopoczucie i sprawia że czujemy sie bezpieczniej. Jak wszystkim wiadomo autoalarm nie ma spowodowac niemożności kradzieży, ale sprawic by trwała ona jak najdłużej. Ja posiadam alarm Clifforda Concept 20 połączony z immobilazerem. Oczywiście centralny rołwniez jest, a system domykania szyb czeka na montaż.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:39:37 wysłana przez Miche »

arass

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Kwietnia 2005, 08:56:59 »
Ja osobiście poleciłbym Lamparta 2. Jest bezawaryjny, prosty w obsłudze i wystarczający.
Oczywiście do tego wedle życzenia dowolna ilośc rłżnych czujek: wstrząsaowa, ultradźwiekowa, mikrofalowa, przechyłu, holowania, przyśpieszenia....
Marcyś, dobrze mwi, alarm ma przedłużyc samą czynnośc kradzieży, albo odstraszyc młodych partaczy.
Moim zdaniem, najlepszy zestaw to prosty alarm, bez żadnych antynapadow, porwaą itp. + podstawowe czujki-wstrząs i ultra (robią już w zestawie) + cholernie głośna syrena + radiopowiadomienie. Domykanie szyb wedle uznania.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:48:25 wysłana przez Miche »

wilsonik

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Kwietnia 2005, 09:23:55 »
Cytat: Marcyś
Oczywiście centralny rowniez jest, a system domykania szyb czeka na montaż.
Pozdrawiam.
Czekamy na komentarz z zamontowanym domykaniem szyb i szyberdachu.

A co sądzicie o powiadomianiu gsm? Na allegro można kupic centralke za ok 150zł. Może ktoś ma ją zamontowana?

I jeszcze jedno pytanie. Ile może kosztowac montaż alarmu, z kilkoma czujkami, domykaniem itp. Wiem że to zależy od zakładu, ale mniej wiecej dla orientacji.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:42:31 wysłana przez Miche »

arass

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Kwietnia 2005, 10:44:12 »
Lampart 2 (wbudowane ultradźwieki) + czujnik wstrząsowy + domykanie + syrena z własnym zasilaniem = ok 320zł w Łodzi.
Założenie 100-150zł.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:40:23 wysłana przez Miche »

p_flori

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Kwietnia 2005, 20:46:08 »
Cytuj (zaznaczone)
A co sądzicie o powiadomianiu gsm?
Kradzież wułzka to średnio kilkanaście  do klikudzisieciu sek (średnio myśle - 30 sek) - nim dostaniesz powiadomienie i wybiegniesz z budynku - Twej fury już nie bedzie - szkoda kasy mym zdaniem.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:43:52 wysłana przez Miche »

wilsonik

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Kwietnia 2005, 08:41:51 »
Cytat: Marcyś
. Oczywiście centralny równiez jest, a system domykania szyb czeka na montaż.
Pozdrawiam.
Marcyś kupowałeś takie domykanie z allegro? Byłem w drugiej firmie zaproponowali pythona. Z montażem jakieś 350, ale za domykanie chcieli dodatkowe 150-200zł. Czy domykanie z allegro  bedzie pasowało do każdego alarmu?
No i jeszcze jedno. W sobote sąsiadowi z audi ukradli 3 alusy, czwartą zdążyli tylko odkrecic. Jak najlepiej zabezpieczyc felgi elektronicznie? Czujni przechyłu? Zadziała jak podniosą troszke samochłd? Wstrząswka?
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:53:23 wysłana przez Miche »

MarcyÂś

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Kwietnia 2005, 09:07:25 »
Witam,
Wilsonik nie kupowałem domykania na allegro. Mam znajomego ktory coś takiego mi załatwił, acha nie wiem czy wiecie ale on stwierdził że w każdych drzwiach musi byŚ taki moduł domykania. Ponieważ jak sie zamontuje jeden centralnie to są z nim same problemy a dodatkowo trzeba ciągnąc mnłstwo kabelkow w każde drzwi.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:50:35 wysłana przez Miche »

wilsonik

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Kwietnia 2005, 09:28:18 »
No ale jak zamontujesz moduł domykania w każdych drzwiach to bedzie jeszcze wiecej kabelkow   :)  Ten gośc, ktłry proponował mi alarm młwił o 2 modułach, Jeden do 4 szyb, a drugi dzo szyberdachu. Albo na jednym module domykanie 2 przednich szyb i szyberdachu. Tylne zostaja bez domykania.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:35:15 wysłana przez Miche »

MarcyÂś

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Kwietnia 2005, 09:37:29 »
Witam,
Wilsonik niekoniecznie, ponieważ do każdej szyby masz osobny moduł i jest on podpiety pod sterowanie centralnym też w drzwiach, wiec żadnych kabli do środka nie ciągniesz!!!!

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2006, 16:33:51 wysłana przez Miche »

wilsonik

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Kwietnia 2005, 15:44:25 »
Witam, jeszcze raz o alarmie. Moja cari ma immobilazer. Ale jak ja kupiłem nie było syreny alarmowej.
W pilocie do centralnego mam dwa przyciski, gdzie jeden zupełnie nie wiem do czego służy. Prawdopodobnie do niczego.
Ale nie o tym. Chciałem do alarmu założyc syrene i jak pojechałem do gościa od alarmow, to on mi powiedział, że wcale nie musze miec alarmu.
Mowil ze moze to taki sterownik od centralnego, wlacze kierunki.
Migają mi kierunkowskazy jak otworze drzwi kluczykiem, a nie pilotem.
Moj pilot wygląda tak. Ten malutki kluczyk miał chyba coś wyłaczac, wiec może była syrena?
http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=37478&q=carina&k=3&nxt=0
Czy carinki miały montowane alarmy standardowo? Może ktoś po pilocie rozpozna alarm. :) Może ma taki u siebie?
Gośc od alarmow nie zagladał pod maske, bo miał dużo klientow. Nie dał sie przekonac żeby zajrzec.
Dodam że alarm nie ma zadnych czujek. Jesli faktycznie mam ten alarm.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 18:52:01 wysłana przez Miche »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl