Autor Wątek: Camry 2008 HYBRID - dane techniczne / zakup  (Przeczytany 5370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
Camry 2008 HYBRID - dane techniczne / zakup
« dnia: 02 Maja 2016, 15:44:35 »
Witam! Zastanawiam się nad kupnem Toyoty Camry 2008 2.4 Hybrid, przebieg 90tys.km wersja wyposażenia XLE (bardzo bogata - bez wyswietlacza NAVI). Czy ktoś ma takie cudo i może podzielić się informacjami na temat spalania/serwisowania? Co sprawdzić przed zakupem...co może przy tym przebiegu zacząć szwankować  Jakieś specyfikacje techniczne...tej wersji wyposażenia. Z góry dziękuje za wszystkie informacje i pomoc. Pozdrawiam
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry 2008 HYBRID - dane techniczne / zakup
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2016, 22:40:13 »
Przede wszystkim sprawdź carfax.

Z reszty sam za wiele nie sprawdzisz, dobrze byłoby jechać na przegląd przedzakupowy do ASO, tylko takiej, w której ktoś ma o tej hybrydzie jakiekolwiek pojęcie.

Spalanie jak zawsze - w zależności od nogi i warunków użytkowania. W mieście i 5-6 można zrobić, a jak będziesz cisnął po autostradach, to spali tyle, co zwykły benzyniak.
3VZ.pl

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maja 2016, 09:49:00 »
Jeśli tylko zapadnie decyzja o zakupie to na 100% samochód zostanie sprawdzony w ASO. Sprawdzałem go dość dokładnie miernikiem elektronicznym...wychodzi, że cały jest oryginał (do 120) za wyjątkiem tylnej klapy (ok 200). Sprawdziłem go darmowym carfaxem to pokazuje czy nie były w Ameryce wystrzelone poduszki....ale pewnie i tak zapłacę za wersję rozszerzoną carfaxu, żeby mieć czyste sumienie. Z tego co wiem samochód jest w Polsce od 2009...(serwisowany cały czas w ASO). Olej jaki był lany od przybycia do Polski to 5w50mobil (od przebiegu ok.9k mil)....mimo, że producent zaleca inny.

Baterii raczej się nie boję (podobno od priusa pasują)...a zresztą wymienić na nową jakaś sekcję to też nie jest kosmiczny koszt. (całe akumulatory, rzadko się psują.
MarcinM
Wiesz coś może o innych bolączkach tego samochodu? Ciekawi mnie bardzo spalanie przy prędkości 120 i 140.. Posiadasz może również jakieś specyfikacje techniczne odnośnie Camry Hybrid? Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2016, 09:58:40 wysłana przez Crisso90 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Maja 2016, 21:57:51 »
Sprawdź carfax przed zakupem, to są grosze w porównaniu z wartością samochodu.

Miernik to nie wszystko - znam lakierników, którzy w razie potrzeby zrobią Ci fabryczną strukturę i grubość lakieru nawet na używanym elemencie, a odtworzenie wlepek z VINem nie stanowi większego problemu. Naprawdę widziałem auta po grubych dzwonach, które były zrobione na fabrykę i szły bez zająknięcia w obieg. Drugą stroną medalu jest to, że auto  zrobione zgodnie z prawidłami sztuki nie odbiega od oryginału, więc takie "powypadkowe" można brać w ciemno. Kwestia tylko ilu w tym kraju znajdziesz fachowców, którzy rzeczywiście Ci tak auto naprawią...

Ten Mobil mu nie zaszkodzi, a przynajmniej jak przełoisz auto autostradą, to nie będzie strachu, że Ci panewki spłyną.

Bolączek nie ma, choć mnie razi wykonanie wnętrza. Trochę jak chińska zabawka. Nie najtańsza, niby wszystko ładnie spasowane, ale wciąż jest to plastix.

120-140 powinna się zmieścić w 10 litrach. Nie miałem okazji przetestować w warunkach innych niż miejskie i zbyt krótko miałem styczność, żeby coś wyrokować na podstawie dłuższego użytkowania.

Ogólnie jeden z niewielu samochodów, który można obecnie kupić "w ciemno".

Specyfikacje chodzą stadami po necie, więc nie ma sensu ich powielać.

http://www.edmunds.com/toyota/camry-hybrid/2008/features-specs/
3VZ.pl

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maja 2016, 17:42:58 »
Bardzo dziękuję za pomoc! Jeszcze tylko odnośnie Carfaxu....jest też coś takiego jak AutoCheck - słyszałeś o tym?
Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maja 2016, 18:03:56 »
Ja bym się trzymał carfaxu, bo mam wiele razy sprawdzone. A autocheck pewnie ma dostęp do tych samych baz, więc grunt, żeby auto dobrze sprawdzić.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl