Ja też średnio nigdy nie widziałem więcej niż 6,5 litra. Ale w odpowiednich warunkach to nawet 9 wyciągnąłem oczywiście w mieście. Wstawianie tutaj zdjęć, że 7 litrów średnio o niczym nie świadczy. Przejedź się samochodem z klasycznym napędem po takiej trasie, bo trzeba mieć punkt odniesienia. Ja mam punkt odniesienia i czy moje obecne auto pali dużo? Nie- i jestem zadowolony ze spalania rzędu 6 litrów. Civicem UFO 1.8 który uchodzi za samochód wyjątkowo oszczędny z tym silnikiem w mieście wyciągałem dwa razy więcej niż CT. Po prostu tak jeżdżę. Moja Ciocia Auriską spala średnio 4,5 litra bo jeździ spokojnie i to ciągle po dużym mieście- Gdańsku. Ma 90 tysięcy na blacie i nie wymieniła jeszcze nigdy klocków :D Jest bardzo zadowolona z hybrydy, bo poprzednim Mondeo w jakimś biednym dieslu paliła chyba z dwa litry więcej, a tutaj ma ciszę, spokój i co ważne automatyczną przekładnię. Automat to też ciekawa sprawa, bo ja na przykład nie wyobrażam sobie już jazdy z ręczną skrzynią. Skonfigurujcie sobie jakiegoś kompakta w dieslu z automatem. Powodzenia :D W większości marek nie ma w ogóle takiej opcji, ewentualnie w grupie VAG za słoną dopłatą.