Autor Wątek: Niedomalowane drzwi komplet  (Przeczytany 20846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Niedomalowane drzwi komplet
« Odpowiedź #60 dnia: 14 Maja 2017, 22:57:39 »
Jakiś czas temu rozbierałem na części Yariskę z 2007 roku. Z zewnątrz wszystko niby ok ale po wywaleniu tapicerki podłogi, wszystko było rude. Wszystkie elementy zawieszenia wyglądały jakby stały w wodzie dłuższy czas a auto przyjechało o własnych siłach miesiąc wcześniej.
Nadal uważam,że lepiej kupić nieco starsze auto i w nie inwestować niż kupować takie nowe jednorazówki na max 4-5 lat.

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Maja 2017, 10:21:30 »
Wiecie co?
Pojechałem dziś do Toyoty i zostawiłem im moje auto na te drzwi. Marudzili, ale łachy nie robią. Od zatrzęsienia mamy ich Holuxy. Zobaczą co z tym zrobią. Dostałem Auris 2017 1.2T i tam już lepiej to pomalowali. D... nie urywa, ale już jest ciut lepiej. Wiadomo to barwa tez robi swoje, ale jest lepiej Wam powiem. Widać ziarna, bezbarwny ładniej położony bliżej zewnętrznej krawędzi, ale jest bardziej po ludzku. Choć można tez zdrapać paznokciem przy łączeniu, jest miękko przy paście, nie będę niszczył komuś auta, prawda?

Zobaczcie sami:
https://youtu.be/FYxMxteY7Vw

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Maja 2017, 11:13:17 »
Ramy drzwi polakierowane, teraz to wyglada po ludzku. Filmik, abyście sami ocenili zamieszczę wkrótce.
Zrobili to wg właściciela serwisu z racji, że jesteśmy (moja firma) strategicznym klientem, bo to zalicza się do mechanicznego uszkodzenia lakieru 😂 - paznokciem... nie wolno Wam drapać auta paznokciem 😇
Jak ja lubię takie gatki.

Offline ggruczyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Lutego 2018, 19:24:46 »
Cześć, również mojego Aurisa dopadła plaga niedomalowanych drzwi. Na szczęście przeczytałem wątek na forum i zgłosiłem w ASO problem. ASO wykonało zdjęcia, przesłało dokumentację do Centrali i po krótkiej chwili umówiłem termin na odstawienie auta. Parę temu odebrałem auto,... no i teraz to wygląda tak jak powinno wyglądać po wyjeździe z fabryki. Ciekawostką jest to, że sprawdziłem kilka Aurisów/Avensisów pod kątem niedoróbki i w 4 na 5 też występuje opisany problem.

P.S. Radzę sprawdzić swoje auta i nie bagatelizować problemu (np. cyt" nic nie robię, przecież tego nie widać") ponieważ wg informacji ASO tam jest tylko lakier bazowy bez koloru i klaru.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Lutego 2018, 20:41:37 »
Poczekam do końca gwarancji i zgłoszę obie pary po co wychodzić przed szereg

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl