Autor Wątek: TT2- AKTUALIZACJA?  (Przeczytany 65492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikael666

• Toyot Leżący
  • *
Odp: TT2- AKTUALIZACJA?
« Odpowiedź #105 dnia: 08 Marca 2019, 07:16:49 »
Coś mi się w tym opisie sytuacji nie zgadza. Nie słyszałem o żadnym jednorazowym kluczu. Po rejestracji navi na toyota.pl powinieneś mieć dostęp do twoich aktualizacji od daty kupna samochodu plus 3 lata. Gdzieś tu na forum ktoś pisał, że miał problem, gdy nie aktualizował w ogóle i po 3 latach możliwość aktualizacji wygasła zupełnie. Może opisz coś więcej, czy masz zarejestrowany samochód i navi na toyota.pl, co tam widzisz w mapach sklepu, co mówi ASO czy TMP? Może problem jest trywialny i wynika z braku orientacji w działaniu "systemu".   
PS. Pozycja 4.3.0L u mnie w sklepie jest od zawsze jako pozycja darmowa. Nie miałem 3 letniej darmowej aktualizacji. Rocznik 2014. Wykupiłem aktualizację na 3 lata. Problemów brak, wszystko działa.

A jak kupujesz 1 razową aktualizację to masz klucz 1 letni czy 3 letni?
Konto na Toyota.pl było od młodości, rodzice zbierali punkty Toyota More;
Auto jest zarejestrowane w czerwcu 2014, nie może posiadać aktualizacji 4.3.1H, a ta została wgrana, w systemie toyoty też mam 4.3.0H do ściągnięcia + jednorazową aktualizację 6.12 (nie jest dostępna 3 letnia opcja).
Inna sprawa - Według ASO Toyoty - ASO ma obowiązek! albo wgrania nowej aktualizacji przy przeglądach płatnych, albo zaproponowania. to są ich standardy, jeśli jakieś ASO ma to w tyłku, a masz 3 letnią aktualizację, to jest to działanie na Twoją szkodę...
Nie każdy musi się orientować, że to trzeba się upominać czy samemu szukać aktualizacji... bez jaj.

Toyota milczy, mają jeszcze kilka dni na odpowiedź w sprawie rozpatrzenia reklamacji i skargi (na salon w Bielanach i ich grubiańskim odzywkom + wciskaniu przeglądów, które nie istnieją za grube hajsy).

« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2019, 07:18:21 wysłana przez mikael666 »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #106 dnia: 08 Marca 2019, 08:03:18 »
Jak kupujesz jednorazowa aktualizacje to masz jeden kod. Jak kupujesz 3 letnia (kosztuje 500 zł w promocji co jakiś czas) to też dostajesz kod. Po pół roku pojawi się nowa mapa i wtedy kupujesz ją za 0 zł aby otrzymać kolejny kod. Bo przy 3 letniej aktualizacji kupujesz MapCare a nie kod do mapy. Kod do mapy będziesz mógł kupić za 0 zł korzystając z tego MapCare.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #107 dnia: 08 Marca 2019, 11:50:23 »
Auto jest zarejestrowane w czerwcu 2014, nie może posiadać aktualizacji 4.3.1H, a ta została wgrana, w systemie toyoty też mam 4.3.0H do ściągnięcia + jednorazową aktualizację 6.12 (nie jest dostępna 3 letnia opcja).
[...]
Konto Toyota More jest na osobę, a mapa w uproszczeniu na identyfikator TT. Na swoim koncie w profilu podajesz identyfikator urządzenia, po zakupie mapy (także za 0 zł) otrzymujesz standardowy plik map i wygenerowany dla Ciebie indywidualny kod zgodny z identyfikatorem Twojego TT . Podczas instalacji przeprowadzane jest "postępowanie" antypirackie - za pomocą metod szyfrowych sprawdzana jest zgodność mapy z indywidualnym kodem i identyfikatorem Twojego urządzenia (które jest "zaszyte" w Twoim TT). Jeśli coś się nie zgadza, instalacja nie pójdzie. Dla kolejnej nowej mapy dostajesz nowy kod wygenerowany dla Twojego identyfikatora TT.
Liczyłem na dokładniejszy opis z Twojej strony, być może czegoś nie dopełniasz i stąd problem.
Swoją drogą przeszukaj forum, ktoś miał podobny problem i ostrzegał. O ile pamiętam, chodziło o "przepadnięcie" 3 letniej darmowej aktualizacji, jeżeli w ciągu tych 3 lat nie było nic aktualizowane. Tak chyba coś kiedyś było. 
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2019, 11:55:36 wysłana przez KoMarek »
Spalanie - Motostat.pl

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Marca 2019, 12:28:11 »
Cytuj (zaznaczone)
przy pierwszej wizycie w ASO wgrano mi update 4.3.1H
Cytuj (zaznaczone)
w systemie toyoty też mam 4.3.0H do ściągnięcia

Jak to jest że teraz dostępna jest wcześniejsza wersja niż była w 2014 roku?

Offline mikael666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Marca 2019, 20:24:06 »
mnie pytasz? czy mi nie wierzysz?
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2019, 22:51:09 wysłana przez fazibazi »

Offline mikael666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Marca 2019, 20:25:31 »
[...]
Konto Toyota More jest na osobę, a mapa w uproszczeniu na identyfikator TT. Na swoim koncie w profilu podajesz identyfikator urządzenia, po zakupie mapy (także za 0 zł) otrzymujesz standardowy plik map i wygenerowany dla Ciebie indywidualny kod zgodny z identyfikatorem Twojego TT . Podczas instalacji przeprowadzane jest "postępowanie" antypirackie - za pomocą metod szyfrowych sprawdzana jest zgodność mapy z indywidualnym kodem i identyfikatorem Twojego urządzenia (które jest "zaszyte" w Twoim TT). Jeśli coś się nie zgadza, instalacja nie pójdzie. Dla kolejnej nowej mapy dostajesz nowy kod wygenerowany dla Twojego identyfikatora TT.
Liczyłem na dokładniejszy opis z Twojej strony, być może czegoś nie dopełniasz i stąd problem.
Swoją drogą przeszukaj forum, ktoś miał podobny problem i ostrzegał. O ile pamiętam, chodziło o "przepadnięcie" 3 letniej darmowej aktualizacji, jeżeli w ciągu tych 3 lat nie było nic aktualizowane. Tak chyba coś kiedyś było.

my to chyba się nie rozumiemy... ale już tracę nadzieje...
Bardziej logicznie wytłumaczyć niż tłumaczyłem już 2 razy no się po prostu nie da... albo się to rozumie i akceptuje treść pisaną albo nie, kijem rzeki nie zawrócę...

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #111 dnia: 08 Marca 2019, 21:48:33 »
[...]
my to chyba się nie rozumiemy... ale już tracę nadzieje...
Bardziej logicznie wytłumaczyć niż tłumaczyłem już 2 razy no się po prostu nie da... albo się to rozumie i akceptuje treść pisaną albo nie, kijem rzeki nie zawrócę...
Skoro tak uważasz, no to Amen.
Pokolenie plug-and-play nic nie rozumie, gdy coś nie jest plug-end-play. Pomyślności życzę i pomocnych bezinteresownych ludzi wokół.
Spalanie - Motostat.pl

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 08 Marca 2019, 22:24:30 »
mnie pytasz? czy mi nie wierzysz?

Nie mam prawa Ci nie wierzyć tylko nie mogę tego zrozumieć. Pytam innych bo przecież oni aktualizują swoje TT2.
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2019, 22:51:41 wysłana przez fazibazi »

Offline mikael666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 08 Marca 2019, 22:47:52 »
Ja też nie potrafię dlatego czekam na wypowiedź z Toyota Poland.
« Ostatnia zmiana: 09 Marca 2019, 15:40:30 wysłana przez fazibazi »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 08 Marca 2019, 22:59:10 »
To ja zapytam inaczej, czy ktoś ma taką wersję  4.3.1H i skąd ją wziął?

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Marca 2019, 11:48:10 »
To ja zapytam inaczej, czy ktoś ma taką wersję  4.3.1H i skąd ją wziął?
Trudno będzie wziąć to wersje bo jak wiem to ty masz TT1 musisz szukać na OLX ci ludzie co wgrywają mapy na pewno maja
ja ma juz do pobrania 6.12.0H ale ja mam TT2 :D  <diabel>
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Marca 2019, 11:57:35 »
Nie, on ma TT2, też mam aurisa z 2014
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2019, 22:51:56 wysłana przez fazibazi »

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Marca 2019, 18:33:05 »
jak wiem to ma TT1 bo z nim pisałem... ale mogę się mylić
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2019, 21:46:42 wysłana przez fazibazi »
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Marca 2019, 20:59:10 »
Tu nie chodzi o mnie tylko o mikael666. Ja pytam czy ktoś ma ten soft i skąd go ma bo na stronie toyoty jest wersja o numer mniejsza jak dobrze zrozumiałem.
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2019, 21:46:48 wysłana przez fazibazi »

Offline mikael666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Marca 2019, 20:20:48 »
chyba się nie dowiemy :(
na odpowiedź toyoty pozostało zgodnie z ich 14 dniami roboczymi raptem 2,
dzisiaj mail od toyoty "prosimy o numer nadwozia" _-_
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2019, 22:52:04 wysłana przez fazibazi »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl