Nawet jeśli, to te s3 muszą być na androidzie 4 więc nic Ci na nim nie pójdzie. Trzeba szukać innych metod.
Ja dzisiaj wreszcie miałem czas pobawić się w mirror link na Galaxy s5 i oto efekty:
Przeglądarka internetowa działa przy pełnym wsparciu ekranu dotykowego

Filmiki na youtube chodzą w takiej jakości ok, czasami coś przeskoczy, ale ogólnie daje radę muszę się pobawić i to pogrzebać w ustawieniach, czy jest opcja wrzucenia w HD.

No i najważniejsze, podłączyłem nawigację z telefonu osobiście używam Waze i jak dla mnie nie ma lepszej, jak ktoś jeszcze nie próbował to polecam, korki omija aż miło czasami połowe czasu przejazdu w stosunku do google maps, a dodatkowo ma opcje jak w Janosiku, tu policja, tu dziura na drodze, wszystkie fotoradary, i teraz najlepsze, wyskakuje mi komunikat, że aplikacja nie działa w trakcie jazdy, ale jak kliknę przycisk wiele okien na telefonie i jeszcze raz aplikację mirror link to działa świetnie, nic nie przerywa. Więc można powiedzieć, że mam za free perfekcyjną nawigację :P

Tak dla jasności nie grzebałem nic przy tablecie, nie kupowałem przejściówek, bawiłem się cały dzień telefonem poszedłem do samochodu podłączyłem kablem do usb i zadziałało :P Tylko teraz nie mam głowy, żeby to wszystko przeanalizować i zrozumieć dlaczego w ogóle mi się to udało. Jak znajdę chwilę to postaram się zebrać to wszystko do kupy i napiszę co i jak, może da radę to jakoś powtórzyć