Siedziałem w środku. Jest lepiej jakościowo niż w auris czy RAV4, ale szału nie ma. Dobra wreszcie jakość kokpitu w jego dolnej części - jest miękko. I wreszcie nie tak tani plastik w boczkach drzwi - ale mimo to gorzej niz np.w Skodzie, która całe kieszenie wewnątrz wykłada filcem.
Z tyłu - mimo deklarowanego rozstawu osi mniejszego od RAV4 o 2 cm - nie ma przesadnie dużo miejsca. Więcej niż w Auris TS, ale do RAv sporo brakuje. Dla mnie największa wada to linia okien z tyłu, która biegnie bardzo wysoko i ogranicza pole widzenia dla pasażera. Ponieważ mocno rozważam ten model w hybrydzie przy zmianie auta z aktualnego Aurisa TS HSD, martwi mnie czy dziecko nie będzie narzekać na słabą widoczność. Kufer niby niecałe 400 l, ale wygląda na pakowny. Oczywiście nie ma szans do Auris TS, ale łudzę się, że za 2 lata będę wozić mniej "zabawek" młodego, więc może i by starczył.
Ogólne wrażenie pozytywne, ale myślałem, że jest więcej miejsca z tyłu. No nic - w styczniu powinienem dostać na tydzień prasówkę do testu to podzielę się pełnią wrażeń. Na żywo wygląda równie dobrze jak na zdjęciach. Szczególnie z kontrastowo czarną linia dachu w stosunku do lakieru nadwozia. Minus - chyba nie będzie szklanego dachu....