Autor Wątek: aktualizacja map  (Przeczytany 19244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: aktualizacja map
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Września 2016, 12:40:51 »
Dodałem opis gdzie jest ta wersja wyżej, nowe mapy to 6.7.0

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Września 2016, 12:51:05 »
Dodałem opis gdzie jest ta wersja wyżej, nowe mapy to 6.7.0

Dzięki za opis! Udało mi się odnaleźć zakupione mapy w wersji 6.7.0L, ale u mnie brak opcji pobrania na USB. Można tylko otworzyć instrukcję bezprzewodowego instalowania aplikacji zakupionych i/lub pobranych za pomocą e-Sklepu. Widocznie sposób instalacji zależy od samochodu lub wersji TT2&Go. Nie wspomniałem, że mam Ravkę a nie Aurisa.
My Toyota is Fantastic :)

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Września 2016, 14:39:23 »
Update: Po kilku godzinach od zakupu pojawiła się na moim koncie opcja pobrania nowych map na USB. Widocznie weryfikacja zakupu trochę zajmuje. Dzięki za pomoc.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Września 2016, 21:35:08 »
Orientuje się ktoś jak często wychodzą w ciągu roku aktualizacje map w Toyocie?

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Września 2016, 07:30:41 »
Z tego co wiem 2 razy w roku: w czerwcu i listopadzie.

U mnie nowe mapy już hulają, system też inaczej wygląda po aktualizacji.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Września 2016, 07:57:44 »
Z tego co wiem 2 razy w roku: w czerwcu i listopadzie. U mnie nowe mapy już hulają, system też inaczej wygląda po aktualizacji.

Witaj mozesz sprawdzic czy mirrorlink dziala?

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Września 2016, 09:13:43 »
Niestety, u mnie w domu same iPhone'y. Ale CarPlay nadal nie działa, sprawdziłem, więc wątpię żeby coś się tu zmieniło. Działa za to Siri.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Września 2016, 12:08:09 »
Update: Po kilku godzinach od zakupu pojawiła się na moim koncie opcja pobrania nowych map na USB. Widocznie weryfikacja zakupu trochę zajmuje. Dzięki za pomoc.

To chyba chodzi o to, że masz specjalny klucz i mapa musi zostać wygenerowana pod ten klucz, co chwilę trwa.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Września 2016, 12:26:22 »
To chyba chodzi o to, że masz specjalny klucz i mapa musi zostać wygenerowana pod ten klucz, co chwilę trwa.

Bardzo możliwe, że tak jest. W moim przypadku opcja pobrania na USB pojawiła się po ok. 3 godzinach.

Jeśli chodzi o samą aktualizację, to należy ją wykonywać przy odpalonym silniku. System sam o to poprosi więc warto od razu zacząć robotę z odpalonym silnikiem, żeby nie wklepywać tego samego dwa razy jak ja (najpierw zacząłem w pozycji zapłon, ze zgaszonym silnikiem). Domyślam się, że chodzi o to, że zapłon może się wyłączyć po 15 minutach celem ochrony akumulatora przed rozładowaniem, aktualizacja navi trwa dłużej, a jej przerwanie grozi zbrickowaniem systemu.

Kolejna sprawa to wybór krajów. Pojemność pamięci w navi pozwoliła mi do wersji West dorzucić jeszcze parę krajów ze wschodu na wszelki wypadek.

Ogólnie system po aktualizacji chodzi jakby trochę szybciej, ale może to złudzenie. Jest sporo zmian w menu, trzeba się przyzwyczaić do nowego wyglądu.
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2016, 12:30:25 wysłana przez Milos »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Września 2016, 14:05:41 »
Ciekawostka, gdyby ktoś chciał sobie założyć Navi w toyocie ;)

http://car-solutions.com/en/oem-navigation-system-for-toyota-with-touch-2-head-units.php

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Grudnia 2016, 12:00:56 »
Witam. Czy ktoś już aktualizował mapy do wyższej wersji od 6.7.0? Są jakieś zmiany?
Pytam, bo od sierpnia nie ma nowych map, ale za to jest nowa wersja oprogramowania i ciekaw jestem co ona wnosi do systemu.
Ostatnia zmiana z wersji 4, można powiedzieć była graficznie ... zaskakująca.

P.S. Jakoś nie rozumiem tego 3 letniego wsparcia map w cenie update... Piszecie, że mapy wychodzą w czerwcu i jesienią, ale jesienią pojawił się soft wyższy za który muszę zapłacić kolejne 119, a mapy po pobraniu na pendrive z konta my Toyota (czyli w dalszym ciągu ze wsparciem 3 letnim dalszych uaktualnień map), są dalej w wersji 2016 v1, może mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić?
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2016, 12:07:38 wysłana przez F_20.0 »

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Grudnia 2016, 12:58:47 »
Ja kupiłem 3 letnią aktualizacja za 520 zł i pobrałem ostatnio wersję 6.8.1L, mapa jest oznaczona jako 2016 v2
Aktualizowałem bezpośrednio z 4.3.0L 
Spalanie - Motostat.pl

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Grudnia 2016, 13:11:44 »
I waśnie w tym problem. Ja w sierpniu tego roku kupiłem update do 6.7.0 z mapami 2016v1, czyli darmowe mapy mam (powinienem mieć) do 2019 tak. Ty piszesz kolego, że kupiłeś również, ale już wersję 6.8.1 z mapami 2016v2. Dlaczego mam wrażenie, że ktoś znowu próbuje skubać klientów? Jeżeli mam wsparcie 3 letnie, to powinienem otrzymać nowsze mapy do 2019, a ewentualnie soft powinien pozostawać stary??? Czyli, że co? Jeżeli chcę nową mapę to muszę znowu wydać na update 119 euro? To czym jest w takim razie wsparcie 3 letnie???
Możesz wrzucić fotki menu tego softu?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Grudnia 2016, 14:55:15 »
F_20.0 ponizej jest watek dotyczacy actualizacji:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,39157.msg565562.html#new

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Grudnia 2016, 15:34:33 »
I waśnie w tym problem. Ja w sierpniu tego roku kupiłem update do 6.7.0 z mapami 2016v1, czyli darmowe mapy mam (powinienem mieć) do 2019 tak. Ty piszesz kolego, że kupiłeś również, ale już wersję 6.8.1 z mapami 2016v2. Dlaczego mam wrażenie, że ktoś znowu próbuje skubać klientów? Jeżeli mam wsparcie 3 letnie, to powinienem otrzymać nowsze mapy do 2019, a ewentualnie soft powinien pozostawać stary??? Czyli, że co? Jeżeli chcę nową mapę to muszę znowu wydać na update 119 euro? To czym jest w takim razie wsparcie 3 letnie???
Możesz wrzucić fotki menu tego softu?
Po zakupie też miałem dostępne 6.7.0 z v1. Nie zdążyłem zainstalować i pojawiła się 6.8.1. Mając aktualizacje na 3 lata, każdą kolejną wersję "kupuję" za 0 zł, ściągam, instaluję. Nie wiem, co to jest to Twoje wsparcie 3 letnie (co obejmuje) i z jakiego tytułu. Może nie obejmować update map, tylko samo oprogramowanie.
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl