Autor Wątek: filtry  (Przeczytany 3093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

erwin1979

• Gość
filtry
« dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:19:49 »
czy stare filtry mogą być przyczyną spadku mocy silnik w czasie jazdy jak dodam ostro gazu w pewnym mmomencie jest taka dziura nie idzie i po chwili znowu daje w obroty czemu tak jest może nie trzeba robić remontu silnika genernalnego jagby sie okazało że to filrty o a może zapłon podpowiedzta jak tam to sie dzieje u was  :bdance

krystek

• Gość
filtry
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:31:08 »
Cytat: erwin1979
zy stare filtry mogą być przyczyną spadku mocy silnik w czasie jazdy jak dodam ostro gazu w pewnym mmomencie jest taka dziura nie idzie i po chwili znowu daje w obroty czemu tak jest

tak stary filtr powietrza moze być tego przyczyną
a napewno jak masz jeszcze LPG

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
filtry
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2005, 20:55:35 »
A czy nie czasem stary filtr paliwa moze byc za to odpowiedzialny?

krystek

• Gość
filtry
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2005, 20:59:19 »
ja śmigam cały czas na tym samym juz od 186tyś km i tego nie mam

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
filtry
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:09:18 »
hm....jezdze taka jak Twoja i ostatnio ktos mi powiedzial ze warto wymieniac co 30 kkm filterek paliwa....ja mam juz 102 kkm i ...nie mam klopotow...paliwko raczej tankuje markowe . Moze jemu sie zapycha bo ma pusty bak skoro na gazie grzeje....i warto zatem napelniac go do polowy co najmniej....

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
filtry
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:25:28 »
Filtr paliwa warto wymienić. Jak by był przytkany to brakowało by mocy na wysokich obrotach gdzie zapotrzebowanie na paliwo jest największe.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
filtry
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:30:33 »
czytalem ostatnio juz nie pamietam gdzie wypowiedz jakiegos rzeczoznawzy, o silnikach i paliwach polskich i powiedzial ze w naszych warunkach i naszych paliwach filtry paliwa powinno sie wymieniac przy kazdym przegladzie co 10-15000km, cos w tym jest...
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

erwin1979

• Gość
filtry
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:43:50 »
nie posiadam LPG raczej zwolennikiem nie jestem jezdziłem kiedyś autem z LPG i klołem to jednak nie tosamo no i zużycie silnika jest więkrze benzyna to benzyna tą rolke kupiłem jakieś miesiąc temu ale dojdędo tego.
acha a czy ktoś sie zapłonem zajmował? bo wiem że też może mieć troche do powiedzenia jestem ciekawy??

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
filtry
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Kwietnia 2005, 15:51:39 »
Zapłon to raczej nie jest. Ale dla spokoju serca zacznij od sprawdzenia kodów błędu w kompie. Takie objawy to może byc masa rzeczy np uszkodzona sonda i praca kompa w trybie petli otwartej.
BMW E46 320d
Mini Cooper

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl