Autor Wątek: Elektryczne Lusterka  (Przeczytany 10058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
Elektryczne Lusterka
« dnia: 01 Listopada 2016, 10:01:38 »
Witam
zastanawiam się na wymianą lusterek na elektryczne w Auris II, ale wiem czy wiązkę w drzwiach tez trzeba wymieniać i ile powinno mieć lusterko pinów?, może ktoś już robił taką przeróbkę u siebie.
z góry dziękuje za pomoc :)
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline mrdominik

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Elektryczne Lusterka
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2016, 18:19:42 »
Właśnie, dobre pytanie. Też się do tego przymierzam. Na razie mam tylko odpowiednie lusterka. Brakuje mi jeszcze przycisku no i nie wiem jak z wiązką.
Czy ktoś mądry może się w tej kwestii wypowiedzieć? :)

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Listopada 2016, 19:43:37 »
Ale elektryczne lusterka w sensie, że podgrzewane czy ustawiane?

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopada 2016, 20:05:21 »
Ale elektryczne lusterka w sensie, że podgrzewane czy ustawiane?

W sensie że składane :)

Offline mrdominik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Listopada 2016, 21:46:36 »
Dokładnie. Chodzi o składane zarówno z przycisku jak i automatycznie po zamknięciu auta.

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2016, 13:02:02 »
Wiec tak jak sam doszedłem to tak , jak ktoś ma lusterka ręcznie składane , to musi tylko wymienić wiązkę w drzwiach która ma 9 pin wtyczka od lusterka bo jest 7 pinów,  wtyczka jest na 14 pinów ale nigdzie nie znalazłem lusterek więcej niż 9 pinów (może ktoś ma więcej piniową to niech się pochwali ) Wtyczka od przycisku lusterek jest na 11 pinach i taka jest w samochodzie tylko wystarczy do kupić przycisk z domykaniem lusterek, ALE... nie jestem pewny czy lusterka będą się składały czy posiadają taki moduł, czy nie trzeba do kupić modułu jak to było w corolli ?? :o( fajnie jak by ktoś się wypowiedział z kolegów którzy mają składane lusterka ) i po drugie ALE jak zaobserwować to wiązki od drzwi są DWIE na rynku od panelu szyby. Panel szyb z napisem "ALL AUTO" i jest zakończona inna wtyczka jest mniejsza a do panelu bez napisu ALL AUTO jest grubsza wiec trzeba pytać przed zakupem.

Fajnie było jak by ktoś zrobił zdjęcie wtyczki od lusterka i wtyczki która wchodzi z drzwi do samochodu w tedy by tylko wystarczyło dołożyć 2 piny  :fotograf:
zdjęcie Boczka zajmuje 10 min, 2 śruby są pod plastykowym uchwytem i jedna śruba za klamką i potem ciągniemy na dole jest tam takie wycięcie na palce  :) i boczek zdjęty   :-)

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Listopada 2016, 13:16:12 »
Wiec tak jak sam doszedłem to tak , jak ktoś ma lusterka ręcznie składane , to musi tylko

Witaj kolego.

Pomijając kwestię "kabelkologii"
Żeby lusterka mogły się składać potrzebne są w nich silniczki.
Czy mam rozumieć, że wersja Comfort ( A II 2016) ma lusterka już wyposażone w silniczki tylko nie podłączone (żeby w ASO zostawić $$$ za pakiet Tech) ???

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Listopada 2016, 16:38:59 »
Tez takie było moje pytanie, że 9pin to nie wszystko bo jeszcze brak 2 pinów  jak dla mnie czyli razem 11 pinów. ale nigdzie nie mogę znaleźć więcej pinów niż 9, możliwe ze toyota to inaczej rozwiązała,  :o  wiec niech się wypowiedzą  koledzy którzy mają domykane lusterka  :-)

Offline mrdominik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Listopada 2016, 11:08:19 »
Lusterka z silniczkami mają 9 pinów, wiem bo akurat takie kupiłem z auta w którym się składały :)
Jakie mam u siebie jeszcze nie patrzyłem.

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Listopada 2016, 20:36:52 »
Czy coś wiadomo z tymi elektrycznymi lusterkami ??

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Listopada 2016, 21:03:42 »
Czy coś wiadomo z tymi elektrycznymi lusterkami ??

Witam

No właśnie , sam jestem zainteresowany.
Na alle widuję 9-pinowe.
Nadadzą się ? Mają wbudowane silniczki ?

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Listopada 2016, 10:46:20 »
9pinowe dobre  się już mała silniczek , mnie to zastanawia czy się zamykają przy zamknięciu auta

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Listopada 2016, 20:34:41 »
9pinowe dobre  się już mała silniczek , mnie to zastanawia czy się zamykają przy zamknięciu auta

SZYMQ , widzę że mocno drążysz temat  :-)

Czyli 9-pinowe mają już silniczek do składania ręcznego ?  - wystarczy dokupić "panel z pstryczkiem" i będzie działało składanie ?
Ile pinów mają takie nieskładane ?

Mnie wystarczyłoby "ręczne" składanie (naciśnięcie guzika tak jak mam teraz) , składanie z "pilota" to jak dla mnie zbędny bajer (bo teraz składam wtedy gdy ja chcę lub potrzebuję , a nie za każdym zamknięciem samochodu).

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Listopada 2016, 09:20:23 »
Mnie wystarczyłoby "ręczne" składanie (naciśnięcie guzika tak jak mam teraz) , składanie z "pilota" to jak dla mnie zbędny bajer (bo teraz składam wtedy gdy ja chcę lub potrzebuję , a nie za każdym zamknięciem samochodu).

Jak dla mnie automatycznie składane lusterka przy zamknięciu drzwi to bardzo dobry pomysł na zapchane parkingi, gdzie trzeba parkować drzwi w drzwi (a jak tak mam). Dlatego taka opcja jak dla mnie byłaby super. Niestety w mojej Aurisce jest wyposażenie na poziomie Comfort, a jak widać dla Toyoty taki bajer to niestety coś więcej niż komfort :)

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Listopada 2016, 12:43:26 »
Czyli 9-pinowe mają już silniczek do składania ręcznego ?  - wystarczy dokupić "panel z pstryczkiem" i będzie działało składanie ? Ile pinów mają takie nieskładane ?

Standardowo jest 7 pinów i dwa trzeba dodać do wiązki w drzwiach LP 4-6 i 14-5 do wtyczki 20pinowej i do PP trzeba dodać 2piny, bym sam to sprawdził ale cenią się za lusterka jak cygan z matkę ( A nie mówiąc o halogeny jak by to były nówki  :czerwona: )   a w przełączniku jest 11pinów i wszyscy tak mają obojętnie od wersji  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl