Autor Wątek: RAV 4 - pomóżcie przyszłemu właścicielowi  (Przeczytany 6491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mati300i

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV 4 - pomóżcie przyszłemu właścicielowi
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Listopada 2016, 20:55:00 »
A Ty przyszedłeś tu dowiedzieć się czegoś o Rav4 czy udowadniać wyższość VW i Forda nad resztą świata ? Nie zepsuło się, to dobrze, ale jeśli na tysiąc rozkraczonych trafi się jeden jeżdżący, to jest błąd statystyczny a nie reguła.
Nie, to świadczy o tym, że 1000 szrotów ktoś kupił od Niemca, a jedną sztukę ktoś kupił trochę droższą i sprawdzoną od pierwszego właściciela. To też znaczy to, że te tysiąc jak coś nie działa płacze w Internecie, a reszta, którym auto działa nie ma takiej potrzeby pisać o tym w Internecie. Do tego jak dany model samochodu sprzedawany jest w dużych liczbach to ten odsetek tych płaczących w Internecie jest spory. Nie udowadniam i nie mam zamiaru udowadniać wyższości jakiejkolwiek marki nad inną. Czytaj ze zrozumieniem.

Z 2.2 (i całą serią AD) daj sobie spokój.
Diesla już sobie odpuściłem, szukam tylko benzyniaka.

Jeśli musi być Ravka, to rozejrzyj się za jakimś amerykańcem z 2AZ albo 2GR (w zależności od tego, czego oczekujesz od auta), choć gdybym miał kupować Rav4 L, to wolałbym wziąć Highlandera, bo jest bardziej wyrazisty.
Rav4 biorę pod uwagę tylko z Polski od pierwszego właściciela.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2016, 21:03:52 wysłana przez mati300i »
Obecnie: Passat B6 2010r Highline Sedan 170KM 2.0 TDI, Automat DSG - 200 tys przebieg - zero awarii.

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Listopada 2016, 11:38:25 »
Rav4 biorę pod uwagę tylko z Polski od pierwszego właściciela.

To zostaje Ci tylko 2.0 158 KM. Kryteria poszukiwania miałem takie same.

Offline mati300i

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Listopada 2016, 14:04:57 »
To zostaje Ci tylko 2.0 158 KM. Kryteria poszukiwania miałem takie same.
Jest coś szczególnego przy sprawdzaniu RAVki w tym silniku? i ogólnie przy sprawdzaniu/oględzinach jeździe próbnej przy Ravkach? na co zwrócić szczególną uwagę? Będę oglądał ten egzemplarz:
http://otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-awd-2-0i-158km-pierwszy-wlasciciel-salon-polska-ID6yEhWl.html
Obecnie: Passat B6 2010r Highline Sedan 170KM 2.0 TDI, Automat DSG - 200 tys przebieg - zero awarii.

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Listopada 2016, 15:07:36 »
Jak w każdym samochodzie, standardowe procedury. Zobacz czy obrotomierz nie faluje, czy silnikiem nie buja. Jak masz możliwość to podepnij pod kompa lub podjedź do ASO.
Ja poprzednie samochody VAGowałem sam przed kupnem, "kabelek" do Tojki płynie z Chin ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl