Autor Wątek: Zakup Aurisa I 1.8 Hybrid  (Przeczytany 3352 razy)

Offline HPQ

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup Aurisa I 1.8 Hybrid
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lutego 2017, 20:16:47 »
We Wrocławiu nie mało buraków w BMW jeżdżących setka po mieście na 5, w których czasowo nie działają kierunkowskazy a tuning jest robiony przez osiedlowych ziomali. Wierz mi "da się". Przepisowo w mieście czasem 4 to max inaczej zabójstwo dla dwumasy lub korby.
Co do CVT Poza miastem to rzeczywiście bywa różnie, zależnie czy dużo wzniesień czy płasko.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2017, 20:19:05 wysłana przez HPQ »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2017, 20:23:59 »
HPQ,

mi też się zdarza(ło) używać w mieście 5. Nawet często. Ale, nawiązując do wypowiedzi Adalbert63 znacznie częściej korzysta się z niższych biegów i tu automat jest nie do przecenienia.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2017, 20:56:59 »
Jeśli nie ma korka całe miasto mogę przejechać na 4 i 5, a jzda na tym automacie poza miastem to katorga.

Po 23:00, jak wyłączą światła na skrzyżowaniach to może i da się... ale ja wtedy rzadko jeżdżę.  Jednym z głównych powodów zakupu hybrydy było u mnie to, że już mi kolano zaczynało trzeszczeć od ciągłego wciskania sprzęgła.
Nie stwierdziłem problemów z jazdą w trasie.  Zaleta automatu jest taka, że się nie trzeba zastanawiać o ile zredukować, no i nie trzeba przekładać biegu podczas wyprzedzania co zwłaszcza w dieslach bywa upierdliwe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl