Autor Wątek: Problem z nawigacją  (Przeczytany 95655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z nawigacją
« Odpowiedź #105 dnia: 11 Kwietnia 2017, 10:30:23 »
Nie wiem dlaczego urwało mi tekst i nie mogę go edytować. Piszę więc jeszcze raz:

Nie tylko jest problem z nietrzymaniem trasy, ale również nie działają komendy głosowe, a powinny działać bo jest to nawigacja w wersji Toyota Touch 2 & Go. Zgodnie z rozbudowaną instrukcją nawigacji, którą można ściągnąć ze strony Moja Toyota, komendy głosowe powinny działać, jednak po naciśnięciu przycisku komend na ekranie głównym wyskakuje napis  "Funkcja poleceń głosowych jest niedostępna w Toyota Touch 2". Czyli sprzedają wersję 2 & Go, a montują wersję zwykłą 2. Naprawdę Toyoto wstyd, ta nawigacja to kompletna porażka, która niszczy image tego całkiem fajnego samochodu i koncernu Toyota również.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #106 dnia: 11 Kwietnia 2017, 11:58:34 »
Masz Go czy Go plus.

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:26:27 »
A można było jakoś wybrać wersję GO lub GO PLUS?

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 11 Kwietnia 2017, 13:35:27 »
Pierwsze słyszę, że jest odmiana Go Plus. W Instrukcji obsługi nawigacji jest podane, ze w wersji Toyota Touch 2 & Go nawigacja obsługuje komendy głosowe w 16 językach w tym języku polskim.

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Kwietnia 2017, 20:09:41 »
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Na stronie 125 Instrukcji obsługi (C-HR_C-HRHV_NaviOM_OM10545PL_view.pdf) jest wskazówka:
*: W niektórych wersjach

I tego się trzymamy.  :hug:

P.S. Jak regulować głośność głosu kobietki nawigacji gdy gra radio (albo jak nie gra) bo nie czaję tego?  :wallbash:
A w C-HR nie lubią (bardzo męskiego) głosu hołowczyca!? A miało być tak europejsko......... :thumbdown:
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2017, 20:15:50 wysłana przez Kierepowski »

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 12 Kwietnia 2017, 09:50:27 »
"*: W niektórych wersjach." Zgadza się. Na pewno nie ma komend głosowych w Tadżykistanie lub Albanii, ale polska wersja komend głosowych jest wymieniona w instrukcji na stronie 126. Toyota chce się wykpić z błędu sprzętowego lub softwarowego. Zawsze jest tak, ze jeśli jakaś funkcja jest niedostępna z powodu "wersji", to przycisk jest zaślepiony. W tym przypadku przycisk komend głosowych jest i działa, ale pojawia sie komunikat, że nie jest obsługiwany. Nie dajmy się zbyć.

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #111 dnia: 12 Kwietnia 2017, 11:46:55 »
nie wiem jak jest w C-HR, ale w aurisie rozpoznawanie komend głosowych jest/było (?) dostępne tylko w wersji prestige z pakietem JBL (Toyota Touch 2 & Go Plus). mimo to,  przycisk sie przydaje, jak go dłużej przytrzymać uruchamia się głosowe sterowanie telefonem
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 12 Kwietnia 2017, 14:29:05 »
Serio? Sterowanie telefonem???
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 12 Kwietnia 2017, 14:46:31 »
Jeśli jest tak rzeczywiście, że w ramach "Toyota Touch 2 with Go" są opcje niewymienione w instrukcji obsługi, a o których nikt mnie w salonie nie uprzedzał, ani o których nie ma słowa w innej dostępnej dokumentacji, to jest to po prostu oszukiwanie ludzi, robienie wiochy i dostarczanie przez Toyotę do Polski samochodów o "wschodniej jakości", czyli okrojonych z niektórych funkcji w stosunku do tych sprzedawanych w Europie Zachodniej. :czerwona: Wszystko to pewnie w celu obniżenia kosztów/ceny żeby samochody mogły się w Polsce łatwiej sprzedać. Jeśli kupuję wbudowaną nawigację w określonej wersji, to ma być ona w pełni funkcjonalna zgodnie z instrukcją, bo jeśli jest inaczej, to wolę za darmo używać w telefonie Google Maps albo Navigona (którego mam). Nikt w salonie mnie nie informował, że w tej samej cenie nawigacji za którą trzeba dopłacić 2500 zł, są jej różne, tajemne wersje dostępne nie wiadomo w jakiej wersji samochodu. Nie lubię być oszukiwany. Na pewno to wszystko będzie miało wpływ na wybór kolejnego samochodu. Na pewno innej marki.

Offline soprano21

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 13 Kwietnia 2017, 11:42:05 »
Zgadzam sie z poprzednikiem   kupiłem wersje prestige . ale z navi zrezygnowałem. Nikt mi nie powiedział, że dostane jak to toyota nazywa zestaw multimedialny bez możliwości połączenia z internetem.

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Kwietnia 2017, 12:33:04 »
Powinniśmy składać formalne reklamacje do dealerów, bo Toyota Motor Poland chowa głowę w piasek i udaje, że nic się nie stało. Jak nie będzie reklamacji to uznają, że "numer" z dostarczeniem do Polski "wschodnich",niepełnowartościowych, okrojonych (a więc tańszych) nawigacji i innego wyposażenia (zestaw multimedialny bez możliwości połączenia z Internetem - jak pisze poprzednik) się udał i dalej będą robić takie numery. Jeśli jest informacja, ze dana opcja nawigacji czy innego wyposażenia jest dostępna w niektórych wersjach, czy raczej tajemniczych podwersjach, to ja żądam, żeby było dokładnie określone w jakich wersjach/podwersjach, w jakiej cenie (jeśli inna) i żeby dealer o czymś takim uprzedzał, a nie rżnął głupa, gdy ktoś się upomni o swoje po odbiorze samochodu.
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2017, 13:15:19 wysłana przez Macallan »

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
« Odpowiedź #116 dnia: 13 Kwietnia 2017, 14:15:29 »
Czyli jak? Bo już się gubię.
W wersjach z nawigacją i bez nawigacji powinno być sterowanie głosowe i możliwość połączenia z internetem, a się okazuje, że w wersji bez nawigacji nie ma, tak?

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #117 dnia: 13 Kwietnia 2017, 20:20:34 »
RoMario: Okazuje się że w wersji z nawigacją nie ma sterowania głosowego. Też tak mam... :czerwona: Nie mniej jednak głosowe wybieranie numerów kontaktów w telefonie jest... :|

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #118 dnia: 13 Kwietnia 2017, 20:30:43 »
Na moje zapytanie o ten nieszczęsny system, otrzymałem odpowiedź z działu obsługi klienta toyota:

"Szanowny Panie

Informujemy, że wiążące informacje na temat wyposażenia przedmiotowego samochodu znajdują się w specyfikacji, którą otrzymał Pan w raz z umową i według niej ta wersja nie posiada nawigacji plus.
Jedyną podstawą do rozpatrywania sprawy pod kątem niezgodności samochodu z zamówieniem jest błąd w specyfikacji, w jakiej pojazd został sprzedany.
Prosimy o informację, jeśli taka właśnie sytuacja ma miejsce w Pana przypadku.

Z poważaniem"

No i tu jest posprzątane. <regulamin>

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Kwietnia 2017, 22:16:06 »
Dziwne to co piszecie, kupując w marcu ub. roku trochę tańszy od Waszego samochód miałem informację, że są wersje z plusem i bez i czym się różnią. A że samochód był wyprzedażowy, to niespecjalnie miałem wybór i tylko sprzedawca mnie rozbawił na uwagę o bezsensownej cenie aktualizacji map wspomniał, że prestiż kosztuje. Za cenę tej aktualizacji w dłuższą trasę przypinam TomToma z dożywotnimi mapami i groszowymi radarami, podłączonego po bluetoothie z informacją o ruchu. Toyotowa od biedy na co dzień wystarcza, też można udostępnić jej net ale ma za słabą logikę wyznaczania tras i objazdów. A co do głosowego wybierania z telefonu, to bardziej funkcjonalność telefonu niż tego radia.

tapatalk z windows mobile
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2017, 22:18:02 wysłana przez T.Wojtek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl