@zdenek2007 hmm.. jestem niemal pewien że sportu to też dotyczy ale terz zasiałeś we mnie niepewność... jutro to sprawdzę z ciekawości.
zaś co do przykładów o których piszesz..hmm, tyle razy w róznych miejscach włązałem się do ruchu i jakoś nigdy nie miałem problemu by zrobić to sprawnie, nie przeszkadzając tym na głownej drodze.. to nie jest kwestia "boosta" tylko techniki jazdy, i nawet w eko jak strzelisz gaz w podłogę to reakcja auta jest jak należy ( choć nie wiem po jaką cholerę symuluje wtedy kick-down jak w zwykłych auomatach - w "Starszych" hybrydach toyoty tego nie ma.. )
a co do sprintu ze świateł... hm, w sumie to warto by kiedyś sprawdzić dwoma autami - jeden ustawiony na sport, a drugi na normal, czy będzie różnica.. bo ja mam wątpliwości. Tryb sport powoduje szybse załączanie spalinówki w reakcji na gaz i podtrzymywanie nieco wyższych obrotów, ale czy jak się wbije gaz w podłogę to będzie inaczej? max moment się nie zmienia..może inaczej przesuwa przełożenia skrzynia ale nie jestem przekonany.. Jak ktoś z wawy chętny, możnaby taki test zrobić