Autor Wątek: Przesmarowanie "krzyżaka w układzie kierowniczym"  (Przeczytany 79510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

• Gość
Odp: Przesmarowanie "krzyżaka w układzie kierowniczym"
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Maja 2005, 20:22:08 »
Cytat: Bubu
luz na maglownicy na listwie

A cuż to za ustrojstwo?  :shock:

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Maja 2005, 12:11:55 »
Bubu, a macie w tym dylizansie regulacje moze od spodu luzu na przekladni? Bo nie pamietam.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Maja 2005, 14:47:42 »
serwisSJ,  no wlasnie nie wiadomo, jednak kumaty chlopak jestes:), mechanik powiedzial ze powinna byc tylko jej od spodu nie widac i chyba trzeba wyrzucac trawerse i tu bylo ukryte pytanko do Ciebie czy ta sruba regulacji tam sie wogole znajduje :)

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Maja 2005, 15:38:17 »
W czwartek bedziemy mieć ave d4d więc 100% odpowiedz otrzymasz. Ale napewno tam masz luz? Bo teoretycznie juz powinien tam lać olej.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Maja 2005, 18:08:13 »
serwisSJ, tez nie wierzylem to mechanik zdjal lewe kolo i mowi patrz zlapal za drazek kierowniczy gora dol jest luz, prawo lewo nie ma luzu

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Maja 2005, 14:55:49 »
serwis wiadomo cos juz w mojej sprawie??

YOTA

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Maja 2005, 06:30:13 »
Właśnie przesmarowano mi wielowypust krzyżaka koszt TYLKO  75zł.  :D Na Wrocławskie drogi to starczy na około 20tys.km . Tak twierdzą mechanicy w "MOTORMARKECIE" w Długołęce dawne ASO Toyoty.

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Czerwca 2005, 07:50:48 »
Bubu, jak zdejmiesz lewe koło to z boku patrząc za przekładnia jest regulacja. Nie próbowałem tego kręcic ale z dobrym kluczem podejdziesz z boku do niej i wyregulujesz nie demontując nic poza kołem. Napisz jakie efekty.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Czerwca 2005, 13:46:46 »
okrozumiem ze jest miedzy maglem a sciana krodziowa.
W przyszlym tygodniu sie za to biore krew mnie zalewa jak jade powoli po np. nierownym betonie i to sie tlucze

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Czerwca 2005, 15:29:47 »
Daj znac co i jak bo szczerze nie chce mi sie wierzyć aby tam był luz... przecież od razu lałaby przekładnia.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Czerwca 2005, 11:54:57 »
serwisSJ, no i miales racje  :)
kiedys pewny czlowiek wymienial mi drazek kierowniczy wlozony byl zamiennik 555 mial o 2 nitki gwintu za duzo z tej strony co wkreca sie w magiel i nie dokrecil do konca tylko zatrzymal sie na gwincie i wiadomo na poczatku bylo sztywne ale pozniej sie wybilo dobrze ze szlag nie trafil gwintu w listwie. Kupilem nastepny drazek i tez za duzo gwintu  :evil:  Zeszlifowalismy te dwie nitki. Mam jeszcze jedno pytanko jakie sa wartosci zbieznosci i pochylenia w Ave? O ile sie nie myle to teraz ustawilismy po stopniu w minusie i stopniu zbiezny i cholera piszczy na zawracankach.

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Czerwca 2005, 12:16:20 »
Bubu, tego chyba nikt nie wie. Jedz na dobra linie do geometrii to wszystkie dane sa w pamieci komputera i ustawiasz zbieżność tyle ile pokazuje a nie martwisz sie 1, 2 + czy -.

Krzych66

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 02 Sierpnia 2006, 20:29:23 »
Od niedawna zauważyłem dziwne odgłosy podczas skręcania kół na postoju. Mam Ave 2002 D4D przebieg ok. 110000.Podejrzewam że to może być przegub przy przekładni kierowniczej. Może ktoś miał takie same objawy proszę o informację
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2006, 20:31:28 wysłana przez Krzych66 »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #43 dnia: 02 Sierpnia 2006, 21:06:44 »
Możesz dokładniej opisać te głosy?

Offline marcinekmm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 03 Sierpnia 2006, 07:21:59 »
Napisz, czy występują jakieś opory przy kręceniu kierownicą, zacięcia, itp... Niestety musisz bardziej precyzyjnie określić "efekty".

Jakbyś potrzebował maglownicy do tego modelu to jest do załatwienia - prawe nówka (samochód przejechał niecałe 2000km!!!). Ale to oczywiście ostateczność. Piszę, bo różnie bywa, a regenerowane to już nie to....

Bynajmniej narazie ciężko coś pomóc w tej kwestii dopóki nie napiszesz czegoś bliżej...
Marcin

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl