Autor Wątek: palace sie żarówki h11 co robic  (Przeczytany 1663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
palace sie żarówki h11 co robic
« dnia: 17 Kwietnia 2017, 20:56:27 »
witam mam problem z żarówkami 2 komplety Żarówki GE h11 12V 55W Megalight Ultra 120% w styczniu kupiłem a w kwietniu wszystkie się przepaliły teraz założyłem PHILIPS ECOVISION H11 LONGLIFE 12V 55W zobaczymy ile wytrzymają ale zauważyłem kupiłem postojowe can bus które tez się przepaliły jak mi znajomy sprawdził  co i jak to tak wychodzi ze do żarówki dochodzi większe napięcie niż 12v prawie 13v założyłem zwykłe ledowe bez can i na razie  ok nie wyskakuje błąd auris produkcja japonia

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: palace sie żarówki h11 co robic
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2017, 06:43:17 »
Tego się czytać nie da.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2017, 07:06:17 »
Tego się czytać nie da.

Dobrze że po wyrazach spację zrobił  :cheesy:
Obi

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2017, 13:06:12 »
Cytuj (zaznaczone)
jak to tak wychodzi ze do żarówki dochodzi większe napięcie niż 12v prawie 13v
powiem więcej: w porywach dochodzi do 14,4V ale jak się zakłada mega/hiper/duper lajty, to się palą szybciej, niż zwykłe ;)
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Kwietnia 2017, 21:30:56 »
założyć xenony??

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwietnia 2017, 01:31:29 »
To nielegalne. Chyba, że wymienić całe reflektory, założyć spryskiwacze itp., ale to się nie opłaca. Tańsza opcja - założyć światła do jazdy dziennej.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2017, 08:25:31 »
To nielegalne. Chyba, że wymienić całe reflektory, założyć spryskiwacze itp., ale to się nie opłaca. Tańsza opcja - założyć światła do jazdy dziennej.
Prosze cie nie denerwuj mnie jeżeli chcesz wiedzieć co myślę o tym ze nie legalne to powiem tak naprawdę sa nielegalne???? Bo co Czemu w calej europie sa samochody Włochy Grecja Niemcy Francja które maja xenony aftermarket a w PL sa nie legalne a niech sa to kwestia mentalności niemcy uważają je za legalne i wszystko jest ok tylko w Polsce takie robią problemy
z restą jakie tam problemy to historie ja mam od 10 lat założone xenony i jestem bardzo zadowolony .......nikt nigdy mi nic nie powiedział o xenonach!

W sumie ja ci mowie załóż xenony i zobacz czy wytrzymają ja jak są super duper powinne właśnie trzymać więcej long life etc.... a tu widzimy ze mniej coś z prądem jest nie tak powiem tak tak jak kolega pisze nawet 14.4 możesz zobaczyć voltów  to nie ma znaczenia
zakładając xenony dajesz do tego ballasty które stabilizują prąd wiec możesz spróbować nic nie tracisz , a żądny pies nic ci nie powie ....masz soczewkę bez przesady , a przy tym masz tez gwarancje co najmniej rok lub 6 miesięcy więc
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2017, 08:30:46 wysłana przez Ma-corolla »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl