Autor Wątek: Mirror LINK  (Przeczytany 7229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline giorrdano

• Toyot Leżący
  • *
Mirror LINK
« dnia: 27 Kwietnia 2017, 11:25:44 »
Witam,

Zakupiłem nową AURIS Hybrydę, rok produkcji 2016.
Mam problem z funkcją MirrorLink - kiedy podłączę smartfona do USB, na telefonie przez chwilę pojawia mi się napis mirrorlink, ale po chwili gaśnie i ekran na telefonie jest nieaktywny. Na wyświetlaczu auta również nic się nie dzieje.
Więc kiedy próbuję naładować telefon podłączając do USB (a raczej zapobiec całkowitemu rozładowaniu, bo ładuje bardzo wolno), nie mogę korzystać z telefonu.
Telefon Samsung Galaxy A5.

Proszę o radę.
Pozdrawiam
Łukasz

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mirror LINK
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2017, 14:18:31 »
Trochę czytania , pod A5 nie poleci

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,34204.0.html

pozdrawiam Stefan

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwietnia 2017, 15:04:10 »
Toyota wycofała się z MirrorLinka, wrzuca do aut starą wersję która nie działa ze współczesnymi telefonami.

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2018, 21:58:43 »
Dajcie sobie spokój z tymi wszystkimi kombinacjami z LG Mirror itd itp. Mi się udało w prosty sposób.

Auris 2016 Hybrid z TT2 bez Go - sorry że inne auto niż wątek ale system ten sam

1. Kupujesz używany telefon Samsung SIII za 200-300 zł (w moim przypadku przywrócony do fabrycznych)
2. Wchodzisz w sklep Samsunga Galaxy Apps (nie google play)
3. Wyszukujesz i instalujesz aplikacje Drive Link samsunga (na nowych telefonach już jej nie znajduje)
4. Łączysz telefon z autem przez USB i odpalasz aplikację.
5. Po kliknięciu w przycisk na tablecie (ostatni po prawej na dole - ten z globusem) pokazuje się dodatkowa apka DriveLink.
6. Klikasz, akceptujesz ostrzeżenia i obraz z aplikacji wyświetla się na ekranie :-)

Nawigacja googlemaps nie zatrzymuje się podczas jazdy. Innych funkcji jeszcze nie testowałem ale DriveLink ma trochę innych funkcji

Próbowałem chyba wszystkich możliwych opcji znalezionych na forach z Samsung A3 i S6 i nic to nie dało. Straciłem tylko dużo czasu i nerwów.

Prawdopodobnie problemem jest z wersją MirrorLinka w TT2 (bez go) jest stara chyba 1.0 a w nowych telefonach jest 1.1 lub wyżej.

Zainteresowanym mogę pomóc chociaż powyżej opisałem wszystko co trzeba.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2018, 22:04:22 »
To nie lepiej kupić używanego sony xperie za 100-200zł i masz wsio? Pulpit telefonu na ekranie radia ale zbyt szybko to nie działa i tnie. Bez aplikacji i całej reszty

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Sierpnia 2018, 22:44:35 »
A działa na Xperii? Driverlink i funkcja MirrorLink to powiedzmy oryginalne rozwiązanie producenta a te wszystkie kombinacje z LG Mirror i innymi cudami i ograniczenia typu "navi nie działa mi w ruchu" to już trochę niewygodne.

Z tego co widzę pod drivelinka można podłączyć wiele przydatnych apek.

Dla mnie potrzebna była Google Maps i ewentualnie Yanosik (tutaj muszę potestować czy ruszy), reszta potrzebnych mi funkcji leci przez bluetootha więc ich nie potrzebuje.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpnia 2018, 05:36:39 »
Możesz zrobić jakieś nagranie i wrzucić do sieci z pokazem jak działa wszystko to co opisałeś? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Sierpnia 2018, 06:46:40 »
Działa na xperii wszystko. Masz telefon na ekranie radia. Już sprzedałem xperie

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpnia 2018, 07:46:59 »
Cytuj (zaznaczone)
Możesz zrobić jakieś nagranie i wrzucić do sieci z pokazem jak działa wszystko to co opisałeś? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Wyślij wiadomość prywatną to wyślę filmik

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Sierpnia 2018, 18:49:07 »
Wyślij wiadomość prywatną to wyślę filmik
A dlaczego nie dasz go tutaj?

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Sierpnia 2018, 20:15:10 »
powód prosty - nie wiem jak:-)

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Sierpnia 2018, 20:42:11 »
https://www.youtube.com/upload

Wybierz jako niepubliczny i wklej link

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Sierpnia 2018, 20:57:24 »
Cytat: bartekwrz w Dzisiaj o 20:15:10
https://www.youtube.com/upload

Wybierz jako niepubliczny i wklej link

Chyba jest
https://www.youtube.com/watch?v=NTxF-RTc1oc

Offline sandman_3891

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Sierpnia 2018, 22:01:17 »
Czyli na TT2 bez GO w Aurisie TS hybrydowym z 2017 powinno zagadać?

Pytam bo dzisiaj bez efektów walczyłem bezskutecznie z Sony Xperia Z3 Compact... bo licznych próbach ta dodatkowa ikonka pod ikoną E-mail się nie pojawiła :(

Może to kwestia telefonu?
Spalanie - Motostat.pl

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Sierpnia 2018, 22:39:53 »
Czyli na TT2 bez GO w Aurisie TS hybrydowym z 2017 powinno zagadać?

Pytam bo dzisiaj bez efektów walczyłem bezskutecznie z Sony Xperia Z3 Compact... bo licznych próbach ta dodatkowa ikonka pod ikoną E-mail się nie pojawiła :(

Może to kwestia telefonu?
XperiaZ3 Compact wspiera chyba MirrorLink 1.1, czyli ten który jest w TT&GO od 2016 roku.

Jeśli masz Z3 Compact ze starym system 5.x, to będzie tam MirrorLink 1.0 ;) Jeśli zrootujesz telefon, lub wgrasz custom roma, to stracisz klucze i MirrorLink nie będzie działał.

https://support.sonymobile.com/pl/xperiaz3compact/userguide/connecting-your-car-using-mirrorlink/

Cytuj (zaznaczone)
Sony's Xperia? Z3 and Xperia? Z3 Compact the latest smartphones to be MirrorLink?-Enabled
Mass-market MirrorLink handset and vehicle deployments signal rich ecosystem and increased demand for intuitive connected driving technologies

Beaverton, OR ? November 21, 2014 ? The Car Connectivity Consortium (CCC), an organization driving global technologies for smartphone-centric car connectivity solutions, today confirmed that Sony's Xperia? Z3 and Xperia? Z3 Compact are MirrorLink?-enabled. Along with other recent mass-market handset and vehicle deployments, the news represents a major step for MirrorLink toward becoming the world's de facto car/smartphone connectivity standard.

"MirrorLink's presence in Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact demonstrates just how prolific the MirrorLink global ecosystem has become," said Alan Ewing, President and Executive Director of the CCC. "Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact's focus on versatility and high performance make them a perfect showcase for MirrorLink's ability to bring the power of the information age to drivers in a way that increases safety and enjoyment on today's roads."

MirrorLink is the leading industry standard for car-smartphone connectivity and is designed for maximum interoperability between a wide range of smartphones and cars. MirrorLink is also the only OS- and OEM-agnostic standard for car-smartphone connectivity and the only vendor-neutral standard where no single entity has a controlling stake. MirrorLink thus offers the quickest global route to more responsible and enjoyable connected driving.

Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact were introduced by Sony Mobile in September, offering the latest innovations and experiences from Sony Mobile. For more information on Xperia Z3 series, visit www.sonymobile.com/switchtosony.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2018, 22:45:43 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl