Autor Wątek: chłodnia skrzyni biegów i bloototh Camry VI  (Przeczytany 2023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lenmar

• Prawie Toyot
chłodnia skrzyni biegów i bloototh Camry VI
« dnia: 09 Lipca 2017, 16:34:17 »
Witam

Mam Camry 3,5 XLE z roku 2008 z przebiegiem 60 000 mil i na autostradzie po przejechaniu 100 km z predkoscia 150 km/h skrzynia przeszła w tryb awaryjny ( miałem chyba tylko 3 bieg)
spod samochodu zaczeła wydobywac sie para, pojawił sie błąd check vsc system. zmniejszyłem predkosc i dojechałem do domu. Rano odpaliłem jakby nigdy nic i jezdze wkoło domu juz tydziej i jest wszystko ok.

Moje pytaniej co mogło sie wydażyć i pewnie najlepiej założyć dodatkową chłodnicę skrzyni biegów - moze ktos juz montował cos takiego to podpowie co najlepiej założyć

Drugie pytanie jest o system łaczenia z telefonem przez bloototh - mój problek jest taki ze mam tel Smasung Galaxy S8 i połączenie było bez problemu i ja słysze bardzo dobrze ale moi rozówcy mówia czasami ze urywa mój głos. Nie zawsze. MKoze kosc cos na ten temam moze podpowiedzieć?

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: chłodnia skrzyni biegów i bloototh Camry VI
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca 2017, 22:34:13 »
PO 1
Jedź do kogoś niech zmieni olej i przede wszystkim sprawdzi czy jest stan oleju. Niech odczyta błędy i wtedy wrzuć tutaj to może coś się uda powiedzieć. 2 sprawa napisz skąd jesteś.
Na 2 pytanie twoje nie jestem w stanie odpowiedzieć . Mam nie oryginalne radio.

Offline lenmar

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2017, 22:27:47 »
PO 1
Jedź do kogoś niech zmieni olej i przede wszystkim sprawdzi czy jest stan oleju. Niech odczyta błędy i wtedy wrzuć tutaj to może coś się uda powiedzieć. 2 sprawa napisz skąd jesteś.
Na 2 pytanie twoje nie jestem w stanie odpowiedzieć . Mam nie oryginalne radio.

Dzis poszła do mechanika i zobaczymy. Olej zmieniałem jakies 20 000 km i teraz tez zmienię. Jestem z wilekopolski z okolic konina

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lipca 2017, 11:41:59 »
Ja juz robiłem tą skrzynie i raczej każdy prędzej czy później będzie to robić ;(. U mnie padł konwerter i sterowanie hydrauliczne.

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lipca 2017, 11:38:44 »
potwierdzam niestety z własnego doświadczenia  :(
skrzynia porażka , miałem to samo w Avalonie 2008
naprawiałem 2 razy skrzynie , 
1 raz przy przebiegu nie całe 200 tyś km, a 2 raz po 3 latach  przy przebiegu troche ponad 300 tyś km
z tego co usłyszałem wszyscy z camry i avalonów po roku 2007 czyli po lifcie między innymi skrzyni biegów maja lub będą mieli problemy bo ta skrzynia ma jakąś wadę :(  i chłodnica na to nie pomoże :(
« Ostatnia zmiana: 25 Lipca 2017, 11:41:42 wysłana przez on356wawa »

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipca 2017, 10:32:53 »
Mam przelatane 83000 mil. Kilka tysięcy km temu miałem problem z szarpaniem. Wgrałem najnowsza wersje softu do skrzyni i teraz śmiga idealnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl