Autor Wątek: Oświetlenie przednie  (Przeczytany 71986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
Odp: Oświetlenie przednie
« Odpowiedź #195 dnia: 23 Lutego 2018, 23:51:30 »
U mnie wymieniono. Nowe świecą inaczej, lepiej ale szału nie ma. Na "cieniu" teraz mam delikatne kolorowe duszki i lekkie rozświetlenie, coś w kształcie łba byka. Mówią, że to w granicach normy.
I mam nadzieję, że kolorowe jaja nie będą się już pojawiały.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 24 Lutego 2018, 08:28:38 »
Ok.mieliscie auta na gwarancji .moje już jest po bo polisingu.Kupilem je tylko z tą gwarancja plus .Auto wypuszczone z fabrycznie złymi lampami moja gwarancja tego nie obejmuje .Czy skoro toyota wzywa na zwykłe akcje serwisowe to czy też nie powinna wymienić tych lamp?

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #197 dnia: 24 Lutego 2018, 08:45:49 »
Ja mam takie dwie główki na świetle lampy, jakby połówki jajka

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #198 dnia: 24 Lutego 2018, 10:23:45 »
Ok.mieliscie auta na gwarancji .moje już jest po bo polisingu.Kupilem je tylko z tą gwarancja plus .Auto wypuszczone z fabrycznie złymi lampami moja gwarancja tego nie obejmuje .Czy skoro toyota wzywa na zwykłe akcje serwisowe to czy też nie powinna wymienić tych lamp?
Na te lampy nie było akcji serwisowej, nikogo nie wzywano. Był za to biuletyn serwisowy:
- niedoświetlanie pobocza przez reflektory przednie - BE-0058T-0515  produkcja  01/05/2013-02/12/2015
Pojawiały się też kolorowe powiększające się jaja tuż nad granicą światło-cień. Było o tym już sporo pisane.
Wymiana lamp była opcjonalna. Mogli uwzględnić skargę lub nie. Wszystko zależało od majstra i determinacji posiadacza.

Spalanie - Motostat.pl

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: 24 Lutego 2018, 10:33:05 »
Dokładnie jak kolega wyżej piszę sporo na ten temat się naczytałem.Dlatego zgłosiłem się w ASO z tymi jajami i tęcza nad linią odcięcia 1aso które mi sprzedało uznało że tak ma świecić (wiadomo dlaczego)2 natomiast uznało że są do wymiany z tego powodu .wysłali ładne pismo do gwaranta plus jakie toyota udziela przy kupnie auta używanego.Ubezpieczyciel wiadomo wypioł się.Dlatego pytam się na forum czy ktoś coś zdziałał z Toyota Poland ?Skoro doskonale wiedzą ,że wypuścili bubel...

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #200 dnia: 24 Lutego 2018, 12:15:04 »
Pisz do Toyoty ale uzywaj stwierdzenia "lampy nie doswietlaja pobocza".

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #201 dnia: 24 Lutego 2018, 12:23:04 »
Gdzie znajdę oznaczenia na lampach, o których piszecie?

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #202 dnia: 24 Lutego 2018, 12:51:32 »
U mnie w Aurisie II 14r wymieniali lampy przednie i całą kolumnę kierowniczą bo jakaś wada była produkcyjna tych roczników
wiec proponuje się dopytać czy jest jakaś akcja serwisowa, jak ma ktoś Auto na gwarancji jeszcze bo ja już nie :/
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 07 Marca 2018, 06:37:08 »
Więc po zwróceniu się do Toyoty głównego oddziału otrzymałem takowa odpowiedź odnośnie moich lamp które nie doświetlają pobocza oraz mają jaja z tęcza na odcięciu strumienia światła. "Uprzejmie informujemy, że okres trwania gwarancji Producenta to 3 lata lub 100 tys. km w zależności co pierwsze nastąpi, którego wygaśnięcie jednoznaczne jest z utraceniem darmowych usług związanych z naprawami wad fabrycznych lub materiałowych w Autoryzowanych Stacjach Dilerskich Toyoty.

Dodatkowo pragniemy poinformować, iż Producent nie ogłosił kampanii serwisowej w opisywanym przez Pana zakresie.

Jednak w związku z zaistniałą sytuacją uprzejmie informujemy, że po przeprowadzonych konsultacjach z chcielibyśmy zaproponować Panu, w ramach  dobrowolnego świadczenia naszej Firmy wspólnie z lubelskim Dilerem 20% zniżki na zakup części, o których mowa w Pana piśmie.

Jeżeli jest Pan zainteresowany naszą ofertą prosimy już o bezpośredni kontakt ze Serwisem Stacji Toyoty"
Czyli dużo du pa winny jest pierwszy właściciel a raczej gość który miał to w D

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #204 dnia: 07 Marca 2018, 14:37:56 »
20% zniżki na zakup części, o których mowa w Pana piśmie.
Czyli tyle, ile dealer zwyczajowo dodaje. Jak masz znajomego w Toyocie to on Ci może w takiej cenie te części kupić bez łaski.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl