Autor Wątek: gasnące radio verso 2009  (Przeczytany 4181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylweks

• Toyot Leżący
  • *
gasnące radio verso 2009
« dnia: 07 Września 2017, 15:50:45 »
witam
mam problem z wyświetlaczem zwykłego radia fabrycznego toyoty verso 2009. W czasie jazdy gaśnie mi wyświetlacz ( radio działa poprawnie, nie wyłącza się ). Proszę o rade, jak to wyłączyc ewentualnie jak włączyć wyświetlacz radia w czasie jazdy. Czy to normalne że tak się dzieje? 

Offline b4rt3k91

• Prawie Toyot
Odp: gasnące radio verso 2009
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Września 2017, 14:39:33 »
Mam podobny problem, z tym, że jak już zgaśnie (lub przygaśnie) wyświetlacz, to nie działają również wtedy przyciski w radiu. Można nim sterować wtedy jedynie z panelu kierownicy. Po jakimś czasie problem sam się rozwiązuje (z reguły jakieś nierówności na drodze, jakby coś znów zaczęło łączyć panel ze sterowaniem radia).

Offline sylweks

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Września 2017, 15:52:22 »
U mnie przyciski działają. Jak wyłączenie zapłon i  po jakimś czasie włączam to działa normalnie. Nie wiem tylko jak włączyć wyświetlacz w czasie jazdy

Offline piepan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2017, 14:05:04 »
Mam tez podobny problem. Moje radio sie wylacza i wyjezdza płyta. Pp czym normalnie idzie je wlaczyc. Kilka razy zauwazylem tez ze wyswietlacz mrugnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline stefanraabke

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2017, 11:30:04 »
A ja znalazłem przyczynę gasnącego radia.
Objawy były takie jak u Was, czasami gasł wyświetlacz, czasem nie działało pokrętło volume, czasem wypluwało płytę....
Przyczyną był przetarty kabelek głośnika w drzwiach. Czasem robiło się zwarcie po prostu i radio głupiało.
Po jeździe na kocich łbach czasem ustępowało (bo kabelek się przemieszczał).
Zdjąć boczek - przejrzeć instalację.
Pozdrawiam

Offline marcin2024

• Prawie Toyot
  • Samochód:: verso,yaris
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maja 2026, 10:15:39 »
Też mam ten problem w swoim Verso, co do awarii głośników lub kabelków od nich, to nie jestem taki pewien, czy to jest problem. Jeżeli któryś kabelek od głośników byłby ułamany lub nie łączył, to sam głośnik by nie działał, co jest łatwo sprawdzić w menu radia, gdzie można puścić dzwięk z każdego głośnika oddzielnie i już wiadomo który nie działa. Moim zdaniem problem leży w samy radio, któryś styk lub lut nie łączy i to powoduje problemy. Ale takie rzeczy naprawia tylko fachowiec od elektroniki.

Offline sajmon67

• Toyot Leżący
  • *

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl