Autor Wątek: hamulec tarczowy tył carina E  (Przeczytany 17942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XeV

• Toyot Leżący
  • *
Odp: hamulec tarczowy tył carina E
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Sierpnia 2020, 01:56:45 »
Witam Wszystkich. Po wymianie tyłu na tarcze z zaciskamiTRW z T22FL w końcu ręczny jest trzymający na stromej górce na 2 ząbkach. Hamuje dużo lepiej niż na bębnach, ale zamiast cylinderków na tył przyszły zaciski i pedał hamulca zrobił się taki gumowaty (pomijając skuteczność hamowania, bo jest ok) wiem, że pojemność układu się zwiększyła. Co za tym idzie ktoś dopasował zestaw: większe serwo + pompa hamulcowa, sama pompa hamulcowa większa. Pomijając Celice po zestawu serwa i pompy szukam z rok z małymi przerwami. Może Avensis t25 podejdzie lub coś innego. Z zebranych informacji na rosyjskim forum pasuje od Toyoty Ipsum (nasza Picnic) ale to kolejny biały kruk do zdobycia. W ostateczności mam zamiar jechać na szrot i dobrać pod rozstaw szpilek serwa coś, ale nie włożyłem jeszcze pompy ABS (w planach dołożenie, cały komplet mam) gdyż z pompą ABS nie wyjmie się serwa.

Offline mmaciejski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Października 2020, 23:32:45 »
Ostatnia układanka zakończona

dwutłoczek z T22FL z tarczą Textar + Ate + dystanse dedykowane tylko pod Toyotę 25mm.

XeV: U mnie po wymianie na TRW nie zaobserwowałem takiej zamiany w odczuciu na pedale hamulca, co prawda ja mam ABS i wyrzucony korekto siły hamowania ale czy to coś zmienia ??.

Dla spostrzegawczych kapturki na odpowietrzniki mam założone :laugh: Muszę tylko zorganizować dystanse na tył bo słabo to wygląda  :o minimum 35mm

« Ostatnia zmiana: 02 Października 2020, 23:49:10 wysłana przez mmaciejski »
MarcinM:  Mercedes CLA & Carina E

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Października 2020, 23:47:36 »
Oo tak, lubię to  :good:

A może by jeszcze odrobinę zdystansować tył ?
3VZ.pl

Offline mmaciejski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Października 2020, 00:08:54 »
Dzieki Marcin :song:
dokladnie bo w tym momencie mam tylko dystane na przodzie a tyl jest bez (te 25mm z przodu po założeniu na testy na tyl byly za skąpe).

Tak btw. Marcin masz moze mozliwosc zalatwic pinologie przelacznika sterowania lusterkami tego z podswietleniem, dokladnie tego z avensisa T27FL - kolory kabli mam
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2020, 00:13:17 wysłana przez mmaciejski »
MarcinM:  Mercedes CLA & Carina E

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Października 2020, 01:00:02 »
Nie przesadź z tyłem, bo będzie bardzo nerwowy na wyższych prędkościach.

Schematy i pinouty masz na toyotatech.eu - wybierzesz po modelu i roczniku i będzie wszystko.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl