Autor Wątek: Problem z nawiewem  (Przeczytany 2015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline danielo801

• Początkujący
Problem z nawiewem
« dnia: 20 Października 2017, 18:58:23 »
Witam!
Dołączyłem do klubu ponieważ potrzebuje pomocy w diagnozie usterki. W mojej aurisce nie moge zmienić kierunku nadmuchu powietrza, cały czas powietrze dmucha tylko z przedniego nawiewu. Dodam że regulacja jest elektroniczna. Na wyświetlaczu widać ze sie zmienia ale cała reszta nie reaguje. Myśle ze to jest silniczek zmiany kierunku nawiewu ale nie jestem mcehanikiem i dlatego bardzo prosze o jakąś pomoc bądz wskazówki.
Dziękuje i pozdrawiam

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Problem z nawiewem
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopada 2024, 19:19:52 »
Podpinam się do pytania. Mam taki sam problem z nawiewem na przednia szybę. Auris 2015 r po lifcie. Czy jest to skomplikowany zabieg ?

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline Marcin1985

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Auris II
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Grudnia 2024, 20:41:36 »
Ten sam problem u mnie z tym, że ja wiem co jest problemem natomiast zastanawiam się czy da się to naprawić bez ściągania całej deski rozdzielczej i generalnie całego panelu aby się tam dostać. Tam są takie silniczki nawiewu które u mnie są wyłamane więc nie zmieniają kierunku nawiewu.

Offline Krzysztofik1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris 2013 HSD
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Stycznia 2025, 10:38:37 »
U mnie jest ok więc nie znam szczegółów ale coś mi się wydaje że wystarczy zdjąć schowek i jest tam na wierzchu silniczek i zębatka na wierzchu do sterowania nawiewami .
Schowek wciskasz po bokach ,w dół i z prawej strony wciskasz zatrzask i wyjmujesz ogranicznik .
Przy okazji wymieniasz filtr kabinowy .

Offline Szary22

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris HSD 2011
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2025, 20:53:20 »
Po prawej stronie nagrzewnicy są silniki od mieszacza klapy, mozliwe ze w nich jest problem. Musisz sciagnać schowek oraz oslone nagrzewnicy przy nogach i tam bedziesz miał dostep.
Auris HSD 2011_300 tys :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl