Autor Wątek: Opony całoroczne Michelin Crossclimate  (Przeczytany 115090 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Opony całoroczne Michelin Crossclimate
« Odpowiedź #375 dnia: 28 Września 2023, 09:36:25 »
Szkoda, że nie wziął Continentala AllSeasonContact 2.
W komentarzach napisał, że teraz przeprowadza nowy test, w którym będzie Continental - więc pewnie ASC2.
A to nie doczytałem.  Ponoć mają namieszać…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #376 dnia: 02 Lipca 2024, 13:54:35 »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #377 dnia: 02 Lipca 2024, 19:42:29 »
Moje Michelin CC w Toyocie Auris Hybrid z 2016r. po 80 tys. km miały jeszcze ponad 4 mm głębokości bieżnika - żadnych nawet najmniejszych uwag do opon.

Po sprzedaży auta następny właściciel jeździł jeszcze do 100 tys. km i zmienił na nowe tylko dlatego było to przed zimą a bieżnik zszedł poniżej 4 mm.

Tak dla porównania do innego auta (Renault ZOE II) kupiłem całoroczne KLEBER Quadraxer 2 poziom 4 mm osiągnęły przy przebiegu 92 tys. - auto sprzedałem i nie wiem co było dalej.

Teraz użytkuję całoroczne PIRELLI Cinturato All Season SF 2 (Honda HR-V) i do 30 tys. km są porównywalne do Michelin CC, różnicy w jeździe nie widzę a są trochę tańsze od Michelin.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #378 dnia: 02 Lipca 2024, 23:29:58 »
Może być wina serii, ja tak miałem z inną marką.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #379 dnia: 06 Lipca 2024, 20:11:43 »
To chyba w jakimś innym kraju.  Na krajówkach nie ma wolniej ani szybciej.  Dobijasz do ciężarówki / dostawczaka / autobusu i jedziesz za nim przez kilka-kilkanaście kilometrów aż się pojawi okienko na wyprzedzanie po czym za chwilę dobijasz do kolejnego.  Średnia 60 km/h max.

Tak jest, po krajówkach dzisiaj jeździ się strasznie. W miarę przybywania autostrad i eS-ek ludzie tracą umiejętność sprawnego poruszania się po zwykłych drogach. Codziennością są peletony sierot drogowych wlokących się 70 km/h za jakąś fujarą albo autobusem i żaden nie wyprzedzi. Masz wybór: albo dołączyć do peletonu, albo wyprzedzać kilka lub kilkanaście pojazdów, co przy dzisiejszym ruchu i sposobie oznakowania dróg jest bardzo utrudnione.

W latach '90 po krajówkach latało się z ikrą. Wolniejsze pojazdy zjeżdżały na margines, szybsze wyprzedzały, ruch był dużo sprawniejszy i nikt się nie bulwersował. Dzisiaj fujara jedzie środkiem 70 km/h, tamuje ruch i doprowadza innych do białej gorączki.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #380 dnia: 06 Lipca 2024, 21:34:01 »
Zaraz zostaniesz „zjedzony” za takie poglądy. :)
Wg. mnie jest mnóstwo gamoni niemających pojęcia do czego jest pas włączania się do ruchu na autostradzie czy na s-ce. Od razu walą na pas ruchu, a już najbardziej irytują mnie tacy co od razu walą na skrajny lewy pas no bo oni są „najszybciejsi” i już muszą wyprzedzać. A Ty weź hamuj ze 160 na 100.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #381 dnia: 06 Lipca 2024, 22:24:51 »
KubaCamry, myślę że nieprzypadkowo mamy status "obserwowany" :laugh: Takich czasów dożyliśmy, że za zdroworozsądkowe poglądy człowiek może zostać zjedzony.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl