Autor Wątek: Podgrzewane fotele Auris II hybryda  (Przeczytany 4766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syciu

• Toyot Leżący
  • *
Podgrzewane fotele Auris II hybryda
« dnia: 08 Listopada 2017, 19:08:34 »
Witam wszystkich. Mam pytanie o funkcje podgrzewania foteli - po włączeniu podgrzewania fotel ładnie się nagrzewa natomiast działa to jakis czas i jakby się wylaczalo i trzeba przełączyć na zero i włączyć ponownie i znowu działa jakiś czas. Tak ma być to norma czy szukać przyczyny jakieś? Jak już się wyłączy czekać aż się włączy czy wyłączać i włączać? Zauważyłem ze bez Eco działa dłużej ale tez się wyłącza. Myślałem ze tylko na Eco tak jest. Dzięki z góry za info.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Podgrzewane fotele Auris II hybryda
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2017, 19:26:41 »
To całkowicie normalne. Mata się nagrzewa i wyłącza w większości aut tak jest.

Offline Syciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2017, 19:27:58 »
To całkowicie normalne. Mata się nagrzewa i wyłącza w większości aut tak jest.

Pytałem ponieważ w żadnym z aut które do teraz miałem tak nie było. Grzało tak długo aż ja sam nie wyłączałem.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopada 2017, 19:30:43 »
Zanim się wyłączy to u mnie już jest ciepło w aucie, więc po co znów włączać? Grzane stołki podobno źle wpływają na potencję...  :grin:

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopada 2017, 20:24:43 »
A mnie się to nawet podoba. Jakby grzało cały czas to się tyłek przyzwyczaja i nie czuć tego, a jak grzeje i stygnie to jakoś tak przyjemniej :-)

Offline bajkami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Listopada 2017, 08:52:23 »

Specjalnie dzisiaj sprawdziłem rano w drodze do pracy. Na odcinku ok. 10 km, ogrzewanie fotela kierowcy i pasażera po włączeniu, aż 4 razy samo się wyłączyło i po stygnięciu ponownie włączyło. Myślę, że odpowiada za to po prostu jakiś termostat. Co ciekawe, pusty fotel - bez pasażera - nie nagrzewa się.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Listopada 2017, 18:35:57 »
Też to odkryłem jakiś czas temu, musimy coś położyć na fotelu aby się załączył. (Wiem bo myłem tapicerkę w zimie do czego byłem zmuszony i musiałem zostawiać butelki z wodą by się załączył fotel)

Offline MarcinD36

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris II
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Października 2020, 21:06:20 »
Witam,

Posiadam Auris II bez podgrzewanych foteli, wyczytałem jednak gdzieś w Internecie, że mimo wszystko mogę mieć zamontowane maty w fotelach oraz doprowadzone wiązki.
Dlatego zajrzałem pod siedzenie i zobaczyłem że mam jakieś kable. Ale jak sprawdzić czy fotele posiadają podgrzewane maty?

Zdjęcie:https://ibb.co/GvjDT7K

Offline jt153

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Października 2020, 20:13:19 »
Do kostki 4 piny  pod siedzeniem pasażera dochodzą przewody różowy, czerwony i biało-czarny. Do kostki pod fotelem kierowcy dodatkowo niebieski (możliwe że z jakimś paskiem nie pamiętam dokładnie) jeśli masz regulację podparcia lędźwiowego. Pomiar rezystancji pomiędzy przewodem biało-czarnym a różowym i czerwonym to około 2 omów tyle mają te maty. Tak jest w wersji z 2014 r przed liftem i nie w hybrydzie - może ta informacja coś Ci pomoże.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl