Od kilku tygodni jeżdze Corollą ojca(2001, 1,4vvti, 5D, przebieg niecałe 80tys) i mam kilka pytań dotyczących tego samochodu.
1. Auto ma sekwencyjny wtrysk gazu. Ile Wam palą auta z taka instalacja? Ja jeżdze tylko w trasie i bardzo delikatnie a spalanie siega 8 litrów. Na codzien jezdze Hondą Civic z silnikiem o tej samej pojemnosci, gazem II generacji i spalanie jest o prawie litr mniejsze...
2. To manie najbardziej zdziwiło ponieważ to auto bierze olej... Ojciec jezdzi na połsyntetyku i dolewa okolo litra na 10tys km. Czy to normalne w praktycznie nowym aucie. Chciałbym zaznaczyc ze jezdze bardzo delikatnie i nie ma mowy o wkrecaniu na obroty max. 4tys....
3. Cos puka w przednim zawieszeniu. Szczególnie dotkliwie przy skreconych kołach ale myślęze nie są to przeguby poniewaz mam doswiadczenie z innych aut i przegub zachowuje sie inaczej. Dziwny dzwiek dochodzi rowniez podczas zbyt wolnej jezdzie na za wysokim biegu. Wymieniacie cos przy takim przebiegu?
4. Podczas hamowania drży kierownica, chociażnie czuc aby abs blokował koła.
5. Róznica miedzy komputerem a rzeczywistością w spalaniu wynosi prawie 50%. W trasie komp pokazuje 5 litrów a po zatankowaniu jest to np 7,8.
To chyba tyle
pozdrawiam,
Przemek