Witam wszystkich, przepraszam z góry jeśli coś opiszę niefachowo - jestem laikiem w tych sprawach - od jakiegoś czasu w mojej Toyocie pojawił się następujący problem: klimatyzacja działa tylko na LO (podobnie zwykły nawiew - wieje zimnym tylko na LO). Zwiększając temperaturę do 16.0*C nawiew / klima zaczyna grzać (bez różnicy potem czy ustawiona jest na 16, 17, 20 czy 22*C). Dodam, że specjaliści od klimatyzacji dwukrotnie sprawdzali szczelność klimatyzacji, jest ona nabita, wszystko jest pod względem mechanicznym według nich w porządku. Zwróciłem się z tym problemem do elektromechanika, który naprawiwszy błąd z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji (problem na łączeniu wtyczki) stwierdził jeszcze dwa błędy: obu czujników nasłonecznienia (uszkodziły się oba naraz?). Dodatkowo odkryliśmy, że silniczek otwierający wlot powietrza na LO jest całkowicie zamknięty (przy włączonej klimie) natomiast przy zwiększeniu temperatury do 16*C itd. robi jakby pełny obrót, a nawet więcej. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym lub wnioskując po opisie ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.