Autor Wątek: Obsługa głosowa telefonu i nawigacji oraz całego sytemu Toyota Touch 2 plus Go  (Przeczytany 35138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Żeby obsługiwało polecania głosowe musi być Toyota Touch 2 Go Plus.
To się różnie nazywało, ale ogólnie w PL było dostępne tylko w nawigacji instalowanej w wersji wyposażenia Prestige, a obecnie dodatkowo musi być zainstalowane audio JBL wykluczające podwójną podłogę bagażnika i tylko w wersji hybrydowej.  Brakuje tylko jeszcze ograniczenia co do koloru lakieru.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Żeby obsługiwało polecania głosowe musi być Toyota Touch 2 Go Plus.
To się różnie nazywało, ale ogólnie w PL było dostępne tylko w nawigacji instalowanej w wersji wyposażenia Prestige, a obecnie dodatkowo musi być zainstalowane audio JBL wykluczające podwójną podłogę bagażnika i tylko w wersji hybrydowej.  Brakuje tylko jeszcze ograniczenia co do koloru lakieru.

Naprawdę gorszego badziewia ze strony Toyoty nie widziałem z tymi poleceniami głosowymi. Żeby w wersji systemu multimedialnego Toyota Touch 2 Go bez plusa (za który i tak w niektórych wersjach trzeba dopłacić 2.500 zł.) nie zainstalować poleceń głosowych. Przecież w tym modelu jest wszystko, masz mikrofon do rozmów telefonicznych, masz przycisk na kierownicy i tylko brakuje modułu obsługującego głos. Dla mnie to okropny minus dla Toyoty.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
To było we francuzach kilkanaście lat temu w serii z navi  (żona kiedyś miała 307 z taką funkcja, a auto z 2006r), zwłaszcza boli że kupując topową wersję mam nieprzydatny  przycisk :(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Przecież w tym modelu jest wszystko, masz mikrofon do rozmów telefonicznych, masz przycisk na kierownicy i tylko brakuje modułu obsługującego głos. Dla mnie to okropny minus dla Toyoty.
nie - to marketing. Jak z kazdym produktem - chcesz mieć full wypas, zapłać więcej
E18_Prestige_MultidriveS

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **

nie - to marketing. Jak z kazdym produktem - chcesz mieć full wypas, zapłać więcej

Ale ja chciałem full wypas, nikt mi przy zakupie nie powiedział, że za coś jeszcze muszę dopłacić, a sami od siebie dali włączający się bez powodu alarm i trzeszczący fotel, tak po prostu, bez dopłaty ;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
jak się ten przycisk przytrzyma, to powinno się włączyć wybieranie głosowe telefonu.

Jestem zawiedziony brakiem tej funkcji ponieważ jak chce do kogoś zadzwonić to musze palcem po radiu latac a tak można by było wypowiedzieć i gotowe.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline Zbig

• Toyot Spamer
To było we francuzach kilkanaście lat temu w serii z navi  (żona kiedyś miała 307 z taką funkcja, a auto z 2006r)

W obecnym 308, za jedyne 4000 zł:
Nawigacja satelitarna Peugeot Connect NAV:
- nawigacja 3D online
- funkcja rozpoznawania głosu
- darmowa aktualizacja map 4 razy w roku na zawsze
- 3 lata subskrypcji dla usług TOMTOM Traffic, ceny paliw, parkingi, pogoda
- Mirror Screen

Ale uwaga - pod warunkiem podłączenia kompatybilnego smartfona
i udostępnienia internetu

W VW - rozpoznawanie głosowe można mieć w każdej wersj ale za dopłatą 790 zł

Czyli reasumując, gdzie nie spojrzeć jest drogo i problemy gwarantowane.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
A na dzisiaj z punktu widzenia technologii jest to proste rozwiązanie...

W Toyocie nie słyszałem o przypadku poprawnej współpracy z nowymi smartfonami (TT2 zgodny jest z Mirrolink 1.0 , którego nowsze urządzenia nie wspierają), za to w Peugeocie są większe szanse , kuzyn ma partnera 2017 i wiem, że tam udało mu się to uruchomić z jakimś nowym modelem LG.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Ja murze wziąść S6Edge i S7 Edge wreszcie podłączyć pod usb i zobaczyć czy działa mirror link.

Z ta obsługa głosowa to fakt, chyba jak mam wersję systemu multimedialnego low to nici z obsługi głosem...

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
Naprawdę gorszego badziewia ze strony Toyoty nie widziałem z tymi poleceniami głosowymi. Żeby w wersji systemu multimedialnego Toyota Touch 2 Go bez plusa (za który i tak w niektórych wersjach trzeba dopłacić 2.500 zł.) nie zainstalować poleceń głosowych. Przecież w tym modelu jest wszystko, masz mikrofon do rozmów telefonicznych, masz przycisk na kierownicy i tylko brakuje modułu obsługującego głos. Dla mnie to okropny minus dla Toyoty.
Tylko 2.500 zł to kosztuje zwykła nawigacja z Plusem trochę więcej i w tym masz darmowe aktualizacje przez 3 lata wiec 519zł masz w kieszeni i do tego TomTom Real Time Traffic przez 3 lata
sam zmieniałem moduł z L na H i wszystkie opcje mi teraz działają i ma w kieszeni te 1k rocznie w kieszeni bo chyba aktualizacje wychodzą dwie lub trzy  w roku
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Tylko 2.500 zł to kosztuje zwykła nawigacja z Plusem trochę więcej i w tym masz darmowe aktualizacje przez 3 lata wiec 519zł masz w kieszeni i do tego TomTom Real Time Traffic przez 3 lata
sam zmieniałem moduł z L na H i wszystkie opcje mi teraz działają i ma w kieszeni te 1k rocznie w kieszeni bo chyba aktualizacje wychodzą dwie lub trzy  w roku

Wiesz ja mam aktualizacje na 3 lata za free bo kupilem samochod w leasingu. Ile wyniosła Cie zmiana modułu z L na H?

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
Grosze 600 zł u dało mi się znaleźć :)  <taniec> :cool:
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
Wiesz ja mam aktualizacje na 3 lata za free bo kupilem samochod w leasingu. Ile wyniosła Cie zmiana modułu z L na H?

Leasing nie ma tu nic do rzeczy, tylko wersja wyposażenia , w wersji Prestige były 3 letnie ze free, nie wiem czy w innych wersjach też, ale na pewno w tej.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
U mnie też po podłączeniu telefonu mogę dzwonić, pisać smsy, uruchamiać aplikację typu deezer, youtube etc <myśli>

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
W promocji 2 lata temu można było kupić 3 lata aktualizacji map i usług (tomtom korki) za 500zł. To się dopiero opłacało ;) A sama nawigacja nie warta swojej ceny, sens jest ją kupić tylko wtedy jeśli jeździ się za granicę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl