Autor Wątek: wyjący alarm po podłączeniu akumulatora  (Przeczytany 9276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marelek41

• Prawie Toyot
wyjący alarm po podłączeniu akumulatora
« dnia: 31 Stycznia 2018, 18:05:33 »
Witam mam od niedawna toyotę corolle e 11 z 2002 roku przez dłuższy czas nie jeżdziłem i rozładował mi się akumulator.Po naładowaniu i próbie podpięcia klemy alarm wyje i nie reaguje na pilota.Alarm o nazwie clifford. Już patrzyłem klemy najpierw podłączałem plus potem minus ale jak wył tak wyje. pomocy bo zwariuję :wallbash:

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: wyjący alarm po podłączeniu akumulatora
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2018, 19:12:16 »
Spróbuj podpiąć aku przy zammniętych drzwiach i wciśniętym bolcu maski. Pamiętaj żeby kluczyki mieć przy sobie, ewentualnie odkręconą szybę w drzwiach.

Offline rambo7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lutego 2018, 09:23:18 »
odnajdź syrenę co wyje - w niej jest gniazdo na kluczyk (malutki) przekręć o 90st i wyłącz ją.

Offline marelek41

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lutego 2018, 20:38:36 »
Niestety nie ma tam nic takiego jak miejsce na kluczyk. wymieniłem baterie w pilocie i alarm dalej nie reaguje na pilota dalej wyje po chwili się wyłącza i zaraz znowu wyje.w warsztacie powiedzieli że za długo stał bez akumulatora i się rozkodował kazali przyprowadzić auto to zrobią.Tak wię mam brać go na hol i do warsztatu a tam mnie niestety skasują i to nie mało.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2018, 00:45:22 »
Spróbuj przytrzymać przez 10sek. przycisk na pilocie.   

Offline rambo7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lutego 2018, 08:45:17 »
popróbuj rożnych opcji, zapnij akumulator, niech wyje - zamknij maskę i zamknij wszystkie drzwi (wszystko pozamykane) baw się pilotem - zamknij otwórz - przytrzymaj 10 sek jak radzi kolega. Wsiądź do auta kluczyk do stacyjni spróbuj odpalić, jak się nie da wciskaj guziki pilota, wyjmij kluczyk ze stacyjki - wciskaj przyciski - ponownie do stacyjki i uruchamiaj silnik, jak się nie da to ponownie uzbrajaj alarm i rozbrajaj, siedząc w kabinie. Nic nie popsujesz, kombinuj. Clifford był alarmem dokładanym, faktycznie on nie lubi rozładowania jest stary i ma swoje lata, jeśli masz drugiego pilota spróbuj z drugim pilotem. W najgorszym przypadku zawsze możesz odciąć 1 przewód syreny.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl