Witam.Od paru dni jestem posiadaczem Aurisa z 2008 .Silnik 1.6 benzyna 124 km. Jestem zadowolony jednak zauważyłem 2 usterki. Niestety nie spostrzegłem ich przy kupnie. Mianowicie pierwszy problem dotyczy czujników cofania. Podczas włączenia biegu wstecznego czujnik od razu pika ciąglym dzwiekiem niezależnie czy jest przeszkoda czy nie. Mysle ze nie tak to powinno wygladac gdyz kolega ma toyote i u niego dzwiek sie nasila przy zblizaniu do przeszkody a na koncu dopiero jest ciagly . Do każdego czujnika przykładałem ręke i brak reakcji .Przypuszczam że jest problem z ktoryms z nich lub centralką. Ostatecznie udam sie do serwisu pomimo przypuszczalnie duzych kosztow lecz najpierw chcialbym sam usunac usterke. Stad moje pytanie, jak dostać się najlepiej do czujników i do centralki? Przypuszczam ze jest to drobna usterka ale nie mialem nigdy doczynienia z takim systemem. Drugi problem dotyczy centralnego zamka. Otwiera sie z pilota (przycisk), natomiast przy probie recznego otwierania kluczykiem blokuj sie w zamku.Nie mozna ruszyc w zadna strone. Psikalem smarem ale nie pomoglo. Bede wdzieczny za pomoc jak ugryzc rowniez ten temat gdyz moze kiedys sie przydac wariant z recznym otwieraniem. Bede wdzieczny za wszelkie porady i podpowiedzi.