Autor Wątek: Corolla e12 TS dziwne świszczenie  (Przeczytany 1977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leenox

• Toyot Leżący
  • *
Corolla e12 TS dziwne świszczenie
« dnia: 12 Lutego 2018, 12:45:35 »
Czesc,
jestem posiadaczem toyoty corolli e12 1.8 ts z rocznika 2005 po lifcie.
samochód mam od kilku miesiecy i jak do tad szlo gladko. Jestem typem osoby ktora wszystlko lubi miec w samochodzie sprawne dokrecone na ostatnia srubke.
Wracajac do tematu, ostatnimi czasy podczas przyspieszania slysze dziwne gwizdanie spod silnika tak jakby bylo turbo a turba nie ma. To swiszczenie zaczyna slychac od 4 tys w gore przy wsicnietym pedale gazu do konca i tak na kazdym biegu, ja mysle,ze moze byc gdzies nieszczelnosc w ukladzie dolotowym i stad ten problem, ale nie wiem na 100%, w tym momencie zwracam sie z prosba o wypowiedzenie na ten temat POSIADACZY e12 TS, czy misliscie podobny problem z swiszczeniem, dodam tylko ze ten dzwiek jest na tyle glosny ze slychac go w kabinie mimo glosnego wydechu :)
pozdrawiam,
Szymon

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Corolla e12 TS dziwne świszczenie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego 2018, 13:25:41 »
Posiadaczem nie jestem ale te plastikowe kolektory dolotowe lubiły się rozwarstwiać.

Offline leenox

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2018, 14:19:08 »
[urlhttps://www.google.pl/search?q=kolektor+dolotowy+corolla+1.8+ts&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiPhrDWu6DZAhVHXiwKHfTmC1UQ_AUICigB&biw=1920&bih=949#imgrc=cwshd73OAIbuNM:][/url]

No właśnie dlatego podkreslilem "posiadaczy" bo tutaj jest kolektor aluminiowy. 1.4 tez kiedys mialem i tam faktycznie rozkleil sie kolektor ale nie swiszczalo tylko buczalo.
Ale dzieki za checi :)
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2018, 14:21:56 wysłana przez leenox »

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lutego 2018, 14:48:04 »
qfa, myślałem, że wszystko co ZZ to plastik :o

Offline Jarello

• Początkujący
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Września 2020, 15:05:18 »
Cześć, sorki za odkop, ale czy udało się rozwiązać problem? Mam u siebie to samo i ręce opadają

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl