Autor Wątek: MirroLink Huawei P10 lite a Toyota Touch & Go  (Przeczytany 34303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: MirroLink Huawei P10 lite a Toyota Touch & Go
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Marca 2018, 19:01:45 »
U mnie ML działał tylko z Iphon 4S po dokupieniu specjalnego kabelka. Z nowymi telefonami nie działa, i nie będzie działał bo nie ma wsparcia. Tak więc nie wiem czym się tak podniecacie.       

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Marca 2018, 19:12:20 »
Jaki masz specjalny kabelek że sprawia takie cuda...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 04 Marca 2018, 19:33:40 »
Wtyczka  którą wkładałem do telefonu rozgałęzia się na USB i Jack wkładany do stacji multimedialnej
http://allegro.pl/kabel-iphone-4-4s-usb-audio-jack-3-5-aux-30-pin-i7202289703.html
Oryginalny kosztował ok.30 Euro Do 5S już miał być i kosztować ok 170 Euro, ale nic z tego nie wyszło
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2018, 19:39:08 wysłana przez pireus »

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 04 Marca 2018, 19:37:00 »
Toyota touch 2  auto chyba z sierpnia 2015 pierwsza rejestracja 20 październik bo kupiłem roczne więc nie pamiętam dokładnie daty produkcji..

Mam tę wersję TT2 i IMHO jest to ML1.0, bo ta wersja działała (u mnie) z Samsungiem Galaxy SIII.
Powtórzę tylko swoją mantrę: ML w tej wersji to zabawka, a nie narzędzie... Lagi, zrywanie połączenia. Szkoda na to czasu.

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 05 Marca 2018, 09:30:58 »
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. To nie będzie działać jak należy, szkoda czasu na zabawę. Też to przechodziłem.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 05 Marca 2018, 13:27:33 »
W GB swojego czasu udało się paru osobom wyrwać  od Toyoty moduł nawigacji w bardzo przystępnej cenie, użwając argumentu u nas zwanego ustawą o niezgodności z umową.  Ale Toyota szybko się zreflektowała i zmieniła opis w instrukcji użytkowania.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 05 Marca 2018, 13:36:22 »
Tzn. na podstawie tego iż miał być i działać mirrorlink a nie działa więc należy mi się coś w zamian?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #67 dnia: 05 Marca 2018, 15:33:33 »
Tzn. na podstawie tego iż miał być i działać mirrorlink a nie działa więc należy mi się coś w zamian?
Tylko jak udowodnić że miał być :/

pireus

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 05 Marca 2018, 16:18:37 »
Nie do końca, w GB podali tylko bardzo ogólną informację, że działa, a nie wyszczególnili  z jakimi telefonami, i nie informowali o tym w salonach. To parę osób się zdenerwowało i zaczęli pisać listy do centrali. Chcąc załagodzić sprawę , Toyota montowała w zamian moduł navi za ok 170 Funtów. Potem wprowadzili obszerną informację co do zakresu ML, czyli, że praktycznie nie działa i tak sprawę zakończyli. Ale jeżeli ktoś znajdzie w instrukcji obsługi telefon, który miał działać a nie działa to też można próbować. To nic nie kosztuje, a można coś ugrać.
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2018, 16:21:32 wysłana przez pireus »

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Marca 2018, 20:12:07 »
Prosze o pomoc, mam w Aursie hybryda nawigacje Toyota Touch 2 with Go oraz iphone x.
Jak uruchomic mirrolink, czy musze cos zainstalowac w telefonie albo w nawigacji ?
Czy taki mirrolink dziala tylko po przez kabel czy rowniez po przez bluetooth ?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 19 Marca 2018, 20:26:34 »
Prosze o pomoc, mam w Aursie hybryda nawigacje Toyota Touch 2 with Go oraz iphone x.
Jak uruchomic mirrolink, czy musze cos zainstalowac w telefonie albo w nawigacji ?
Czy taki mirrolink dziala tylko po przez kabel czy rowniez po przez bluetooth ?
Szkoda zdrowia, lepiej jest założyć że to nie działa ;) Sama Toyota nie wierzy już że to jeszcze działa.

A MirrorLink działa po kablu, w lepszych wersjach po WiFi.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Marca 2018, 20:30:16 »
dzieki za informacje, czyli czas zamienic na chinczyka

Offline szmet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 20 Marca 2018, 09:44:55 »
Musisz mieć osobną aplikację mirrorlink... Najpierw obraca się ekran w telefonie później toyota go wykrywa. Bez tego ani rusz. Pewnie w ustawieniach  i połączenie urządzenia czy jakoś tak

Możesz podać dokładnie z jakiej aplikacji korzystasz.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #73 dnia: 20 Marca 2018, 14:40:25 »
W systemie mam oryginalnie mirrorlinka, dualshock itp do dzielenia ekranu z tv, konsolą czy właśnie samochodem. Nie trzeba nic instalować u mnie.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Marca 2018, 17:05:50 »
Pomieszałeś trzy technologie, ekran to miracast lub chromecast, samochód to mirrorlink a dualshock to technologia playstation.

Co do pytania o aplikację to kolega ma telefon Sony z wbudowaną obsługę MirrorLinka, która nawet dobrze działa z wersją 1.1 w TT&Go i nie wymaga żadnej aplikacji.

A jak Stivo pisał o osobnej aplikacji to pewnie mu chodziło o aplikację w menu TT&Go, chociaż kto wie ;)

Podsumowując jedyne telefony które dobrze działają z TT&Go to telefony SONY. Jeżeli ktoś planuje tego używać to warto taki nabyć. Lista wspieranych telefonów jest tutaj: https://mirrorlink.com/phones Najnowsze SONY już nie wspierają MirrorLinka. auto musi być z drugiej połowy 2016, wcześniej był MirrorLink 1.0 który jest trupem.
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2018, 17:15:53 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl