Autor Wątek: Auris II FL - mocowanie telefonu  (Przeczytany 36505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
Odp: Auris II FL - mocowanie telefonu
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Czerwca 2020, 17:58:38 »
Dokładnie

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 04 Lipca 2020, 13:49:37 »
Mam Note 10+. Nic się nie rysuje.
Pytanie z dziedziny telefonów.
Jak to zrobiłeś, że połowa ekranu to nawigacja, a dolna połowa to Hybrid Assistant?
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Lipca 2020, 11:52:18 »
Jak to zrobiłeś, że połowa ekranu to nawigacja, a dolna połowa to Hybrid Assistant?
No jest taka opcja dzielenia ekranu chyba już w większości telefonów. W Notach jest możliwość sparowania niektórych aplikacji w wysuwanym panelu bocznym. Ja tak zrobiłem i jednym kliknięciem odpalają mi się 2 aplikacje w takim widoku.

Offline max117

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Lipca 2020, 19:15:22 »
Dziś zamontowałem taki mieszany zestaw. Zależało mi na uchwycie grawitacyjnym, a u brodit był z tym problem. Oni robią raczej dedykowane rozwiązania. Do proclipa przymocowałem grawitacyjny z beseusa. W załączeniu zdjęcia. Mi się to podoba. Nie zasalnia ekranu, kratka nie opada. Dodatkowo można beseusa zdjąć z kulki, która wydaje mi się uniwersalna dla wielu innych uchwytów.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lipca 2020, 22:29:19 »
A w jaki sposób mocuje się uchwyt na telefon do tego proclipa?

Nawiasem mówiąc, moją żonę też już wkurza ta opadająca kratka nawiewu przy zwykłym uchwycie. Wygląda na to, że proclip załatwia tę kwestię.
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Lipca 2020, 15:41:50 »
A w jaki sposób mocuje się uchwyt na telefon do tego proclipa?

Poprzez dedykowany do telefony uchwyt Brodit, uniwersalny uchwyt Brodit, jakiś dowolony uchwyt przymocowany do podstawy (jak na zdjęciu wyżej), albo poprzez uchwyt magnetyczny. Ja używam uniwersalny Brodita i jestem bardzo zadowolony od wielu lat.

« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2020, 15:48:22 wysłana przez mariuszs »

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Lipca 2020, 18:53:39 »
Nawiasem mówiąc, moją żonę też już wkurza ta opadająca kratka nawiewu przy zwykłym uchwycie. Wygląda na to, że proclip załatwia tę kwestię.
Ja mam baseusa mocowanego do kratki porządnie skręconego i nic mi nie opada. Do poziomej listwy nawiewu dokleiłem jedynie 2 paski (z góry i z dołu) taśmy dwustronnej.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2020, 18:57:19 wysłana przez Arturas »

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Listopada 2020, 21:57:10 »
Ja używam Brodita, który robi dedykowane uchwyty do konkretnego auta. Telefon jest zawsze pod ręką (znacznie bliżej niż przy uchwytach na kratkę), montaż bez ingerencji w auto.

http://www.brodit24.pl/product-pol-3794-ProClip-do-Toyota-Auris-Auris-Full-Hybrid-16-18.html

I tak, jest drogi, ale jeśli się kupiło auto na kilka lat to moim zdaniem warto.
Hej odgrzeje temat. Jaki uchwyt do tej podstawy trzeba kupić? Bo jak rozumiem to tylko taka baza.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 26 Listopada 2020, 23:51:03 »
Hej odgrzeje temat. Jaki uchwyt do tej podstawy trzeba kupić? Bo jak rozumiem to tylko taka baza.
Najlepiej uniwersalny (z regulacją szerokości), ale są też dedykowane - zrobione idealnie pod konkretny telefon. Można też podpiąć uchwyt magnetyczny - co wolisz.
https://www.brodit24.pl/product-pol-7218-Uchwyt-uniwersalny-regulowany-do-telefonu-bez-futeralu-oraz-w-futerale-lub-etui-o-wymiarach-70-83-mm-szer-2-10-mm-grubosc.html

Magnetyczny dedykowany (ale wystaczy przykleić jakiś zwykły klejony do deski i będzie git).

Jeśli chcesz zmieniać telefony (uchwyty) to jest jeszcze adapter do wpięcia pomiędzy:

« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2020, 23:57:09 wysłana przez mariuszs »

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Listopada 2020, 13:28:29 »
Polecam uchwyt indukcyjny od Xiaomi. Ładuje bezprzewodowo 20w . Trzyma pewnie kazdy telefon . Kiedy podsuwasz telefon czujnik zbliżeniowy rozchyla ramiona a potem zaciska łapiąc telefon. Kiedy chcesz to wyciągnąć masz z boku fotokomórkę . Dla uprzedzenia , uchwyt działa już rok bez zastrzeżeń . Można trafić za 120 zł z ładowarką nawet na allegro .

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
http://cloud.tapatalk.com/s/5fc0f1343ca35/VID_20201127_132526.mp4http://cloud.tapatalk.com/s/5fc0f1443da68/VID_20201127_132533.mp4

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Listopada 2020, 20:17:52 »
Ten brodit wysłał mi się fajny że względu na dobre zamocowanie podstawy. Ale uchwyt uniwersalny nie jest już taki uniwersalny bo ma małą tolerancję szerokości. I ta cena 140zl. Plus podstawa to 250 zł za uchwyt. Dosyć często zmieniam telefony, żona też. Więc za tą cenę to mi odpada.

Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 27 Listopada 2020, 20:18:47 »
Polecam uchwyt indukcyjny od Xiaomi. Ładuje bezprzewodowo 20w . Trzyma pewnie kazdy telefon . Kiedy podsuwasz telefon czujnik zbliżeniowy rozchyla ramiona a potem zaciska łapiąc telefon. Kiedy chcesz to wyciągnąć masz z boku fotokomórkę . Dla uprzedzenia , uchwyt działa już rok bez zastrzeżeń . Można trafić za 120 zł z ładowarką nawet na allegro .

http://cloud.tapatalk.com/s/5fc0f1343ca35/VID_20201127_132526.mp4http://cloud.tapatalk.com/s/5fc0f1443da68/VID_20201127_132533.mp4
A jak się go mocuje?

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 27 Listopada 2020, 20:22:33 »
Mocowanie masz albo na kratkę albo adapter aby przykleić . W mojej ocenie oryginalne mocowanie było zbyt długie co powodowało , że telefon bardzo odstawał , znalazłem taki uchwyt pasujący p&p na kulkę uchwytu na aliexpress . Teraz jak widać nic nie odstaje . Do tego zakupiłem kabel 30 cm wspierający qc dzięki czemu nie przeszkadza mi długi kabel . Podaje link do tego adaptera

US $2.36  26%OFF | Sumi-tap uniwersalny uchwyt samochodowy podstawa ssąca 17mm głowica kulowa 3M naklejka magnetyczna grawitacja wsparcie uchwyty do telefonów samochodowych akcesoria
https://a.aliexpress.com/_B0M5Zp

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 01 Grudnia 2020, 18:50:30 »
fabirabi i max117. Za Waszym przykładem zamówiłem dedykowany uchwyt Brodit.
Mam niestety mały problem. Po zamontowaniu zauważyłem, że ramka radia wypina się ze środkowego górnego mocowania.
Jeśli spojrzy się od góry na ramkę radia to widać, że powstaje duża szpara i widać wypięty biały pin mocujący.
Nie mieliście tego problemu, czy nie przyglądaliście się aż tak dokładnie po montażu?

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 02 Grudnia 2020, 19:14:42 »
Do mnie dopiero jedzie podstawa brodit. Jeszcze nie wiem jak się to zamontuje ale dam znać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl