Autor Wątek: Auris II FL - mocowanie telefonu  (Przeczytany 36498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris II FL - mocowanie telefonu
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Stycznia 2019, 21:34:09 »
Cześć właśnie myślę o tym proclip ie ale chciałbym aby był z magnesem. Czy brodit ma takie cudo czy sam bym musiał sztukowac?

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Stycznia 2019, 15:45:49 »
Miałem kiedyś uchwyty uniwersalne, ściskane i one się rozlatują, kratka się psuje itd. Pewnie się sprawdzają jak się rzadko tego używa.
Używam już parę lat i nic się nie dzieje. Telefon mam w etui i niestety uchwyt dedykowany do telefonu nie ma u mnie zastosowania. Tylko ściskany w takim przypadku u mnie wchodzi w grę.

CosaNostra

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Stycznia 2019, 17:01:07 »
Ja sobie wydrukowałem klon uchwytu do nawiewu brodit. Sprawuje się świetnie  :grin:

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Stycznia 2019, 17:09:39 »
Jak to wydrukowałem?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Stycznia 2019, 18:26:24 »
Miałem kiedyś uchwyty uniwersalne, ściskane i one się rozlatują, kratka się psuje itd. Pewnie się sprawdzają jak się rzadko tego używa.
Używam już parę lat i nic się nie dzieje. Telefon mam w etui i niestety uchwyt dedykowany do telefonu nie ma u mnie zastosowania. Tylko ściskany w takim przypadku u mnie wchodzi w grę.
Brodit robi uchwyty uniwersalne, wsuwane, specjalnie do telefonów w etui. Używam taki od kilku lat.

Pewnie można sobie wydrukować na drukarce 3D :)

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Stycznia 2019, 18:34:40 »
Ja zastanawiałem się aby kupić ten proclip i na to wrzucić blasze i łączyć za pomocą magnezu.

Offline śmiały

• Toyot Leżący
  • *

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Stycznia 2019, 20:14:43 »
Ja zastanawiałem się aby kupić ten proclip i na to wrzucić blasze i łączyć za pomocą magnezu.
A widziałeś dedykowanego Oliv. który pasuje do Proclipa? Używałem go przez długi czas dopóki nie zostałem właścicielem telefonu z ładowaniem bezprzewodowym w wyniku czego musiałem wrócić do uchwytu uniwersalnego :)

Jeśli nie Oliv. to wystarczy zwykły uchwyt magnetyczny na blaszkę na telefon za kilka złotych.

« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2019, 20:20:14 wysłana przez mariuszs »

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Maja 2019, 14:59:40 »
Kauf
Ja polecam ten uchwyt dobrze zrobiony i nic nie pęka mam go w trzech samochodach od 2 lat i nic się nie dzieje z nimi
do kupienia w Kauflandie za 20zł

Jaki to dokładnie model?
Ja w Kauflandzie widzę AH-100. Czy to ten?
Czy można telefon zakładać zarówno poziomo jak i pionowo?
Czy będzie fajnie siedział w Aurisie TS 2013-2015?
Może wrzucisz zdjęcie jak to wygląda po zamontowaniu w Twoim aucie?
« Ostatnia zmiana: 04 Maja 2019, 15:23:18 wysłana przez Robinson »
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Czerwca 2019, 20:37:27 »

Jaki to dokładnie model?
Ja w Kauflandzie widzę AH-100. Czy to ten?
Czy można telefon zakładać zarówno poziomo jak i pionowo?
Czy będzie fajnie siedział w Aurisie TS 2013-2015?
Może wrzucisz zdjęcie jak to wygląda po zamontowaniu w Twoim aucie?
[/quote]
https://1drv.ms/f/s!Ai9dyVHSxDIsk01fg6IhoGruvw9d
Kupiłem ale chyba to nie o to chodzi. Ten haczyk łapie za srodkową listwe nawiewu i ciągnie ją do dolu. Te ramiona co ma na dole opierają się aż o radio. Ja jednak nie polecam. Chyba że źle coś montuje. Kolega jakiś czas prosił o fotki, może ja ponowię prośbę.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Czerwca 2019, 21:15:15 »
Używam tego - w opcji mocowania do kratki.  Szczęki łapią za pionową listwę kratki a podpórka opiera się o górną ozdobną listwę deski.  Bardzo wygodny.

https://mediamarkt.pl/telefony-i-smartfony/uchwyt-winner-group-wg14

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Czerwca 2019, 22:39:12 »
Kupiłem ale chyba to nie o to chodzi. Ten haczyk łapie za srodkową listwe nawiewu i ciągnie ją do dolu. Te ramiona co ma na dole opierają się aż o radio. Ja jednak nie polecam. Chyba że źle coś montuje. Kolega jakiś czas prosił o fotki, może ja ponowię prośbę.
Ja też kupiłem i też mam dokładnie taki sam problem. :(
Telefon jest skierowany w dół z tego powodu.
Chyba kupię coś innego, ale na razie mi się nie spieszy.
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline Matyjasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Września 2019, 20:42:44 »
Ja zdecydowałem się na uchwyt BASEUS, tzw. grawitacyjny, sam dopasowuje się do telefony. Początkowo myślałem, że będzie niestabilny, trzeszczący, ale póki co sprawdza się dobrze. Pasuje do wielu telefonów, m.in samsung s8.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Września 2019, 23:45:35 »
Ja zdecydowałem się na uchwyt BASEUS, tzw. grawitacyjny, sam dopasowuje się do telefony. Początkowo myślałem, że będzie niestabilny, trzeszczący, ale póki co sprawdza się dobrze. Pasuje do wielu telefonów, m.in samsung s8.
Po pierwsze mało danych zeby spraedzić o jaki uchwyt chodzi (BASEUS ma różne) a po drugie raczej nikt nie narzekał na mocowanie telefonu w uchwycie tylko mocowanie uchwytu w samochodzie.

Offline max117

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Czerwca 2020, 10:07:59 »
Kupiłem Ostatnio Auris II 2018 i potrzebuje do niej uchwytu na telefon. W dotychczasowym samochodzie używałem uchwytów do kratki nawiewu i się super sprawdzały. Najpierw magnetyczny, a później grawitacyjny.
Niestety w Auris nie pasują mi że względu na to że opierają się o ekran/srebrna ramke systemu multimedialnego.
Myslalem o już wspomnianym proclipie, ale jeździmy zamiennie z żoną która ma telefon o innych wymiarach. Czy używaliście lub używacie uchwytów grawitacyjnych w polaczeniu z proclip? Myślałem kupić proclip i chałupniczo dostosować go do jakiegoś grawitacyjnego uchwytu. Lepszy byłby już kompatybilny i sprawdzony.
Pisałem do sklepu brodit, ale nie mają rozwiązań uniwersalnych. Pan sugerował nie dokręcanie śrubek w dedykowanym uchwycie   i dociskanie "łapek" bocznych do aktualnie używanego telefonu co nie wydaje mi się pewnym rozwiązaniem.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl