Autor Wątek: Auris II FL - mocowanie telefonu  (Przeczytany 36504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris II FL - mocowanie telefonu
« Odpowiedź #60 dnia: 03 Grudnia 2020, 19:11:23 »
Do mnie dopiero jedzie podstawa brodit. Jeszcze nie wiem jak się to zamontuje ale dam znać.
Ok. Czekam. Najlepiej to widać, gdy się spojrzy na ramkę radia od góry. Zobacz jak wygląda przed zamontowaniem, zapamiętaj jak wygląda szpara między ramką radia a deską rozdzielczą (od góry). Później zobacz po zamontowaniu. Może tylko ja zwróciłem na to uwagę a może tylko ja mam jakiś wadliwy uchwyt albo źle spasowaną deskę.

Offline max117

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Grudnia 2020, 17:43:44 »
fabirabi i max117. Za Waszym przykładem zamówiłem dedykowany uchwyt Brodit.
Mam niestety mały problem. Po zamontowaniu zauważyłem, że ramka radia wypina się ze środkowego górnego mocowania.
Jeśli spojrzy się od góry na ramkę radia to widać, że powstaje duża szpara i widać wypięty biały pin mocujący.
Nie mieliście tego problemu, czy nie przyglądaliście się aż tak dokładnie po montażu?
Ja nie wpinalem tego w szpare obok srebrnej ramki. Zresztą załączam zdjęcia. U mnie nie ma zbytnio szpary. Minimalnie odeszło ale to jest praktycznie niezauważalne.

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 05 Grudnia 2020, 21:40:21 »
a nie wpinalem tego w szpare obok srebrnej ramki. Zresztą załączam zdjęcia. U mnie nie ma zbytnio szpary. Minimalnie odeszło ale to jest praktycznie niezauważalne.
Ja też nie wpinałem tego w szparę obok srebrnej ramki :-). U mnie szpara jest trochę większa. Fakt jak docisnę ramkę to przez jakiś czas jest OK, później bardziej odchodzi. Może trafił mi się uchwyt który tworzy jakieś większe naprężenia albo sama deska jakaś felerna (Auris nie wypadkowy, w moich rękach od początku).
Sam uchwyt i pomysł montażu rewelacyjny. Już nigdy nie wrócę do uchwytów przylepianych do szyby. To inny świat. Fakt cena może zniechęcić.
Adekwatna cena to połowa tej ceny.
Muszę tylko pomyśleć jak to poprawić, żeby szpara była mniejsza. Ostatecznie tubka kleju i po problemie. Żarcik oczywiście!

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Grudnia 2020, 18:10:40 »
Takie coś wykombinowałem.

Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Lipca 2024, 22:57:11 »
Poprzez dedykowany do telefony uchwyt Brodit, uniwersalny uchwyt Brodit, jakiś dowolony uchwyt przymocowany do podstawy (jak na zdjęciu wyżej), albo poprzez uchwyt magnetyczny. Ja używam uniwersalny Brodita i jestem bardzo zadowolony od wielu lat.

Ktoś mi przypomni jak się koryguje luz w zaznaczonym miejscu? Na pewno muszę mocniej dokręcić ten "przegub".

Auris II HSD Touring Sports 2015

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl